Minttusuklaa Tyynyt Isänpäiväksi (Gf, V)



En vain voinut vastustaa toisen herkkuohjeen postaamista näin isänpäivän kynnyksellä. Julkaisin aiemmin oikein klassisen aamupalaehdotuksen, mehevät letut. Yllättäin minuun iski kova piparminttuhimo ja vakuutuin siitä, että tällaiset piparminttukeksit ratkaisevat ongelman. Kuinka oikeassa olin ja kuinka ihanaa olla oikeassa tällaisten herkkujen äärellä.

Nyt on kyseessä siis super yksinkertainen ohje, joka todellakin valmistui ihan hetkessä. Voit tehdä näihin raakasuklaa kuorrutteen ja näin ollen täysin raakoja keksejä. Minä otin ohituskaistan ja valitsin kaupasta Pandan tumman suklaan kuorruttamista varten. Tässä makumaailmassa on jotain niin kutkuttavaa ja koukuttavaa, että oli ihan pakko syödä useampi samana iltana. Huonoja keksejä voi sitten syödä sen muodollisen yhden kappaleen… näitä pitää saada vähintään kaksi. Jos siis on enemmänkin syöjiä, tekisin ehkä kaksinkertaisen annoksen, ettei tarvitse riidellä.

Eilen vietin laatuaikaa äitini kanssa. Minä pyörittelin keksejä, äiti leikitti kissojani. Minä keitin teetä, äiti kastoi banaania suklaakuorrutteeseen.  Parhaita tapoja nauttia arjesta.  


Perheen kanssa vietetty aika on aina sitä arvokkainta. Vaikka perherakenteemme ei ole se perinteisin, yhteiset viikonloput ovat aina niitä, joita kannattaa odottaa. Tulossa on ainakin brunssia ja sushi-iltaa, viikonloppuja on kiva miettiä työpäivän painaessa. Minun ja mieheni kasvisruokailu otetaan aina huomioon, eikä tarvitse selitellä miksi sienikastike pitäisi tehdä kaurakermaan tai että tofuakin voisi ostaa susheja varten. Kaikki on helppoa, mutkatonta. Vaikka minä osallistun mielelläni ruoanlaittoon, tiedän että voin laittaa viestiä ’’tulemme käymään, saisiko ruokaa’’. Ruokaa saa ja saa vegaanisena. Kun tulen gluteenittoman ystävän kanssa, äiti on kaivanut siemenet esille ja tehnyt näkkäreitä. Vanhemmiten olen alkanut nauttimaan näistä yhteisistä viikonlopuista entistä enemmän ja väsyneen työpäivän aikana on kiva odottaa tulevaa ajan viettoa hyvässä tunnelmassa.

Toivottavasti kaikki viettävät ihanan isänpäivän vaikka näitä keksejä nautiskellen.


Näiden keksien teko on vaivatonta, sillä ne koostuvat vain muutamasta raaka-aineesta. Piparminttuaromi on ehdottomasti näiden keksien ydin, joten älä sitä unohda ohjeesta.  Voit antaa tehosekoittimen pyörittää täytteen aivan sileäksi, tai jättää hiukan rouheisemmaksi, kuten minä tässä tein. Voit korvata cashew pähkinän esimerkiksi pinjansiemenillä, jos pähkinöitä et voi käyttää. Niissä on samanlainen pehmeä ja kermainen rakenne, maku on takuulla herkullinen.

Olen keksien ystävä, mutta eniten nautin pehmeistä ja mehevistä yksilöistä. Toki rapeat ja rouskuvatkin ovat elämys, mutta paras keksi on paksu, sellainen johon hampaat uppoavat. Näistä tulee mieleen joulupöydän erikoiskonvehdit, sellaiset joita on vain yksi jokaiselle ja joiden täytteenä on jotain mystistä mössöä joka vie kielen mennessään.  



Minttusuklaa tyynyt Isänpäiväksi  
8-9kpl

1dl Cashew pähkinöitä
1dl (+3rkl) kookoshiutaleita
2rkl kookosöljyä
2rkl vaahterasiirappia/hunajaa/agavea
2rkl mantelimaitoa
1tl piparminttu-aromia
Ripaus suolaa

100g tummaa suklaata

Liota tarvittaessa cashewpähkinöitä useamman tunnin tai yön yli. Kuivaa hyvin ylimääräinen vesi pois. Voit myös laittaa ne suoraan blenderiin, jos tiedät että laitteesi murskaa ne. Lisää 1dl kookoshiutaleita. Lämmitä siirappia/hunajaa ja kookosöljyä niin, että ne ovat juoksevia. Sekoita öljy, makeutus, aromi ja suola muiden ainesten joukkoon ja anna massan pyöriä hetken.

Jos et ole liottanut pähkinöitä, lisää joukkoon mantelimaito ja jatka murskaamista. Taikinan tulisi olla niin jähmeää, että voit muotoilla siitä pallon. Lisää kookoshiutaleita, kunnes olet saavuttanut sopivan koostumuksen. Minä lisäsin 3rkl hiutaleita vielä. 

Jos olet liottanut pähkinäsi, et välttämättä tarvitse mantelimaitoa. Tarkastele koostumusta ja säädä sitä hiutaleilla ja maidolla tarvittaessa. 

Muotoile taikinasta pallot ja litistä niitä hiukan. Aseta leivinpaperille ja pakkaseen odottamaan.

Sulata suklaa vesihauteessa. Kasta keksit siihen vuoron perään ja aseta leivinpaperille jähmettymään. Siirrä jääkaappiin ja odota kunnes suklaa on kova.

Nauti!

 


3 kommenttia

  1. Supernam näille tyynyille. Piparminttu on jotain parasta... Joskus mietin, voisiko sitä aromia syödä suoraan purkista päin, mutta en vielä ole edennyt tämän ajatuksen kanssa pidemmälle (ehkä parempi niin)
    Miten tahmaista tuo täyte oli ennen suklaakuorrutusta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. haha, mä en ole näin pitkälle päässyt piparminttuaromihimossa :D Mutta ehdottomasti aijon käyttää sitä jatkossakin. Tähän saakka olen vain tuoretta minttua suosinut. Täyte oli aika tahmaista, mutta muotoiltavaa :)

      Poista
  2. Ohje vaikutti helpolta ja ihmeellisiä aineitakaan ei tarvittu, joten kokeilin ja tulipa ihan älyttömän hyviä! Kiitos ohjeesta, ensikerralla teen kyllä tupla annoksen, olivat sen verran suosittua jälkkäriä :D

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top