Terveellisempi Fettuccine Alfredo (V, Gf)


Tiedättekö mitä tarkoittaa Alfredo kastike? Minulla ei ole nimittäin mitään hajua.  Olen nähnyt kuvia siitä ja todennut, että kyse on jostain kermaisesta ja ihanasta. En ole kermakastikkeiden ystävä, enkä pidä esimerkiksi  bechamel- valkokastikkeista. Tässä on ilmeisesti kyse kuitenkin jostain ihan muusta.  Sain eräänä kauniina päivänä päähäni että alfredo kastike on parasta ikinä. Olin vakuuttunut että minun on sitä saatava just ja nyt. Olen nähnyt täysin raakaversioita tästä, jossa kastike tehdään cashewpähkinöistä. Halusin jotain kevyempää sillä tämä menee luokkaan ’’syön yksin työpäivän jälkeen’’.  Tähän kohtaan heitän pari hyvää vitsiä siitä miten syön muutenkin nykyään yksin, kun se mies joka meillä asuu, asuu myös työpaikallaan. Sori mies, tiedän että osaat arvostaa mun hyvää huumorintajua.  Ps. sanoit ettet lue mun blogia #huijari


Kukkakaali jakaa mielipiteitä, minä kuulun kannattajiin, mies ei. Siis ei todellakaan. Inhoan kun minua huijataan syömään jotain ja mielestäni ruokahuijaus on petturuutta pahimmillaan. En siis ota kantaa menossa oleviin palkkakeskusteluihin enkä siihen, miksi  leikkaukset eivät koske esim. päättäjien palkkoja (vai koskeeko?). Mutta auta armias jos yrität huijata minua syömään jotain mitä en halua suuhuni laittaa. Minua ei siis ole yritetty huijata ja perheeni ei ole kovin petturityyppistä, mutta ymmärrätte varmaan draaman. Loukkaannu ennen kuin se tapahtuu. En ole kovin mielensäpahottaja tyyppiä, mutta ruokahuijaus olisi paha. Siis P A H A. Kun joku heittää vitsillä ’’voissa paistan’’ niin ilme on vakava. EI NAURATA! Tosikko-moodi päälle.

Noh, kaiken tämän uhoamisen jälkeen päätin huijata miestäni. Hän tosin ottaa huijaukset toivottavasti kevyemmin kuin minä. Tarkoitus on kuitenkin tehdä herkullisa ruokaa, ei niinkään rikkoa eettisiä tai terveydellisiä rajoja. Huijauksen idea on luonnollisesti osoittaa että minä olen oikeassa: kukkakaali on hyvää. Parisuhteen parhaat puolet, olla oikeassa. Ja minähän olen luonnollisesti ruoka-asioissa oikeassa, tietenkin.  Kukkakaalihuijaus, kukkakaalivoitto.  


Ja miksi puhun kukkakaalista, no koska tämän kastikkeen koko ydin ja salaisuus on kukkakaali. Kukkakaali, jota tätä kirjoittaessani en ole puolisolle vielä tarjonnut. Kastiketta nautin eilen illalla yksin ja olen niin vakuuttunut sen erinomaisuudesta, että uskallan kirjoittaa siitä etukäteen.  Minulla on aika hyvä makuaisti, jos kehumaan ruvetaan. Maistan yleensä raaka’aineet ja tunnistan mausteet. Tästä kastikkeesta kukkakaali ei puske millään tavalla liian rajusti, vaan se on ennen kaikkea kermaista ja täyteläistä. Tiedän että tässä on sitä kukkakaalia, mutta tätä syödessä ajatukset liikkuu jossain ihan muualla. Tänään menee kukkakaali tarjolle, toivotaan ettei mies lue tätä. Jos luet tätä niin voitko esittää muuta, että koen onnistuneeni.

Nautin oman ensimmäisen alfredoni kesäkurpitsapastan kera (kuten yllä olevassa kuvassa), mutta autenttisempaan makumaailmaan pääset käyttämällä keitettävää pastaa. Tässä annoksessa käytössä on Ruohonjuuresta ostetut papupastat. Klikkaa kurkkaamaan Edamame & Mungopapu Fettuccine. Harvoin tulee ostettua, mutta joka kerta sen arvoista!  Mikä tahansa muu spagetti hoitaa myös homman kotiin, raasta päälle vegejuustoa tai parmesania jos haluat pelata varman päälle nirson tyypin kanssa. Minä nautin omani ilman, mutta en voi kieltää etteikö Violifen parmesan olisi kruunannut ateriaa aika sekopäisen hyviin sfääreihin.




Terveellisempi Pasta Alfredo
kastike riittää 2-4:lle. Jos olet kastikkeessa uittaja, syö kaikki itse.



200g kukkakaalia

1dl cashew pähkinöitä

4 valkosipulin kynttä


2dl vettä tai kasvislientä

2rkl oliiviöljyä

1rkl sitruunamehua


2rkl ravintohiivahiutaleita*

0.5tl valkosipulijauhetta

0.5-1tl yrttisuolaa

Ripaus valkopippuria

Mustapippuria


Lisäksi:

Valitsemasi pasta

Vegeparmesania ja persiljaa koristeeksi


Käytä kukkakaalista vain kukkaosa, pilko noin 200g pieneksi. Kaada vettä kattilaan ja keitä kukkakaalia ja cashewpähkinää 20min ajan. Sillä aikaa viipaloi valkosipuli ja paista se aivan ruskeaksi ja kypsäksi pannulla oliiviöljyssä. 

Laita myös pasta kiehumaan paketin ohjeen mukaan. 

