#VEGEMENU Juhannus 2015


Erinomaista lauantaita kaikille! 

Pian on aika heittää Tinder syrjään ja alkaa keräilemään kukkia tyynyn alle!  Vielä ei ole juhannus käsillä mutta ihan varmuuden vuoksi Ainon kanssa keräilimme kukkia pöydälle ja juhannusdrinksuihin. Me tosiaan olemme syöneen jo juhannusruokaa, ja varmaan arvaatte otsikosta jo miksi! Olemme jälleen toteuttaneet teille yhteistuumin herkullisia reseptejä jotka ovat tietenkin taas terveellisiä, vegaanisia ja gluteenittomia. Nyt vuorossa uusi ja ihana #VEGEMENU Juhannus 2015. Idea menuista on syntynyt kun Kahvia & Kasvisruokaa ja Feel Good Kitchen yhdistivät voimansa. Tämä onkin menusarjan neljäs osa. Menun voit ladata itsellesi ilmaiseksi postauksen lopusta, kuten myös edelliset menut. Sinne siis klikkailemaan kliklik.

Tässä kokonaisuudessa korostuu erityisesti se, että hyvän ruoan ei tarvitse olla monimutkaista tai vaikeaa. Menussa oleva perunasalaatti on yksi suosikeistani ja se todellakin sisältää vain muutamaa raaka-ainetta. Juomaksi sopii kupliva vissydrinkki sitruunankuorella ja mintulla terästettynä. Yksinkertaisuuesta puheenollen, Ainon kanssa harkitsimme myös juhannusdrinkkiä jonka ohjeessa taisi olla yksi koivunlehti ja muutama desi vodkaa. Harjoituksen puutteesta johtuen päätimme juomisen sijaan tehdä sitä, mitä osaamme parhaiten.. syödä.Juhannusmenussa syödään mm. perunasalaattia, täytettyjä sieniä ja raikasta parsa-mansikka salaattia. Perunasalaatti on tehtyä hyvän ystäväni ohjeella ja hänen luvallaan julkaistaan myös menussa. Salaatti saakoot myös nimensä alkuperänsä mukaan. Grilliin voi heittää vihannesten lisäksi myös hedelmiä ja sen ainaisen ananaksen lisäksi persikka oli niin taivaallista, etten taida ananakseen enää palata! Parsa valmistuu nopeasti ja sopii lämpimänä makean mansikan ja luonteikkaan retiisin pariksi. Täydellistä sanon minä!

#VEGEMENU Juhannus 2015

Romanialainen Perunasalaatti
Parsa-Mansikkasalaatti

Grillattu Tofu
Täytetyt Sienet

GrillipersikkaVaniljakookoskermalla

Raikas JuhannusdrinksuJuhannusmenun ideana on tietenkin se, että voit tehdä herkut helposti myös mökkitunnelmissa tai vähintään kuljettaa ne sinne. Monella on grilli kuumana ja jussina onkin tiiviit perinteet siitä, mitä syödään tai mitä juhannuksena tehdään. Tutkimme Ainon kanssa satokausikalenteria ja bongasimme sieltä retiisiä, varhaisperunaa, persikkaa, tilliä… Tällä kertaa #VEGEMENU sisältääkin paljon kaudessa olevia aineksia ja on totisesti seasonal. Sen lisäksi että kaudenmukaiset kasvikset ovat usein edullisia, niitä on myös hyvin saatavilla kaupoissa ja ne maistuvat parhaalle! 

Jokaisen jussisuunnitelmat vaihtelevat ja samoin mökin ruokavarustukset. Voiko raparperipiirakan tehdä paikan päällä vai pitääkö se kuljettaa mukaan? Entä onnistuuko veden keitto? Nappaa menusta suosikkiohjeesi tai toteuta vaikka kaikki. Valmistele kotona niin paljon kuin on tarvis ja tee loput paikan päällä. Nämä juhannusherkut eivät takuulla jätä kylmäksi, juhannuskelistä ei toki voi koskaan sanoa varmaksi. Viime juhannuksena istuin veneessä raekuuron aikaan ja grillasin kaatosateella… Asenteesta kiinni.

Tänä vuonna minulla on tulossa hiukan erilainen juhannus. Koska mies on töissä, mökille emme lähde. Sen sijaan kokkaan hyvää ruokaa täällä pääkaupunkiseudulla, yritän rentoutua ja tavata ystäviä. Olemmekin sopineet illanvieton aika mahtavan kokoonpanon kanssa. Vietimme Ainon kanssa esijuhannusta jo hyvissä ajoin, sienet on syöty ja juhannusdrinkit on juotu. Minkälaisia suunnitelmia teillä on?

Jaathan omat juhannustunnelmasi instagramissa tägäämällä #VEGEMENU jotta me pääsemme näkemään myös teidän tunnelmia. Kuulemme mielellämme palautetta menusta ja tietenkin myös toiveita seuraavaan! Minkälaisen menun sinä haluaisit nähdä seuraavaksi? Onko mielessä joku tietty ruoka jolle haluaisit hiukan terveellisemmän reseptin? Palaute, menun jakaminen ja omien vegemenutunnelmien tägäily on tervetullutta.


Kurkkaa myös:

2 kommenttia

  1. Tsaijajai! Vähänkö kuulostaa hyvältä. Parsa on mun ikilempparia ja olen tehnyt kanssa mansikka-parsasalaattia ertiiseillä höystettynä, mutta parsojen paahtaminen ei ole juolahtanut mieleen. Pakko koklata!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Lotta! Mullekin parsojen uunissa/grillissä oli ihan uusi juttu kun aina keitän ne! Aino pisti uuniin ja ai että kun oli hyviä!

      Poista

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top