DIY Joululahjat osa 1: Karamellimysli


K&K toivottaa oikein iloista itsenäisyyspäivää, mutta ennen kaikkea joulun odotusta!

Tällä hetkellä olen kotona, koti on juuri siivottu ja uunissa on rouskuva siemennäkkäri. Kohta kylään tulee hyviä ystäviä ja pieniä veijareita jahtaamaan kissoja ja touhuamaan. Glögi on kaivettu valmiiksi ja kynttilät odottavat hyllynreunalla. Itsenäisyyspäivän vietto ei ole kuulunut perinteisiin ja linnanjuhlat jäävät seuraamatta, hyvä sunnuntaipäivä hyödynnetään kuitenkin ystäviä tapaamalla, ehkä hiukan jouluisissa tunnelmissa.

Minä ja Feel Good Kitchen blogia pitävä ystäväni Aino päätimme yhdessä toteuttaa kolmen postauksen sarjan joka alkaa tänään. Tästä päivästä alkaen on kolme sunnuntaita jouluun ja minä ainakin lasken jo päiviä! Kolme sunnuntaita aikaa pohtia, mitä herkkuja tekisi emännälle, antaisi ystävälle tai jollekin tärkeälle. Joka sunnuntai me molemmat julkaisemme DIY joululahjavinkin, jonka ehtii väsäämään vaikka joulu olisikin aivan nurkan takana! Joululahjojen ostaminen ei ole suosikkihommaani, mutta niiden tekeminen kyllä. Mielestäni on paljon mukavampi antaa rasiallinen herkullisia keksejä, sen sijaan että olen miettinyt pääni puhki mitä rynnin joulukaupoille hakemaan, ihan vain koska niin on tapana. Kuinka moni muu on samaa mieltä? Käsi ylös?


Joulu on todellakin mielestäni ihanaa aikaa, samoin sen odottaminen. Meillä ei ole yhdenyhtä joulukoristetta, eikä suunnitteilla ole suihkia purkkilunta ympäriinsä. Jouluna kaikki pysähtyy, perhe kokoontuu, teemme hyvää ruokaa ja istumme alas rentoutumaan. Joulun odottaminen on mielestäni ihaninta juuri silloin, kun siitä ei tarvitse stressata. Tieto tulevista vapaapäivistä ja yhdessäolosta auttaa ainakin minua jaksamaan viimeiset työviikot ennen pientä hengähdystaukoa.

Ainon kanssa päätimme aloittaa postaussarjan herkullisella myslillä! Käy Ainon blogista kurkkaamassa hänen herkullinen piparkakkugranola, jota ainakin itse olen jo kuolannut kuvista. Mysli on minulle se heikko kohta, jota en edes osta kotiin. Pystyn vastustamaan myslin ostamista, mutta jos sitä kotona on (ja mies on ollut myslipetturi kielloista huolimatta) minä sitä myös haluan syödä. Innolla kävin myös tekemään tätä oma herkkumysliä ja keittö tuoksui niin taivaalliselle! Omatekemää mysliä syökin mielellään ja ilman tunnontuskia.



Tarjoilin myslin itse tehdyn manteli-banaanimaidon kera. Voit käyttää valmista mantelimaitoa tai vaikka jogurttia, valitse mieluisin! Tämä mysli on ihanan kinuskisen makuinen kiitos makeiden taateleiden, pehmeiden mulpereiden ja lempparini, vaahterasiirapin! Sunnutaiaamun kunniaksi nautimme miehen kanssa kulholliset mysliä, appelsiinimehua ja kahvia, aamu oli aika täydellinen.
Ohjeesta tulee kaksi kuvassa näkyvää purkillista. Koristele kauniilla nauhalla ja täydellinen joulutuliainen on valmis!



Karamellimysli

5dl kaurahiutaleita
1.5dl kuorittuja hampun siemeniä
100g taateleita pilkottuna

125g mulpereita tai halumaasi sekoitusta,
käytin Pirkka Supermix sekoitusta tähän

1dl chia tai pellavansiemeniä
1.5dl juoksevaa kookosöljyä*
0.5dl vaahterasiirappia
Vaniljajauhetta
ripaus suolaa

Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen.

Sekoita kaurahiutaleet, hampunsiemenet, taatelit ja chia- tai pellavansiemenet keskenään. Lisää hiukan suolaa ja vaniljaa. Kuumenna öljy juoksevaksi ja sekoita siihen vaahterasiirappi. Yhdistä seokset ja sekoita huolella.

Levitä mysli leivinpaperille tasaisesti. Paista keskitasolla 20min ajan. Ota mysli pois uunista ja sekoittele sitä huolella. Paista toiset 10-20min kunnes pinta on kullan ruskea.
Anna jäähtyä kokonaan ja siirrä purkkeihin.

Manteli-Banaanimaito
kahdelle

0.5dl manteleita
1 banaani
ripaus vaniljajauhetta
kylmää vettä

Liota halutessasi maneleita 4-6h. Kaada ne blenderiin ja lisää kylmää vettä kunnes ne peittyvät. Anna tehosekoittimen käydä täydellä teholla kunnes mantelit ovat murskautuneet kunnolla.

Lisää vettä, vanilja ja banaani. Anna seoksen käydä ja säätele haluamasi paksuus vettä lisäämällä. Itse haluan myslin kanssa banaanimaidon olevan melko juoksevaa.
Kaada kulhoon, lusikoi mysli päälle ja nauti!

*Foodin kookosöljy saatu



5 kommenttia

  1. Uuu vaahterasiirappi ei voi kuin toimia myslissä! Täytyykin kokeilla, kun äidille oli tarkoitus muutenkin iso purkillinen mysliä paketoida lahjaksi. Hän syö mysliä joka aamu, mutta on allerginen pähkinöille ja kookokselle, joten valmiissa mysleissä on hyvin vähän valinnanvaraa. Tätä versiota täytyy pienin muutoksin heti siis testata (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaahterasiirappi on niin monessa jutussa se avainjuttu että kaikki maistuu täydellisele! Hyvä lahjaidea ja tosiaan, voi muokata juuri sellaiseksi kuin haluaa :)

      Poista
  2. Uuu vaahterasiirappi ei voi kuin toimia myslissä! Täytyykin kokeilla, kun äidille oli tarkoitus muutenkin iso purkillinen mysliä paketoida lahjaksi. Hän syö mysliä joka aamu, mutta on allerginen pähkinöille ja kookokselle, joten valmiissa mysleissä on hyvin vähän valinnanvaraa. Tätä versiota täytyy pienin muutoksin heti siis testata (:

    VastaaPoista
  3. Ihanaa, kun teette tällasen Ainon kanssa, molempien reseptit vaikuttaa ihan huipuilta! :)
    Haha luin muuten, että tossa reseptissä luki aluks 100 taatelia pilkottuna XDD aloin jo päässäni laskemaan, että montako pakettia taateleita pitäs ostaa :DD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Liisa! 100 taatelia olisikin aika jeees......<3

      Poista

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top