Mehevän Mahtava Porkkana-Tuorejuustokakku (Gf, V)


Omakehu haisee, mutta tässä on kyllä jotain niin herkullista! Mikään tässä kakussa ei paljastanut sen olevan gluteenitonta. Pohja oli mehevä ja kostea, vastoin monen ennakkoluuloja. Maku oli suussasulavaa ja kuorrute kruunasi kaiken! Välissä raikkaat lakat toivat oman kortensa kehiin. Myös muut marjat toimivat varmasti yhtä hyvin, tai miksei hedelmätkin? Porkkanakkku mangopaloilla tai vadelmilla? Olenkin jo päättänyt että seuraava kakku täytetään ja koristellaan vadelmilla.

Olen mukana Urtekramin ja Ruoka.fi yhteisessä reseptikilpailussa, jossa tarkoituksena olisi äänestää paras gluteeniton leivonnainen. TÄSTÄ linkistä pääset kurkkaamaan ruoka.fi sivulta ohjeeni. Sama ohje löytyy myös alaspäin selaamalla. Kehitin siis tämän kakun käyttäen Urtekramin jauhoseosta. Tämä oli sinänsä jännää minulekin, koska harvoin ostan mitään valmista seosta. Yleensä käytän kaurajauhoa, riisijauhoa ja lisään itse joukkoon perunajauhoja ja kaurhiutaleita. Olin positiivisesti yllättynyt valmiista seoksista ja varmaan tartun niiden puoleen jatkossakin. 

Äänestämään pääset alla olevasta kuvasta klikkaamalla ja voit voittaa itsellesi 100e edestä Urtekram tuotteita. Yhtä ja toista testanneena voin kertoa, että tuo palkinto kannattaa haluta! Kiitos kovasti jo etukäteen kaikille minua äänestäneille. Äänestysaikaa on 16.6 asti ja voittaja julkaistaan 17.6 Ruoka.fi sivustolla.


Tämä porkkanakakku katoaa hetkessä pöydältä. Se on näyttävän korkea ja kehuja herättävä, mutta tekeminen on oikeastaan todella helppoa. Kakkupohjan halkaiseminen ei ole mitään suosikkihommaani, joten vältän sen aina vain kuin mahdollista. Tässä kakussa ei tarvitse jännittää, meneekö halkaisu pilalle, sillä pohja tehdään pellille.

Kuorrutteena toimii kookoskerman ja tofutin muodostama tuorejuustovaahto. Käytä hyvänmakuista ja laadukasta kookosmaitoa (minä pidän pirkan kookosmaidosta). Kookosta voi käyttää myös pelkälleen, jos tietää että paikalla on väkeä joita ei sen maku haittaa. Tofutti taittaa makua mukavasti, eikä kookos ole kovin hallitseva. Ripottele päälle ja reunoille kookoslastuja tai mantelia, ja sinun ei tarvitse huolehtia pinnan tasaisuudesta. Voiko paremmaksi mennä?!

Tutustun gluteenittomaan leivontaan päivä päivältä paremmin ja olen vakuuttunut, että se ei millään tavalla tee lopputuloksesta vähemmän herkullista. Omatkin ennakkoluuloni olivat joskus, että gluteenittomat tuotteet ovat vähintään kovia ja murenevia. Väärässä oltiin, joten eikun leipomaan!


 Kookoksinen Porkkanakakku

Kakkupohja:

6.5dl Urtekramin yleisleivontamix jauhoja

3dl hienojakoisia kookoshiutaleita

2tl soodaa

1tl leivinjauhetta

6rkl pellavansiemeniä + 2dl vettä


2.5dl soijamaitoa

1rkl omenaviinietikkaa

2.5dl oliiviöljyä

1rkl aitovaniljaa

5 porkkanaa

225g ananasmurskaa valutettuna


2.5-3dl raakaruokosokeria 

1dl kookossokeria


1tl kanelia

1/4tl inkivääriä

1/4tl muskottipähkinää

1/2tl kardemummaa

1/2tl suolaa


Sekoita pellavansiemenet veteen ja siirrä jääkaappiin.

Yhdistä jauhot, kookoshiutaleet, sooda ja leivinjauhe keskenään ja sekoita joukkoon mausteet.

Kuori ja raasta porkkana hienoksi. Voit tehdä tämän käsin tai tehosekoittimessa. Lisää joukkoon ananasmurska ja sokerit. Sekoita huolella.

Ota geeliytyneet pellavansiemenet ja lusikoi ne tehosekoittimeen. Anna pyöriä, kunnes seoksesta tulee ilmava ja tasainen. Lusikoi sivuun ja kaada tehosekoittimeeseen soijamaito, omenvaiinietikka, vanilja ja öljy. Sekoita tasaiseksi. Näin saat myös loput pellavasiemengeelistä mukaan.

