DIY Joululahjat osa3: Marsipaani-Taatelivartaat


Hyvää sunnuntaita kaikille! 

DIY lahjasarja jatkuu ja tänään onkin viimeinen sunnuntai ennen joulua, voitteko uskoa! 
Olemme Ainon kanssa julkaiseet jo mysliä ja siemenherkkuja, nyt vuorossa vielä muutama helppo idea joululahjaksi! Aino teki teille ihanan maustesekoituksen, kun minä pysyttelin omalla suosikkialueellani. Nimittäin taateleissa!

Täytetyt taatelit ovat suurinta herkkuani, nyt hiukan uudessa muodossaan. Työkaveri mainitsi, että joulukarkkien tekeminen vie aikaa, kun niitä yksitellen väsäile. Joskus pitää tehdä suurelle seurueelle tai vaikkapa myyjäisiin jotain hyvää, eikä silloin yksittäisen taatelipallon pyörittely juuri lämmitä. Tulin tästä ajatelleeksi, mikä olisi nopeampi tapa valmistaa näitä ihania herkkuja. Onneksi vanha kunnon grillivarras tuo ratkaisun kaikkiin ongelmiin!


Tässä siis jouluiset taatelivartaat, marsipanitäytteellä ja kookos-merisuola päällystykellä. Ei minkäänlaista päänvaivaa esillepanon tai asettelun suhteen! Kaikki peräkkäin vartaaseen ja suklaata saa läträtä juuri niin taiteellisesti tai rennosti kuin jokaisen sielu sallii… Päälle voi heitellä kaikenlaista! Pähkinärouhetta, suolaista pistaasimurskaa tai kuten minä tein: paahdettua kookosta ja hiukan merisuolaa.

Suklaan voi halutessaan tehdä itse ja valmistaa herkulliset raakasuklaataatelit. Minä käytin Pandan tummaa suklaata, tätä on aina kaapissa, se on maidotonta ja sulaa nopeasti.

Viime vuonna tein taatelista yksittäisiä konvehteja, kurkkaa postaus tästä! Eipä kuitenkaan tule joulua ilman marsipaanitaateleita, joten en vaan voinut olla tekemättä näitä uudestaan. Jos et ole marsipaanin ystävä, laita täytteeksi mitä vaan haluat. Cashewpähkinä toimii aina hyvin, mutta hei, luovuus on sallittua ja parhaat vinkit jakoon kommenttikenttään eikös vaan? Viime vuonna ystäväni kehui wiener nougat täytteisiä taateleita ja ekokaupoista saa vegaanista marmeladia tai joskus jopa vaahtokarkkia. Kurkkaa vaihtoehtosi vegaanituotteet.net sivulta!

Käy katsomassa Ainon joulutee hänen blogistaan!


Marsipaani-Taatelivartaat
4 varrasta

32 taatelia 
Marsipaania
100g tummaa suklaata
0.5-1dl kookoshiutaleita
Ripaus merisuolaa

Ota taateleista kivi pois saksien avulla. 

Muotoile marsipaanista kiven kokoinen pala ja työnnä se taateliin. 
Pujota taatelit vartaaseen, tein 8 taatelin vartaita.

Kaada kookos pannulle ja kuumenna jatkuvasti sekoitellen. Kun kookos on saanut kauniin vaaleanruskean värin, kaada kulhoon ja aseta syrjään odottamaan.

Sulata suklaa vesihauteessa ja norota sitä rennosti taatelivartaiden päälle. 

Odota noin 5-10min kunnes suklaa hieman jähmettyy ja ripottele runsaasti kookosta vartaille. Ripottele sormin hiukan merisuolaa ja aseta jääkaappiin jähmettymään.

Pakkaa sellofaaniin tai tarjoile sellaisenaan!

Ps. Pysykääs vielä alkuviikko kuulolla joulureseptitunnelmissa!


2 kommenttia

  1. Tosi hauska idea tarjota taatelit vartaasta! Tuli mieleen, että ne näyttäisivät varmaan kivoilta myös cocktailtikkujen päässä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä idea muuten, tikkujen avulla ne olisi varmaan myös helppo kastaa suklaaseen :)

      Poista

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top