Snickers palaset (V, Gf)


Kolme sanaa. Kinuski. Nougat. Suklaa. 

Heräsikö kiinnostus? Entäs herkkuhimo? Tein miehen synttärikahville snickers patukoita ja voi voi kuinka innoissaan olen näistä. Löysin ohjeen tästä blogista ja onneksi en ihan liikaa lähtenyt sooloilemaan. Siis kuinka hyvää tuo nougat voi olla ja vielä kaurasta tehtynä! En olisi ikinä uskonut sen sisältävän kauraa ja lusikoin sitä blenderistä suoraan suuhun kerran jos toisenkin. Kaiken kaikkiaan snickerssit oli helppo tehdä, vaikka niissä olikin useampi vaihe. Patukoita on muutenkin kivempi tehdä levyllinen josta sitten pilkkoa itselleen sopivat palat. Kaikki tietävät miltä keittiö näyttää, kun yrittää kuorruttaa jokaisen palan erikseen… 


Mikä näissä oli parasta? Maku ainakin, sitten tekovaiheet. Helppoa kuin heinänteko (sanoo citytyttö). Olen yleensä käyttänyt raakaherkkuihin hunajaa tai agavea mutta jos vaan yhtään pää kestää ajatusta että näissä on siirappia, valitse vaahterasiirappi! En ala väittelemään onko näissä makeuttajissa edes mitään eroa ja mikä on hyvästä mikä pahasta. Kuitenkin, vaahterasiirapin maku sopii kokonaisuuteen just eikä vain melkein.  

Ruokakuvaus on ihanan innostavaa, varsinkin kun mallina toimii niinkin herkullinen setti kuin nyt. Vielä houkuttaisi panostaa parempaan putkeen, kunnon kuvauspöytään, lamppuihin… isompaan kotiin johon tämä kaikki mahtuisi? Haluan kiittää teitä lukijoita ihanista kommenteista joita viimepäivinä olen saanut. Moni on testannut ohjeita ja kirjoittanut niistä joko omaan blogiin tai jakanut kuvan instagramissa. Muistakaas  tägätä minut @liisalla jotta pääsen jatkossakin ihastelemaan luomuksianne!


Nyt reseptiin!

Pohja on tuhtia suklaata, tee halutessasi ohuempi kerros sitä. Minä tein paksun ja myös suurempaan vuokaan kuin alkuperäinen. Kun nyt pistetään patukoiksi niin pistetään sitten kunnolla. Tunnustele nougatissa makeutta, minä pidän vähemmän makeasta, sillä myös taatelit makeuttavat runsaasti päällä. Jos haluat tehdä kuitenkin selvästi karkkia, laita vaahterasiirappia koko desi. Voit tehdä nougatin joko kaurahiutaleista tai mantelijauheesta, tässä ohjeessa käytin puolet ja puolet.

Vinkki: saat pienet palat kun teet patukat leipävuokaan puolikkaalla annoksella!

Snickers Palaset
vuoka 22+22cm

Suklaapohja

2dl kookosöljyä
1.5dl kaakaojauhetta
0.5dl vaahterasiirappia
ripaus suolaa

Nougat

1.5dl kookosöljyä
1dl kookoskermaa/maitoa
0.5-1dl vaahterasiirappia 
riippuen kuinka makean haluat?
2tl vaniljaa
2.5dl kaurahiutaleita tai mantelijauhetta
1/2tl suolaa

Kinuski

16 suurta pehmeää taatelia
4rkl maapähkinävoita
1.5tl vaniljaa
1rlk kookosmaitoa

Lisäksi

1.5dl pähkinöitä päälle
käytin kevyesti suolattuja ja paahdettuja maapähkinöitä

Pohja

Lämmitä kookosöljy juoksevaksi, jos se on jähmettynyt. Sekoita tehosekoittimessa tai käsin ainekset huolellisesti keskenään. Vuoraa vuoka leivinpaperilla ja kaada pohja vuokaan. 
Aseta pakkaseen noin 15min ajaksi. 

Nougat

Sekoita ainekset keskenään. Käytä tehosekoitinta niin saat massasta tasaisen. Lisää kookosmaitoa mikäli seos on liian paksua. Mikäli käytössä ei ole tehokasta konetta, käytä kaurahiutaleiden sijaan mantelijauhoa joka on jo valmiiksi hienorakenteista. 
Levitä tasaisesti pohjakerroksen päälle. Anna olla pakkasessa noin 30min-1h.

Kinuski

Poista taateleista kivi. Hienonna niitä tehosekoittimessa kunnes ne ovat aivan mössöä. Sekoita joukkoon muut ainekset. Massa on todella paksua!
Levitä massa nougat kerroksen päälle. Käytä apuna käsiäsi, sillä massa on todella jämäkkää. Painele lopuksi siihen pähkinät. 

Siirrä jääkaappiin, odota ainakin 1h ja tarjoile! Jos maltat, herkut säilyvät myös pakkasessa makeanhimoa odotellessa.

Nauti!



14 kommenttia

  1. Nom! Snickers on (tai siis oli) mun herkkua, jaksaisikohan alkaa väsäilemään...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkin näitä tein siksi, että ne olivat miehen lemppareita joskus vuosia sitten ;)

      Poista
  2. OMG! :D Näyttää NIIN hyvältä.. Näitä(kin) on pakko päästä kokeilemaan, voisin kommentoida näin sun jokaikiseen postaukseen.. Ihanaa viikonloppua sulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. haha :D Testilistalle vaan! Ja hyvää alkavaa viikkoa sulle ;)<3

      Poista
  3. Ooooh! Kuulostaa ja näyttää TODELLA ihanalle, nämäkin kokeiluun aivan varmasti :) Mukavaa viikonloppua Liisa! <3

    VastaaPoista
  4. Voi että! :D noihan näyttää paremmilta kuin tavalliset snickersit?! Tätä on kyllä pakko päästä testaamaan! Tiedän ton tunteen, kun itsekin haaveilen puupintaisesta (tai vaihtoehtoisesti harmaasta) pyödästä ihan vaan koska sitä vasten sais hyviä kuvia :D on muuten ihanat kuvat tässä postauksessa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei nyt tulee vinkki. Mulla on jonkin verran levytasoja, mutta puu painaa ja sitä on vaikea puhdistaa yms yms. Niin käy kurkkaamassa esim. askartelukauppojen valikoimasta. Siellä on kontaktimuovityyppisiä muovipintoja (puu, marmori, kivi) jonka voi johonkin perus levylle laittaa. Toimii, varsinkin kun taustaan ei yleensä tarkenneta kuvatessa :)

      Poista
  5. Kuola valuu! Pitää varmaan lähtä hakee kaupasta vaahterasiirappia, muut emmeet taitaakin jo kaapista onneksi löytyä ^^

    VastaaPoista
  6. Näyttää ihan mielettömän hyviltä! Onko reseptissä käytetty maustamatonta maapähkinävoita? :) Pitää lähteä markettishoppailuille! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Veera<3 Kyllä kyllä, makeuttamatonta ja suolaamatonta mpv:tä :). Joskus olen käyttänyt lievästi suolattua esim. urtekramin maapähkinävoita (se on vaa niin hyvää! vaikka onkin pienessä purkissa hehe) mutta suosittelen valitsemaan sellaisen jossai ei ole muita aineksia lisättynä. Lidlissä taitaa olla sellainen jossa on maapähkinöiden lisäksi ties mitä palmuöljyä, kun yksinkertaisuudessaan maapähkinävoi ei tarvitse kui maapähkinoiä.

      Poista

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top