Lisää kuiviin aineksiin soijamaito-öljyseos sekä pellavasiemengeeli. Sekoita joukkoon myös porkkana ja ananas. Sekoita taikina tasaiseksi.

Kaada leivinpaperilla vuoratulle syvälle uunipellille. Paista 45-50min 175 asteessa.

Anna jäähtyä noin tunnin ajan, peitä kelmulla ja siirrä jääkaappiin. Täytä seuraavana päivänä.

Seuraavaan päivään odottaminen mehevöittää rakenteen ja tekee käsittelystä helppoa.

Kuorrute:

2tlk kookosmaitoa, esim. Pirkka

1prk tofutti maustamatonta tuorejuustoa

2tl aitovaniljaa

Ripaus suolaa

Agavea tai siirappia

Täytteeksi:

400g lakkoja tai muita marjoja/hedelmiä

Koristeeksi:

Kookoslastuja paahdettuna
Lisää myös mantelirouhetta halutessasi

Ota jääkaappikylmät kookosmaitotölkit ja lusikoi niistä päälle kertynyt kookoskerma. Vatkaa muutaman minuutin ajan kovalla teholla, ja siirrä pariksi minuutiksi pakkaseen. Jos vaahto tuntuu olevan liian löysää, siirrä välillä takaisin jääkaappiin jähmettymään.

Lusikoi tofutti kulhoon ja lisää siihen vanilja ja ripaus suolaa. Vatkaa pehmeäksi. Lisää joukkoon kookoskerma ja agavea tai siirappia makusi mukaan. Vatkaa sekaisin ja siirrä jääkaappiin. Anna olla jääkaapissa ainakin tunnin ajan ennen kakun kuorruttamista.

Kokoaminen: 

Ota kookoslastut ja paahda niitä pannulla, jotta ne saavat kauniin värin. Siirrä sivuun jäähtymään.

Halkaise kakku joko kahtia, jolloin saat kaksi suorakulmaista palaa tai neljään osaan. Näin saat korkeamman neliön muotoisen kakun. Kuvassa oleva kakku on tehty tällä tavalla. Siisti kakun reunat ja tasaile niitä tarvittaessa, jotta palat ovat samankokoisia.

Aseta tarjoilualustalle lomittain 4 leivinpaperipalaa, jotta ne on helppo vetää pois kakun alta lopuksi.

Aseta ensimmäinen pohja tarjoilualustalle, leivinpaperien päälle. Lusikoi lakat ja kuorrutetta väliin ja nosta seuraava pohja päälle. Toista tämä. Lopuksi levitä kuorrute tasaisesti kaikkialle.

Poista leivinpaperit pohjan alta.

Siirrä kakku jääkaappiin ja koristele ennen tarjoilua kookoslastuilla.

Nauti!

Mikäli missasit linkin niin TÄSTÄ klikkaamalla pääset äänestyssivulle!


10 kommenttia

  1. Näyttääpä herkulliselta! Kiva kun osallistuit kilpailuun niin löysin blogisi. Voiko pellavansiemenet korvata chian siemenillä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa! Kiva kun löysit tiesi tänne! Uskoisin että voi, sillä ne geeliytyvät samalla tavalla, sitoen massaa yheteen.

      Poista
  2. Onpas kyllä todellakin mehevän ja mahtavan näköinen kakku! :) Mistä muuten ostat kookoslastut? Tavallisissa s-marketeissa ei ole näkynyt...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti :) Ostan kookoslastus yleensä Ruohonjuuresta, mutta jos niitä ei ole saatavilla niin toki kookoshiutaleitakin voi paahataa ja käyttää samalla tavalla.

      Poista
  3. Liisa oot ihan uskomaton velho! Fanitan sua, saanko sun nimmarin? En oikeesti kestä näitä sun reseptejä!? :D <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahaha, kiitos Liisa :DD! Vaihetaan nimmareita ens kerralla kun nähdään...

      Poista
  4. Kokeilin tätä ja oli todellakin menestys! Kakkuhan olisi kelvannut vaikka mihin juhlapöytään ja saatiin kahdestaan melkein koko kakku nauttia :D En olisi uskonut, että vegaaninen ja gluteeniton täytekakku on näin helppo valmistaa ja vieläpä onnistuneesti!! Kiitos reseptistä! :) :) :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jes Elma! Kiva että kokeilit, aina mukava kuulla kun joku muukin testaa ohjeen ja toteaa sen toimivaksi! <3<3

      Poista

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top