Mehevät Banaaniletut Isänpäiväksi (Gf, V)


Vielä ehdin toivottaa kaikille hyvää torstai-iltaa!

Kuten olette varmaan huomanneet, postausväli on vähän päässyt venymään. Korjataan se nyt. Kuitenkin, täällä ollaan vähän uuvahtaneita, joten pidetään homma yksinkertaisena ja mennään suoraan asiaan. Isänpäivä on tulossa ja haluat ehkä yllättää isäsi aamulla herkullisella aamiaisella?

Pienenä äiti teki lettuja maitorahkasta ja kananmunasta. Siitä lähtien olen vakuuttunut, että aidot letut ovat paksuja ja meheviä. Vaikka söimme niitä ohuitakin, ne eivät ole mitään verrattuna meheviin ja ilmaviin yksilöihin. Maitorahka eikä kananmuna kuulu enää ruokavaliooni, mutta paksut letut todellakin kuuluvat.

Nämä letut valmistuvat nopeasti, eikä kääntämisessä tai koostumuksessa ollut minkäänlaista gluteenittomuusongelmaa. Suosittelen kuitenkin käyttämään ohutta muovilastaa ja laadukasta pannua, jotta homma toimii isänpäivän aamuna mahdollisimman sujuvasti. Onneksi vanhempien kotona on usein paremmat välineet kuin itsellä. Toisaalta juuri ostimme uuden hyvän pannun ja eipä ole lettujen teko ollut vähään aikaan mukavampaa.


Nämä letut ovat takuuherkullisia ja meheviä.  Ohjeesta tulee seitsemän kuvassa näkyvää lettua. Naapurissa asuvan ystäväni kanssa teimme testikierroksen keskiviikko-illan kunniaksi ja houkuttaisipa paistaa näitä vielä viikonloppuna uudestaan. Energia ei nyt riitä suurempaan ylistyspuheeseen, mutta siis älyhyvät, söimme kaikki yhdellä istumalla ja jäljelle jäi himo saada lisää. Yksiselitteisen taivaallista.

Jokatapauksessa, joskus on paras kääntyä klassikoiden puoleen. Isäsi, isoisäsi tai puolisosi varmasti arvostaa perinteistä lettuaamiaista, perheen läsnäoloa ja kuumaa kahvia. Lusikoi päälle tuoreita marjoja ja kaada vaahterasiirappia tai hunajaa. Lettutaikina ei itsessään kaipaa mitään makeutusta, joten voit säästää kaiken herkun päälle kaadettavaksi. Parasta näin. 


Mehevät Banaaniletut Isänpäiväksi
7 paksua lettua

2dl kaurahiutaleita 
2dl hienojakoista riisijauhoa
2tl leivinjauhetta

1tl vanilja-aromia
1/2-1tl kanelia
1/4tl suolaa

2 banaania
2dl soijamaitoa tai muuta kasvimaitoa
1rkl oliiviöljyä

öljyä paistamiseen

Tarjoiluun siirappia, banaania ja vadelmia

Sekoita kuivat ainekset keskenään. Käytä hienojakoista riisijauoha. Löydät sen leivontahyllystä tai gluteenittomien tuotteiden hyllystä. 

Soseuta banaani ja maito aivan sileäksi joko tehosekoittimella tai sauvasekoittimella. Lisää banaanimaitoon vanilja-aromi ja öljy. Sekoita kuiviin aineksiin.

Anna taikinan tekeytyä rauhassa sillä aikaa kun kuumennat paistinpannun. Kun pannu on kuuma, öljyä pannu ja paista lettusi molemmin puolin. Ole kärsivällinen ja malta olla kääntämästä lettua liian aikaisin.

Mittaan taikinan 1/3cup (=0.8dl) mitalla, jotta kaikista letuista tulee saman kokoisia. Sillä tuli lettuja 7 kpl. Käytä mieleistäsi kauhaa tai mittaa lettujen annosteluun. Lisäsin öljyä joka toisen letun kohdalla, meidän hyvällä pannulla nämä irtosivat myös ilman öljyä, mutta sillä saa kauniin rapean pinnan aikaiseksi. 

Kasaa pinoksi, koristele ja tarjoile!

Vielä ehtii tekemään 1,2.3... ainakin 4 harjoituserää ennen isänpäivää, ihan vain itselle. Laadunvarmistusta.



2 kommenttia

  1. Löysin tämän blogisi ihan muutama päivä sitten ja olen aivan innosta soikeana! Niin mielettömän hyvän näköisiä herkkuja, että tekisi mieli lhte heti testaamaan kaikkia! :D Kiitos siis samaan malliin, jään niin odottamaan lisää postauksia.

    http://puhdasta.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tuhannesti ihanasta kommentista ja anteeksi kun vastaus on kestänyt! Ihana saada tsemppiä ja palautetta. Käyn kurkkaamassa sunkin blogin samantien ;)!

      Poista

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top