Täydellisen aamun mehustamista + arvonta


Heippa vaan kaikille!

Nyt kun on joulut juhlittu ja jouluruoat syöty, alkaa ainakin oma ajatukseni siirtyä uuden vuoden pariin. Tiedättehän, niihin kaikkiin lupauksiin ja muutoksiin joita sitten ensi vuonna tekee? Täällä päässä näyttöä uusi vuosi otetaan vastaan Ateenassa ja rentoudutaan oikein urakalla ennen arjen aloittamista tammikuun puolessa välissä. Tavoitteena on ennen sitä syödä kilotolkulla pinaattia ja viininlehtikääryleitä!

Mitä tulee uuden vuoden lupauksiin, minulla ei ole tapana ollut tehdä lupauksia ja ensi vuodesta on muutenkin tulossa kaikkea muuta kuin rutiininomainen. Haluan kuitenkin sisällyttää vuoteeni kaikenlaisia terveellisiä tapoja, harjoitella pienten asioiden muuttamista tavaksi ja pyrkiä voimaan hyvin. Muutama vuosi sitten päätin ottaa tavaksi juoda useammin vihersmoothieita ja niistä onkin muodostunut arjen pieni pakkomielle. 

Philipsillä on käynnissä Täydellisiä aamuja kampanja ja se on todellakin tarpeen näin pimeään aikaan. Vihersmoothie on osa minun täydellistä aamua. Siihen kuuluu kuppi kahvia, suuri vihreä smoothie ja suurempaan nälkään ehkä pieni annos puuroa pähkinöiden ja vaahterasiirapin kanssa. Ihanaan aamuun kuuluu vapaapäivä, jotta aamupalaa ehtii nauttimaan rauhassa ja kotona oleva puoliso. Aamuun kuuluu kissa joka on kerällä sylissäni ja häiritsee aamupalani syöntiä ja tuhahtelee jos häiritsen hänen olemistaan liikkumalla liikaa. Monelle täydelliseen aamupalaan kuuluu myös lasillinen appelsiinimehua. Meillä ei kovinkaan usein ole appelsiinimehua kotona, sillä appelsiinit katoavat sellaisenaan tai smoothien joukossa. Lisäksi laadukkaat mehut maksavat valitettavan paljon tai niitä ei löydy. Appelsiinimehun sijaan haluaisin aamupalapöytääni mielummin porkkanamehua, joka on mielestäni mehuista ykkönen! Sitä nyt harvemmin saa edes ostettua, ottamatta huomioon muutamaa kauppaa keskustassa jotka myyvät laadukasta porkkanamehua eestistä. 

Sain tilaisuuden tutustua Philipsin Avance Collection mehulinkoon ja kokeilla taitojani mehustustehtävissä. Olen aina ollut skeptinen mehulinkojen suhteen, sillä en ymmärtänyt miksi kuidut pitää erotella ja ehkäpä vielä heittää hukkaan. Porkkanasmoothie ei kuitenkaan houkuttele, joten päätin haastaa itseni ja tutustua tähän kapineeseen laadukkaan porkkanamehun toivossa!

Mehulinkoa oli helppo käyttää ja ilman ohjeiden lukemista se oli tarpeeksi yksiselitteinen ainakin minulle. Innosta puhkuen tuijottelin kun valmista mehua valui kannuun nopealla tahdilla. Tämä linko saa pisteeni siitä, että osat voi pestä tiskikoneessa ja ovat helppo irroittaa. Mikään ei nimittäin jätä kodinkonetta nopeammin kaapin perälle kuin vaikea puhdistettavuus. Sujautin vielä muutaman appelsiinin, omenoita, minttua ja mangon joukkoon, ihan vain innoistuksessani ja lopputulos oli todellakin uskomattoman maukas! Tätä aitoa ja oikeaa porkkanamehua kun ei muuten pääse millään nauttimaan, ja se todellakin kruunaa minun täydellisen ja ihanan aamuni.Koska mehulingosta jää jäljelle runsaasti kuitua, niitä kannattaa ehdottomasti hyödyntää. Helpoin tapa varmaan lienee leipoa kuitu näkkäriksi siementen kanssa tai sekoittaa se leipätaikinaan. Lisävinkit otetaan vastaan!

Tunnelmani mehustamisen suhteen ovat siis aika lailla muuttuneen kokeilujen myötä. En siis vaihtaisi smoothielitraani mehulitraksi ja en ole mehupaastojen kannattaja. Arvostan kuitenkin suuresti lasillista laadukasta vihannesmehua aamupalapöydässäni, sellaista jota en ole aikaisemmin saanut nauttia! Tavoitteena on kehitellä täydellisen vihermehun ohje, jotain oikein raikasta ja pirtsakkaa. Mehustaminen avaa myös mukavan oven jämävihannesten käyttöön. Niihin, joita et saa syödyksi, jotka ovat ehkä hiukan kärsineitä tai yksittäisiä. Ystäväni kertoikin että on perustanut jääkaappiin lokeron ’’sinkkuheville’’. Sinkkuhevi on yksittäinen porkkana, pieni pala parsaa ja nahistunut selleri. Sellaisia jotka ainakin minulta jäävät valitettavan usein syömättä ja päätyvät roskiin. Sinkkuhevin voi pistää kuitenkin mehuksi ja kokeilla mitä vain villimpiä yhdistelmiä.

Sitten se paras kohta! Sain tilaisuuden arpoa myös yhdelle lukijoista oman mehulingon, täydentämään ihania aamuja ja uuden vuoden hevin lisäämistä. Arvonta toteutuu Facebookisa TÄÄLLÄ! Kerro facebookjulkaisun kommenttikentässä, mitä omaan täydelliseen aamuusi kuuluu. Arvonta-aikaa on tasan viikko ja se päättyy 5.1.2016 , jonka jälkeen voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti ja laitetaan linko postiin! 

Nyt vaan kasvikset esille ja kohti vuotta 2016!

Mehulinko saatu Philipsiltä.


2 kommenttia

  1. Mä oon kanssa miettinyt mehulingon virkaa. Miksi ne kuidut pitäisi erottaa pois? Mutta toisaalta paljon on kirjoituksia tuoreiden mehujen monista terveysvaikutuksista. Ehkä pitäisi itsekin vaan rohkaistua :D Voisikohan kuitumassaa hyödyntää esim tuorepuurossa tai smuutissa kuitulisänä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, samoja ajatuksia täällä. Toisaatla tykkään välillä juoda lasillisen mehua ja juuri esim. porkkanamehu tomiii paremmin mehuna kuin smoothiena, jossa kuidut jäävät joukkoon. Eri asia on jos meinaa päivittäin itseään ravita litratolkulla mehua, silloin jäisi kuitujen hukkaan meno harmittamaan. Varmasti voi käyttää kuitulisänä. Mehulinkoon voit sujauttaa yhden raaka'aineen kerrallaan joten saat eri vihannesten ja hedelmien kuidutkin erikseen talteen. Ei siis tarvitse keksiä käyttöä sekahedemäkuituseokselle :D

      Poista

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top