#VEGEMENU: Äitienpäivän brunssi 2015


 K&K toivottelee kaikille sunnuntaihuomenta! 

Viikon päästä sunnuntaina on äitienpäivä ja se tietää tietenkin äidin hemmottelua ja hellimistä kaikin tavoin, eikö? Miltä kuulostaisi runsas vihanneslautanen tofulla ja pestoilla? Skonssit viikunoilla ja kuningatarhillolla? Kyllä kiitos sanon minä ja niin varmaan sanoo aika moni äitikin (äidit nyökyttelevät tarmokkaasti tässä kohtaa).

Näillä herkuilla äidin hemmottelu kyllä onnistuu, vai miltä näyttää??


Saanko esitellä: #VEGEMENU postaussarjan toinen osa, Äitienpäivä 2015!! Kyseessä on edelleen täysin vegaaninen ja gluteeniton menukokonaisuus, jonka voi ladata itsellensä helposti ja täysin ilmaiseksi, kuten edeltäjänsäkin. Menun olemme toteuttaneet yhteistyössä Ainon kanssa, joka pitää 
ihanaa Feel Good Kitchen blogia. Alhaalla linkki, josta voit ladata itsellesi menun joten klik klik!

Edellinen vappumenu sai hyvin positiivisen vastaanoton ja kiittämme kaikkia menun ladanneita ja reseptejä testanneita! Facebookissa ja Instagramissa tuli toisinaan vastaan tutun näköiset kakkutikkarit tai raakadonitsit, arvatkaas vaan kuin paljon se ilahdutti! Vegeillään tälläkin kertaa yhdessä ja instagramissa äitienpäivätunnelmat kannattaa taltioida #VEGEMENU tunnistein, jotta myös me pääsemme tunnelmaan mukaa.
Äitienpäivänä vietetään rauhallista tunnelmallista päivää ja nautitaan perheen seurasta ja läsnäolosta. Äiti saa aamulla nukkua hiukan pidempään, ja aamupalan sijaan nautitaankin vähän myöhäisempi brunssi. Jotta ruokapuolesta ei tarvitse ottaa liikaa stressiä, olemme luoneet helpon mutta herkullisen ja näyttävän brunssin koko perheelle. Vappumenu oli hiukan laajempi, mutta äitienpäivämenu on kompakti (lue: helposti toiseen talouteen raahattava) paketti. Skonssit valmistuvat alle 20 minuutissa ja chiahillon voi pistää purkkiin tekeytymään jo edellisenä iltana. Jos et ole aiemmin yllättänyt äitiä herkuilla, niin nyt on aika pistää elämä villiksi ja hakea chiapaketti kaupasta!


#VEGEMENU Äitienpäivä 2015

Viikunaskonssit

Kuningatar-chiahillo
Marjaisa kerrosherkku

Maailman helpoin gluteeniton & hiivaton leipä
Vegen leikelautanen

Hyvä kahvi

Nautin äitienpäivästä monestakin syystä. Minulla on maailman paras ja rakkain äiti. Olen kiitollinen kaikesta mitä hän on vuokseni tehnyt, miten hän on tukenut ja kannustanut minua ja ollut aina läsnä, kun olen häntä tarvinnut. Olen onnekas, sillä minulla on myös kaksi isoäitiä, joille voin toivottaa hyvää äitienpäivää. Äitini vanhemmat asuvat hyvin lähellä, joten ydinperheemme onkin sitä kautta hiukan suurempi. 


Aiemmin julkaisimme menukokonaisuuden vappua ajatellen ja jatkoa olisi vielä luvassa ylioppilasjuhlahengessä. Ylioppilasmenu olisi myös tarkoitus julkaista reilummin etukäteen, joten kuulette miestä pian! Sitä odotellessa, kuulisimme mielellämme myös teistä: herkkuideoita, ruokahaaveita, kommentteja? Nyt siis on tilaisuus pistää kaikki toiveet kehiin, meillä on nimittäin jo kulhot ja vispilät valmiina! 



Kurkkaa myös:


Herkuttelussa mukana:



9 kommenttia

  1. Jostain syystä multa meni vappumenu kokonaan ohi, mutta molemmat näyttää mahtavilta! Näille tulee varmasti paljon käyttöä nyt kesällä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ja hei, voi ihan hyvin valkata menuista suosikkiohjeet ja tehdä ihan oman kokonaisuuden ;)

      Poista
  2. Vaikuttaa tosi hyvältä!
    Viikunaskonssit ja kerrosherkku kuulostavat etenkin tosi herkullisilta! Kerrosherkku on myös ihanasti kasattu lasiin, niin tekisi mieli vain upottaa lusikka siihen. Vaikuttaa kyllä mukavalta kokonaisuudelta brunssiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jes, ihanaa kuulla! tiedän tuon tunteen, kun tekee mieli ottaa oikein suuri lusikallinen koko lasin mitalta hehe: )

      Poista
  3. Ei vitsi, tällaisesta menusta kun pääsisi nauttimaan! Harmi, etten ole kenenkään äiti :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllähän herkut voi valmistaa ihan vain itselle tai ystävienkin kesken. Omalle äidille, mummolle tai vaikkapa tärkeälle tädille voi myös tehdä yllätyksen. Ja jep, en minäkään ole kenenkään äiti, joten joutuu hoitamaan sen kokkauspuolen itse.

      Poista
  4. Oi toi kerrosherkku näyttää ihan törkeän hyvältä! Harmi vaan, että oma äiti haluaa vaan ruisleipää ja kahvia :D. Ja yo-menu!! Jee, oon hirveesti miettiny, että millasia herkkuja tarjoaisin omissa yo-juhlissa, kun haluan että ainakin suurin osa on vegaanisia, mutta kun niiden pitäis maistua semmosillekin jotka on tottunu syömään vaan kilorasvaajasokeria-herkkuja - odottelen siis menua innoissani!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Halaus ja kiitos :) Ihanaa saada piristävä kommentti. Voithan tehdä itsellesi kerrosherkun ja leikkelelautasen ruisleipää varten! Yo menu on suunniteltu ja on tulossa pian, joten ehtii hyvin miettimään mitä haluaa toteuttaa. Tässä juuri maistelen yhtä lautasellista yo-ruokaa ja voin vannoa, että kyllä uppoaa kilorasvaajasokeria- tyypeillekkin.

      Poista
  5. Hei! Ihanan kuuloisia ja näköisiä reseptejä! :) Onnistuukohan skonssien teko korvaamalla Urtekramin kuitumix kaura- ja tattarijauhoilla?

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top