Bataattirieskat (Gf, V) + Uusi Osoite


Pistetään viikko villiksi ja toivotetaan oikein hyvää maanantaihuomenta (DIY aivopesua)...!

Olen käyttänyt blogiini entistä enemmän aikaa viimeaikoina. Se on ihana harrastus, jonka myötä olen päässyt tutustumaan niin valokuvaukseen, kuvanmuokkaukseen, ruoanlaittoon kuin myös tietokonehakkeroinnin (eli siis bloggerin kanssa temppuilun) saloihin. Olen saanut mahtavia tarjouksia ja tavannut ihania ihmisiä. Kaiken tämän olisin jäänyt kokematta, jos blogia ei olisi. Haluan blogini olevan uniikki ja minunlaiseni. Kirjoitan tyylillä, joka tulee minulta lunnostaan ja postaan ruokia joita itse syön. Toivottavasti tämä kaikki välittyy myös sinne ruudun toiselle puolelle.

Nyt blogini astuu askeleen eteenpäin. Ensi viikosta alkaen, blogi löytyy uudesta ja täysin omasta osoitteesta www.kahviajakasvisruokaa.fi. Blogiani voi edelleen seurata niin instagramissa kuin myös facebookissa. Bloglovinin ylläpidolle on laitettu viestiä, mutta muutosta osoitteeseen joudumme varmasti hiukan odottamaan. Eipäs anneta sen häiritä, olen henkisesti varautunut lähettämään tarvittavat uhkauskirjeet, jotta homma saadaan mahdollisimman nopeasti rullailemaan entiseen malliin. Teidän osalta homma ei siis muutu juurikaan, minä säädän linkkien ja uudelleenohjausten kanssa. Laittakaas mullekin postia, jos jossainpäin homma ei toimi.

Myös uudet välilehdet tulevat hiljalleen käyttöön uuden osoitteen jälkeen (niin kuin olen jo varmaan kuukausia luvannut) ja blogissani surffailu pitäisi olla jatkossa entistä helpompaa. Blogini kehittämiseen toivon teiltä myös kaikenlaista palautetta. Kommenttien lukeminen on aina ihanaa ja vastailen kyllä aina kaikkiin (vaikkakin viiveellä joskus, anteeksi!).


Nyt tämän uuden viikon voi kuitenkin aloittaa pienellä foodpreppauksella. Koska se mies jonka kanssa menin tuossa äskettä naimisiin, ei enää asu meillä, vaan on muuttanut töihin. Evääksi sopivan ruoan tekeminen on pääteemana. Tarkennuksena, että parisuhde voi hyvin, mutta niin voi miehen urakin. Töitä riittää tosin molemmilla ja eväitä tarvitaan sen mukaisesti. Preppasin tuossa yhtenä iltana kasan bataatteja, salaattia ja riisiä kastikkeineen. Bataattia tuli sen verran runsaasti, että sitä oli ehdottomasti jatkojalostettava. Olen haaveillut rieskoista jo pidempään ja sain oivan tilaisuuden kokeilla, kun kerrankin bataatteja jäi kunnolla ylitse.

Voit tehdä ohjeen käyttämällä myös perunaa tai porkkanaa. Bataatilla lopputulos on luonnollisesti makeahko, perunalla saat neutraalimman lopputuloksen aikaan. Kaurajauhoja minulla ei ollut, mutta käytin kaurahiutaleet tehosekoittimessa, jolloin sain aikaan sopivan hienoa jauhoa. Myös valmis kaurajauho käy oikein hyvin. Rieskan päälle voit ripotella siemeniä, kuten minä tein. Myös oliivit tai valkosipuli sopii varmasti hyvin, päällysessä voi ihan hyvin olla makua makean bataatin pariksi.

Nämä katosivat samana iltana lautaselta, joten voin varmaan kokea onnistuneeni. Tämä ohje päätyy myös helpot ja nopeat luokkaan, jos bataatit on paistettu etukäteen, vaikka voihan sen kypsentää vain näitä vartenkin! Lisäksi, jos teet peruna- tai bataattimuussia, voit käyttää myös sitä rieskojen tekoon. Jätä tällöin kaurakerma pois, jos sitä on jo muussissa. Lisää kuitenkin tarpeen mukaan maitoa ja öljyä, jotta saat pehmeän koostumuksen aikaiseksi. 

Toivottavasti näillä rieskoilla maanantaikin saa hiukan herkullisemman tunnelman.


Bataattirieskat
6 rieskaa

400g kypsää bataattia
1dl kaurakermaa tai kasvimaitoa
2rkl oliiviöljyä

3dl kaurajauhoja*
1tl psylliumia
1tl yrttisuolaa

Päälle kurpitsansiemeniä


*) Tarkista kaurasi gluteenittomuus tarvittaessa.

Lämmitä uuni 175 asteeseen.

Käytä valmiiksi kypsää bataattia tai kypsennä se aivan pehmeäksi. Toimi samoin porkkanan tai perunan kanssa, mikäli käytät niitä.

Hienonna bataatti haarukalla aivan muussiksi. Sekoita joukkoon öljy sekä kasvimaito tai -kerma. Sekoita kaurajauho, psyllium ja yrttisuola keskenään. Yhdistä seokset ja sekoita tasaiseksi. Suolaa ei kannata unohtaa ohjeesta, sillä se tasapainottaa bataatin makeutta. Myös kaikenlaiset yrtit ja ripaus chiliä sopii lopputulokseen.

Muodosta taikinasta noin 6 palloa ja painele ne leivinpaperille n.1-1.5cm korkuisiksi rieskoiksi. Rieskat eivät juuri leviä.

Paista 25-30min kunnes pinta on kiinteä ja rieska ei tunnu kosketettaessa taikinaiselta. Anna jäähtyä hetki ja laita kaappiin eväspusseihin tai nauti heti mieleisesi levitteen kanssa. Rieskat ovat jäähtyessään hyvin koossa pysyviä eivätkä halkeile tai murene. Minä söin omani, pestolla, savutofulla ja oliiveilla.

11 kommenttia

  1. Onnea uudelle blogiosoittelle,näyttää hyvältä.Ja bataattirieskat kuulostavat hyviltä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jael! Toivotaan että osoite lähtee rullaamaan toivotusti :)

      Poista
  2. Teki heti mieli kokeilla bataattirieskojen tekoa! :-) ja onnea uudesta osoitteesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä syy kypsentää hiukka ylimääräistä bataattia ;) Kiitosa<3

      Poista
  3. Nam, rieskat ovat herkkua! Pitääkin pyöräyttää ne ensi kerralla bataatista, vaikka jo ihan pelkän värin vuoksi :) Ja onnittelut vielä täältäkin uuden osoitteen johdosta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kerro ihmeessä että mitäs pidit, jos päädyt testailemaan :

      Poista
  4. Kiitos aivan mahtavasta blogista ja huikeesta rieska ohjeesta! :) tuli ihanan makusia rieskoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suur kiitos ja ihanaa että rieskat maistuivat <3

      Poista
  5. Onpa mahtavaa Liisa! :) Blogisi on mailman ihanin.

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top