Kun 20min on kulunut, kaada kaikki ainekset tehosekoittimeeseen ja soseuta pitkään ja hartaasti, kunnes tulos on silkkisen sileä. Nesteenä käytin kukkakalin keitinvettä, mutta voit myös käyttää kasvislientä halutessasi. Huomioi tällöin suolan määrä, jottei kastikkeesta tule liian suolaista. Tehosekoittimen lisäksi myös sauvasekoitin toimii varmasti, vaatii vain hiukan enemmän aikaa. 

Maista ja lisää halutessasi pippuria ja suolaa.

Kaada pasta lautaselle tai kulhoon ja sekoita kastike joukkoon. Ripottele päälle tuoretta persiljaa ja raasta halutessasi parmesania. Vähän tai vähän enemmän. 

Tarjoile!

Hyvää iltaa kaikille, minä menen googlettamaan mitä se alfredo oikeasti pitäisi sisällään.

*Mitä ihmettä ovat ravintohiivahiutaleet? Kurkkaa Mystiset raaka-aineet!

Ps. Mitä tykkäätte uudesta menu- palkista? Hitti vai huti?





17 kommenttia

  1. Vastaukset
    1. Mahtavaa! eikun kukkakaali tulelle :)

      Poista
  2. Niin taitaa mennä minullakin!

    VastaaPoista
  3. Ihanaa että blogi on nykyään järjestelmällinen ja kaikki reseptit ja ruokalajit jaettu erikseen! (perfektionisti sisälläni kiittää) Ja on helppo löytää reseptit. Jes.
    Huomasin nauravani sun blogikirjotuksille nykyään tosi paljon, mistä tää koomikko-Liisa astui kuvioon?
    Ihana resepti ja mahtava basilikan kanssa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei kiitos paljon kommentista! tää toinen pefektionisti on myös tyytyväinen. Ihanaa että blogi ei ole enää kaaos ja on pikkuhiljaa OIKEASTI omannäköinen! Koomikko-Liisa asuu kuvioon kun päästän valloilleen oman (joskus sarkastisen-kyynisen-tosielämändraama) itseni. Joskus tulee kirjoitettua jostain syystä niin virallisesti mutta koska luen itse mielelläni blogeja joissa pääsee tutustumaan kirjoittajaan, ajattelin että haluan itsekin olla mahdollisimman oma itseni. Osaa varmaan ärsyttää, toiset nauravat ;)!<3

      Poista
  4. Kuulostaa niin erikoiselle, että pakko kokeilla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muakin alussa jännitti, että mitä ihmettä tästä tulee, mutta lopputulos oli kyllä ihmettelyn arvoinen. Jokainen on varmaan joskus lämmittänyt mikrossa edellispäivän kukkakaalia. Se tuoksu... Sitä aina pelkää että kukkakaaliruoka muistuttaa sitä seuraavan päivän mikrokaalia mutta onneksi ei näin käynyt :D

      Poista
  5. Hei sulla on ihan mahtava blogi! Kasvissyönti ei tunnu yhtään niin vaikealle ja tätä on aina hyvä näyttää kaikille jotka luulevat että vegeilijät syövät vain herneitä ja heinää! KIITOSKIITOS<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti ihanasta kommentista<3

      Poista
  6. Rupesipa sitten tekemään mieli pastaa... Kukkakaali sopii kyllä älyttömän hyvin tuollaiseksi kermaiseksi kastikkeeksi. Pitääpä ensikerralla koittaa lisätä siihen vielä cashewpähkinöitä, yleensä olen laittanut sekaan mantelijauhetta, jos olen jotain vastaavaa laittanut.
    Mitenkä tuon ravintohiivan kanssa, en ole sitä kotona käyttänyt, mutta tuntuu, että sitä kehutaan jotenkin tosi paljon ja olen törmäillyt jatkuvasti. Hyviä ehdotuksia mistä sitä saisi suht. inhimilliseen hintaan? Tai onkohan eri valmistajien hiutaleissa hirveästi eroja?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla oli itseasiassa jo suunnitteilla näistä kirjoittaminen. Tein sivun, johon kerään ''vieraampia'' tuotteita aakkosittain ja aloitinpas nyt ravintohiivahiutaleista. Tämä löytyy aima Ruoka -> Muut sivulta. Tässä suora linkki: http://www.kahviajakasvisruokaa.fi/p/mystiset-raaka-aineet.html

      Toivottavasti tuolla on kaipaamaasi tietoa :)

      Poista
  7. Tällaiset reseptit tekevät elämästä elämisen arvoisen. Kiitos JÄRJETTÖMÄN herkullisesti reseptistä! <3__<3

    T.Sara

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jes! Ihanaa että kokeilit<3 ja oikeassa olet, olen tässä varmaan kolme kertaa viikoss tehnyt tätä itselleni!

      Poista
  8. Mulle on koetettu tehdä ruokahuijauksia huonolla menestyksellä, olen saanut vuosia sitten kunnon raget mulle tehdystä lämpimästä voileivästä jonka täytteiden alle oli tungettu kinkkua. Onneksi olin skeptinen voikkareiden tekijää kohtaa ja en antanut hänelle tyydytystä syömällä vaan tajusin ensin kurkata.. Vieläkin kyseinen tapahtuma saa mut kiehumaan raivosta :D Ja hei, tää ohje menee takuulla kokeiluun! Itse tykkään kukkakaalista raakana todella paljon, dippaillessa sitä on aivan pakko olla (mun mies on tästä hyvinkin eri mieltä), mutta kypsänä en ole löytänyt vielä yhteistä säveltä. (johtuen ehkä niistä tuhansista gratiineista, joista olen saanut "nauttia). Kiitos ohjeesta :)

    VastaaPoista
  9. Kiitos reseptistä, olen tehnyt kastiketta nyt jo kaksi kertaa!
    Puolison kanssa mietittiin, että kastike olisi myös oivaa kukkakaalisosekeittoa.

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top