Kukkakaali Calzone! (gf, v)

 Pizzzzzaaaaaaa!!  *aloittaa tekstin huomiota herättävällä sanalla*. 

Ciao kaikille! Kielitaito ei taivu pidemmälle ja tuotakin varten googlessa lukee Italian for dummies ja is calzone italian? Ei voi loistaa kaikilla aloilla…Mutta srsly, kikhernejauhoista tekemäni pizzapohja on yksi klikatuimpia tekstejä. Kansa haluaa pizzaa!  Tämän ohjeen kanssa tapahtui myös henkilökohtainen voitto. Mies ei nimittäin ainakaan vielä ole julistautunut kukkakaalin suureksi ystäväksi, eikä kukkakaalista ole kilpailua kun sellaista valmistan…

Minä: Mitä tykkäsit siitä kukkakaalipohjasta?
Mies: Ai siis mistä, missä?

Voitto Kukkakaalivoitto!

Edit. Pynnöstä avaan hiukan, että Calzone on siis italialinen täytetty pizza. Ensin tehdään pohja joka taitetaan puoliksi ja täytetään. Tämän voi tehdä perinteisellä taikinalla ennen paistamista, jonka jälkeen se paistetaan täytteineen. Tässä versiossa tehdään ensin pohja joka täytetään sen ollessa kypsä.

Koska minä tiesin että tässä on kukkakaalia, itse kuitenkin maistoin sen ehkä kevyesti. Ystäväni mies tunnistaa kukkakaalin jo parkkipaikalta, joten en ehkä lupaisi että tällä voi sokeasti huijata ihan jokaista. Mutta sen verran rieskasta tai wrapista menee, että takuulla perheen periaatenirsot ja ennakkoluuloiset uskaltautuvat maistamaan. Kunhan ei lähde mainostamaan pääraaka-ainetta sitä kammoavalle. 

Minä en voi ymmärtää miksi joku ei kaaleista tykkäisi mutta ehkä en vaivaa päätäni tällä. Mies on muuten lähdössä viikon työmatkalle ja minä kävin eilen kaupassa ostamassa mulle ''asun viikon yksin'' ruokaa. Nimittäin hapankaalia, parsakaalia, kukkakaalia! Sitä rupeaa villiksi kun ikää tulee… 

Pohja valmistuu siis to-del-la terveellisesti ja on koostumukseltaan pehmeä ja mehevä wrappityyppinen. Ohje jonka kehtaa syödä kokonaan itse, mikä voikaan olla parempaa? Voit täyttämisen jälkeen paahtaa pintaa vielä uunissa, mikäli niin haluat. Täytteeksi laitoin keltaisia kirsikkatomaatteja, aurinkokuivattuja tomaatteja, tomaattipyrettä, salaattia ja oliiveja. Ja voiiii että kun tämä oli hyvää! Stay tuned, tulossa vähän juustoisampi versio tästä. Nimittäin 100 ja 1 tapaa käyttää kukkakaalia. 



Kukkakaali Calzone
yhdelle ahneelle. 

 1 keskikokoinen kukkakaali
2rkl gramjauhoja eli kikhernejauhoja
2rkl perunajauhoja
1rkl oliiviölyä
1rkl chia- tai pellavansiemeniä
1/2tl soodaa

Mausteeksi:

½-1tl suolaa
1tl oreganoa
½ tl basilikaa
1/4tl mustapippuria
1/2tl valkosipulijauhetta
tai valkosipulinkynsi

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Ota valmiiksi kannellinne muoviastia, keittiöpyyhe ja kulho ja vuoraa pelti leivinpaperilla.

Leikkaa kukkakaalista päät ja jätä kova varsi käyttämättä. Käytä kukkakaalin kukintoja yleiskoneessa tai tehosekoittimessa kunnes koostumus on aivan hienoa ja helmimäistä. Älä kuitenkaan anna sen muussautua. 

Laita kukkakaali kannelliseen rasiaan ja siirrä rasia mikroon 4min ajaksi. Anna jäähtyä muutaman minuutin ajan. Sitten vuoraa puhtaalla pyyhkeellä kulho ja lusikoi kukkakaali sinne. Purista suurin osa vedestä pois.Varo ettet polta käsiäsi.

Sekoita kukkakaalin joukkoon muut ainekset ja anna sen levätä 5min ajan. Levitä leivinpaperille ja painele tasaiseksi 1/2cm paksuiseksi levyksi. Jauhoita kädet perunajauholla, mikäli taikina tarttuu kovasti käsiin. Paista 15-18minuttia. 

Anna jäähtyä hetken ennen täyttämistä. 

Syö kaikki itse. Nauti!



8 kommenttia

  1. Näyttääpä herkulliselta! :)

    VastaaPoista
  2. Näyttää tosiaan ihanalta! Laitetaanko kukkakali siis ihan yksikseen mikroon vai veden kanssa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitti :) Siis kun olet hienontanut kukkakaalin, laitat sen mikroon rasiassa. Sitten puristat ylimääräisen veden pois. Vettä ei lisätä missään vaiheessa.

      Poista
  3. Voiko gramjauhoja korvata millään?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole kokeillut muilla jauhoilla, joten en osaa varmaksi sanoa. Sitä tulee kuitenkin sen verran vähän, että uskoisin jonkun muun sitovan jauhon toimivan. Ehkä perunajauhon lisääminen tai vaikka mantelijauho?

      Poista
  4. Pakko nyt kommentoida vaikken yleensä sitä täällä blogimaailmassa paljon harrasta! Sulla on loistava blogi! Etsin hyviä kasvisruokareseptejä ja täältä löysin justiinsa sellaista, jota on kiva ja helppo tehdä. Ps. Näissä resepteissä korvaan gram-jauhot tattarijauholla -toiminut tähän mennessä hyvin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei ihana kuulla! Toiveita vaan kehiin jos sellaisia on! Ja hei, hyvä kuulla että tattarijauho toimii, pitääkin itse kokeilla sitä ensi kerralla ohjeessa johon normaalisti laittaisin gramjauhoa, taidan olla vähän sen suurkuluttaja :D

      Poista

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top