Marinoidut Kikherneet (Gf, V)
Hyvää sunnuntaita kaikille! 

Huomaan välillä ajattelevani bloggausta ihan liian vaikean kautta. Jätän liian usein postaamatta pieniä hyviä lisukkeita, kastikkeita ja vinkkejä, vaikka sellaisia muiden blogeista luen mielelläni. Ajattelen, että tämä ohje olisi mukamas liian pieni postattavaksi ja siitä olisi luotava joku suurempi kokonaisuus että se kannattaisi julkaista. Ja kuinkas käykään, hyvä ohje unohtuu ja jää jakamatta kokonaan. Tällä saralla minulla onkin ryhdistäytymistä ja nyt päätinkin julkaista toimivan ja hyvän lisukkeen. 

Marinoidut kikherneet syntyvät perusaineksista, mutta ovat ihan mahtava lisä lämpimälle ruoalle tai vaikka evässalaattiin kaadettavaksi. Kikherneitä käytän todella paljon niiden monipuolisuuden vuoksi ja tällainen lisuke on todella helppo valmistaa jääkaappiin odottamaan käyttöä. Kaikenlaiset pienet lisukkeet ovat kätevä tarjottava myös vieraille. Muutamasta pienestä naposteltavasta saa loistavan salaattibuffetin aikaiseksi, varsinkin tilanteissa joissa et oikein tiedä mikä kellekin maistuisi. 


Annoksesta tulee kuvassa näkyvä määrä. Itse en todellakaan ole raa’an sipulin ystävä ja noukin ne herkästi salaateista mieheni lautaselle. Ystäväni kuitenkin neuvoi minulle hyvän vinkin, jolla sipulista saa irti hyvän maun ilman, että sitä syödessä tarvitsee irvistellä. Kun sipuli murskataan huolella öljyn kanssa, sen maku jollain taialla pehmenee ja jopa minä pidän siitä raakana. Marinadissa se maustaa kokonaisuutta hyvin, joten suosittelen ehdottomasti sipulin käyttöä. Jos kuitenkin haluat, voit korvata makeasipulin ylimääräisellä kevätsipulin varrella. Siinä on selvästi miedompi maku mutta se maustaa kuitenkin marinadia riittävästi.

Toivottavasti teillä kaikilla on ollut mukava viikonloppu!


Marinoidut Kikherneet

1tlk Kikherneitä
1/2 makeasipuli
1 varsi kevätsipulia
1 valkosipulin kynsi
Nippu tuoretta korianteria

3rkl oliiviöljyä
2rkl sitruunamehua
1rkl Yrtti Valkoviinietikkaa
(1tl Agavea, vaahterasiirappia tai hunajaa)

Mustapippuria
Suolaa halutessasi

Valuka kikherneistä vesi. Hienonna sipuli ja murskaa valkosipuli laakeaan astiaan. Lisää öljy ja murskaa sipulia puulusikalla tai perunasurvimella niin huolellisesti kuin pystyt. 

Lisää kevätsipuli (viimeisessä kuvassa näkyy saksilla pilkkomani varren koko), hienonnettu korianteri, sitruunamehu, viinietikka ja halutessasi siirappia. Itse en siirappia lisännyt mutta tilkka makeutta sopii hyvin marinadin joukkoon. Sekoita joukkoon myös kikherneet. 

Rouhi päälle mustapippuria ja lisää suolaa mikäli haluat.  Anna maustua vähintään tunti ennen tarjoilua.

Nauti salaatin tai lämpimän ruoan lisuukkeena. Sopii myös esimerkiksi tortillan täytteeksi tai sosekeiton päälle lusikoitavaksi.Ei kommentteja

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top