DIY Joululahjat osa 2: Siemensipsit


Hyvää sunnuntaita!

Muistattekos viime sunnuntain (tiedän… välissähän minusta ei mitään kuulunutkaan)? Silloin aloitimme Ainon kanssa DIY Joululahjat sarjan, ja tänään olisi vuorossa toinen osa. Viime sunnuntaina postasimme ohjeen itsetehtyyn herkkumysliin ja tällä kertaa vuorossa on siemenherkut. 
Joulu lähenee ja vielä on pari viikkoa aikaa kriiseillä mitä valmistaa tarjottavaksi, lahjaksi ja tuliaiseksi. Makean myslin rinnalle on kiva miettiä myös jotain suolaista. Olen siemenleipien ystävä, mutta tykkään niistä hiukan paksumpana ja täyttävämpänä, niin että niihin saa vaivatta levittymään avocadon ja että ne jaksavat murtumatta kantaa kurkkuviipaleeni ja tofuni. Olen kerran maistanut ihanan suolaisia siemensipsejä ja jäin niin koukkuun kertaheitolla. Merisuolalla maustetut suolaiset rouskuvat palat dippailuun ja sellaisenaan naposteluun ovat niin koukuttavia, eikä niiden tekeminenkään onneksi ole sen vaikeampaa. Siemensipsit ovat leipiin verrattuna ohuita ja rouskuvia, niissä saa olla kunnolla makua ja hiukan suolaisuutta.

Voit itse päättää, haluatko paistaa herkut valmiiksi, vai koota ainekset kauniisti purkkiin ja liittää mukaan ohjeen valmistusohjeista. Tässä pääraaka-aineena toimii kuoritut hampun siemenet, jotka ovat suurin heikkouteni niin mysleissä, salaateissa kuin myös näkkäreissä. Sen lisäksi että hampussa on hyvät ravintoarvot, ne maistuvat niiin hyville että olen todellisen koetuksen alaisena aina kun avattu pussi on jossain lähettyvillä. Nämä DIY herkut valmistuvatkin vähän sillä idealla, että mitä itse haluaisin lahjaksi saada (tai tarkemmin, mitä minun tekee juuri nyt mieli syödä). Jos et ole vielä kokeillut kuorittuja hampun siemeniä niin pussi kannattaa pikimmiten hankkia, olet jäänyt paljosta paitsi!


Tähän aikaan vuodesta facebook tursuilee kuvia miten ihmiset ovat kotinsa laittaneet. Minäkin olen yhden omistamani joulupallon roikuttanut seinälle kerran polttanut jopa kynttilöitä joulukuun aikana. Lumettomuus ei haittaa, joulutunnelma tulee sisältäpäin. 

Heti joulun jälkeen hyppäämme mieheni kanssa lentokoneeseen ja matkaamme hänen perheensä luokse Ateenaan, jossa vietämme uuden vuoden. En tiedä mitään rentouttavampaa kuin se ajattelun nollaus joka siellä minua odottaa. En osaa lukea bussiaikatauluja, en ymmärrä kylttejä enkä tiedä mihin suuntaan junalla on mentävä. En ymmärrä kieltä, en tiedä mitä ruokalistalla lukee enkä mitä kanssamatkustajat keskenään juttelevat. Kuljen mukana, nautin ympäriinsä vaeltamisesta ja hymyilen miehen suvulle kun he höpöttävät minulle kreikkaa. Ja voi kuinka nautin tästä kaikesta. Olen suunnitelmallinen, asioita listaava ja suunnitteleva. Tiedän mitä teen heti kreikasta kotiin tultuani ja mitä teen joka päivä ennen lähtöä. Olen suunnitellut kevääni ja luonut plan b vaihtoehdon mikäli alkuperäinen suunnitelma pettää. Ja todellakin nautin tästä kaikesta. Se on tapani elää ja en osaa muuta. Rankan vuoden jälkeen nollaus on kuitenkin paikallaan.  Kreikassa minä en voi mitään näistä tehdä. Voin katsoa hyvää supersankarisarjaa lentokentällä ja pohtia haluanko syödä pinaatti- vai oliivipiiraan aamupalaksi. Haluanko kahviini kanelia ja tarvitseeko ulos laittaa huivin. Tätä on se mitä minä odotan ja se mitä joulun tulo ja joululoman alkaminen minulle merkitsee. Niin hc rentoutumista että enempää ei aivoja narikkaan voi laittaa.

Ottakaas siis kaikki jouluna niin rennosti kuin ikinä osaatte! Näiden siemensipisen teko on onneksi niin helppoa ettei siitä stressiä saa aikaan. Kurkkaa myös Ainon blogista hänen ihana siemenleipänsä!


Siemensipsit
1 pelti

3dl kuorittuja hampun siemeniä
1dl seesaminsiemeniä
1dl chiasiemeniä
1tl merisuolaa
Yrttejä

2dl vettä
0.5dl oliiviöljyä

Lisäksi suolaa ripotteluun

Sekoita kuivat ainekset keskenään. Voit joko kasata ne purkkiin jonka annat lahjaksi tai sekoittaa kulhossa, jos jatkat valmistamista. 

Laita myös uuni kuumenemaan 175 asteeseen ja vuoraa pelti valmiiksi leivinpaperilla.
Sekoita vesi ja öljy keskenään ja yhdistä seokset.

Anna seoksen levätä noin 15min välillä sekoittaen. Kaada sitten pellille ja tasoita ohueksi. Sopiva ohuus sipseihin on, kun massa on levitetty koko pellin kokoiseksi.

Käytä pizzaleikkuria jos sinulla on sellainen, myös veitsi käy. Tee valmiit urat joista on myöhemmin helppo murtaa haluamasi kokoiset ja muotoiset palat. Tein omani pieniksi kolmioiksi.

Paista noin 40min tai kunnes reunat alkavat ruskistua. Anna levätä hetki ennen paloiksi murtamista. 

DIY tunnelmissa ensi sunnuntaihin! 



2 kommenttia

  1. Kuulostaa hyvältä! Minulle ei chiasiemenet sovi ollenkaan, mutta kaipa tämä pellavallakin toimisi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pellava sitoo samoin kuin chia joten uskon että toimii niilläkin hyvin :) Jos testaat niin kerro miten kävi!

      Poista

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top