#VEGEMENU - Ylioppilasjuhlat 2015


Uskokaa tai älkää, mutta nyt on jälleen luvassa ihan mahtavan loistavan upea paketti teille ladattavaksi! Seuraava menu ei tule ihan näin nopealla tahdilla, mutta lisää on luvassa. Meistä ette muutenkaan eroon pääse, sillä menujen lisäksi ideoita lentelee kuin pieniä kärpäsiä. Risut ja ruusut otetaan edelleen menusta vastaan avosylin, sekä tietenkin kaikki muutkin toiveet. Mitä näkisit seuraavassa menukokonaisuudessa? Tänne vaan tarinointia ja palautetta! Menu on ainakin omasta mielestäni täysin villiintymisen arvoinen ja pienet hummusleipäset, mansikkakermakakku ja taatelipallot ovat vieneet kyllä sydämeni ja sieluni. Jos ylioppilasjuhlia ei ole tiedossa, mitenkäs esimerkiksi rippijuhlat?

Tässä siis #VEGEMENU Ylioppilasjuhlat 2015 ja samalla vegemenu-sarjan kolmas osa. Olemme toteuttaneet reseptit yhteistyössä Feel Good Kitchen blogin Ainon kanssa. Voin kertoa että erään ruoantäyteisen ja valokuvauksellisen päivän jälkeen olo oli mahtavampi kuin vähään aikaan. Kaikesta tuli niin herkullista, ettei oikein tiedä mistä alottaisi. Menu on koostettu erityisesti suurempia juhlakokonaisuuksia silmällä pitäen. Ylioppilasjuhlissa ruokaa pitää olla paljon ja sitä on hyvä tehdä etukäteen valmiiksi. Vieraat napsivat ruokaa pikkuhiljaa, vähän sieltä täältä. Menu koostuu niin ruokaisista salaateista kuin myös pienistä naposteltavista. Mansikkakermakakku hurmaa aina ja suklaajuustokakku sulattaa sydämen.


Myös kuusenkerkkä juoma tuli testattua! Kyseessä on alkoholiton kuohuva joka on saatu  Ruohonjuuresta. Hyvin mahdollista, että tätä saa ostettua möys Alkosta. Juoma oli oikein raikas ja miellyttävän makuinen. Hiukan makeahko, mutta kylmänä maistui lasillinen myös minulle, rutikuivan viinin ystävälle. Ostaisin ehdottomasti mökille mukaan tai nauttisin lasillisen synttärikahveilla.

Mutta hei, miltäs meidän #VEGEMENU Ylppärijuhlat näyttävät?


#VEGEMENU Ylioppilasjuhlat 2015

Pastasalaatti
Vihersalaatti sitrusvinegretillä

Hummusleipäset

Hedelmävartaat
Taatelipallot

Kahvia ja teetäJuhlat ovatkin jo ensi kuun alussa ja kakkuja aletaan pian leipomaan pakkaset täyteen. Oma äitini taisi tehdä yhteensä kahdeksan mangokakkua (!!) ja niitä riittikin myös myöhemmin nautittavaksi. Olisin itse voinut osallistua paaaljoon enemmän ylioppilasjuhlieni valmisteluun. Silloin ei ruoanlaittokärpänen vielä ollut purrut yhtä vahvasti kuin nyt ja energia meni kaikenlaiseen epämääräiseen touhuiluun. Kun viimeiset kirjoitukset olivat ohi, taisin olla niin väsynyt, etten enää edes muista mitä kaikkea juhlavalmisteluun kuului.

Nyt te kaikki uudet tulevat ylioppilaat kuulolle! Teille on tulossa suuri päivä. 

Vinkki vanhalta valmistuneelta uudelle: Nauti päivästä, iloitse ystäviesi kanssa ja ota vieraat ja perhe vastaan lämmöllä. Minä en vieläkään tiedä mikä minusta tulee isona, sinunkaan ei tarvitse heti tietää. On ihan OK (Ainoa lainatakseni) yolottaa ympäriinsä hetken jos toisenkin. Juhlapäivä on suuri myös perheellenne ja he varmasti arvostavat mikäli ryhdyt apuun, ja alat pyörittelemään siemenpalloja tai suunnittelemaan vieraslistaa. En ole luonteeltani kovin unelmoiva (tiedättehän: kyllä universumi näyttää sinulle tiesti, kun uneksii ja seuraa puroa niin... ), mutta kannustan pitämään haaveista kiinni ja työskentelemään kohti tavoitteita. Älä pelkää isojakaan haaveita, mutta ole valmis olemaan ahkera. Tämän syvällisempään en pysty, heh.

Vinkki myös sinulle tulevaan ylioppilaan vanhempi: Tämä on myös sinun päiväsi. Jos tulossa on paljon vieraita, pyydä apua. Ehkäpä joku ihana työkaveri tai naapurin luotettava viistoistvee? Et halua toimia tarjoilijana tai tiskarina, vaan olla lapsesi rinnalla ja juhlien valkoista lakkia (ja syödä kakkua.. ja siemenpalloja.. ja pastasalaattia..).


Menu on luotu kaikella käytännöllisyydellä, innolla ja taidolla joka meistä kahdesta irtoaa. Täyttävää salaattia kaukaa tuleville, jotain pähkinättömälle vieraalle, kaikkea gluteenittomille, alkoholitonta kuohuvaa lasiin ja raakakakkua pakkaseen odottamaan. Ainon tekemä mansikkakermakakku oli niin suussa sulava ja klassinen, että takuulla uppoaa jokaiselle! Siemenpallot olivat varmaan parhaita ikinä (siis ihan oikeasti!) ja söinkin ne samana iltana, viimeistä palleroa myöten. Olenko jo hehkuttanut tarpeeksi?

LATAA #VEGEMENU Ylioppilasjuhlat 2015 TÄSTÄ!

Muista jakaa juhlatunnelmasi instagramissa #VEGEMENU tägillä. Käymme Ainon kanssa kurkkimassa juhlatunnelmaa, vaikka omia juhlia ei olekkaan luvassa.

Kuusenkerkkä kuohuva saatu Ruohonjuurelta. Menussa * merkityt tuotteet on saatu ruohonjuuresta.
Oikein hyvää juhlapäivää kaikille!

Herkuttelussa mukana:
Ruohonjuuri-logo
1 kommentti

  1. Hieno tasapainoinen menu. Veikkaan, että moni ottaa tästä kaiken irti ja itse voisin kopioida johonkin kesäistujaisiin ihan suoraan. Suklainen raakakakku on erittäin hyvä idea, jotain uutta perinteisten kakkujen rinnalle.

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top