Kiireisen Quinoa-Avocado Wrapit (V)


Terveiset täältä laatikoiden ja kaaoksen keskeltä ja kaupan päälle iloisia uutisia! Nimittäin ensi kuun aikana meidän on tarkoitus muuttaa uuteen kotiin, jesjes! En ole varmaan koskaan ollut näin innostunut muutosta ja sen lisäksi tavaran karsimisesta. Vaikka muutto on suuri homma, siinä on aina se uuden alun mahdollisuus, ainakin mitä tulee tavaramäärään. Vaikka yhtä helposti tulisi heivattua tavaraa nykyisessä kodissa, muuton aikana se tulee konkreettisesti tehtyä. Uffin keräyslaatikot saavat täytettä ja facebook kirppis käy kuumana.

FB kirppis onkin muuten uusi ihastukseni! Tavaraa jota ei haluaisi heittää pois, löytää uuden kodin ja itse saa vastapalkkioksi pari kymppiä ja jonkun hakemaan ne oveltasi. Ilmoituksiin vastataan parhaimmillaan muutaman minuutin sisällä jättämisestä ja hakupäiviä on sovittu samallekin päivälle, kuinka toimivaa! Lisäksi tavara josta rahaa ei edes halua pyytää, löytää uuden omistajan ja roskiin ei tarvitse heittää. Kuten esimerkiksi kolmen vuoden pino tieteen kuvalehtiä, jotka haetaan illalla turvaan paperinkeräykseltä.


Uusi asunto on huolitellumpi ja tilavampi kuin nykyinen. Saamme ihka ensimmäisen parvekkeen, jota meillä ei ole koskaan ollut nykyisessä (täältä tullaan yrttien kasvatus!) ja sijainti paranee aika täydelliseksi. Arvostan kovasti hyviä kulkuyhteyksiä, mutta niiden lisäksi myös perhe tulee asumaan kävelymatkan (!!) päässä.  Tämä jos mikään on yksi suurimmista plus puolista.

Kaiken laatikkorumban keskeltä ruoanlaitto on ollut vähän sinnepäin. Olen keskittynyt nopeasti valmistuviin ruokiin, joita voi syödä lennosta myös myöhemmin, ja jotka maistuvat myös kylminä. Kuten tiedätte, olen aina kiinnostunut hyvästä reseptistä jotka toimivat yhtä herkullisina myös työeväänä tai nopeana lounaana seuraavina päivinä. Näiden wrappien valmistusaika on noin 20min. Samalla kun quinoa kiehuu, ehdit tekemään rauhassa kaikki muut valmistelut. Lopputulos on silti herkullista, raikasta ja todella täyttävää.

Quinoassa on ravintoarvot kohdallaan, ja sitä voi käyttää riisin tapaa lisukkeena. Maku on mukavan pähkinäinen ja se sopii kylmänä niin salaatteihin, lisukkeeksi tai keittoihin tuomaan suuntuntumaa. Quinoa on siemen, ja siinä on noin tuplat proteiinia verrattuna esimerkiksi tummaan riisiin. Se pitää hyvin nälkää ja nostaa helposti ravintoarvoja ruoka-annokissa. Nyt quinoa päätyi avocadokastikkeessa wrapin joukkoon. En osaa sanoa, oliko tämä seuraavana päivänä jopa parempaa, sillä quinoa pääsi rauhassa maustumaan ja maut parantuivat entisestään. Avocadon ansiosta kastike on pehmeän kermainen ja sen valmistaminen ei onneksi vaadi kovin järeää keittiökonetta. 

Käytin tähän suuria täysjyvä tortillalevyjä. Pienempiä käyttäessä saa nauttia näitä reilusti enemmän. Myös gluteenittomia tortillalevyjä on myynnissä, joten valitse tarvittaessa tällaiset. Quinoatäyte sopii myös kylmänä lisukkeeksi esimerkiksi salaatin rinnalle.




Quinoa-Avocado Wrapit 
4-5 suurta tai useampi pientä

Täysjyvä tai gluteenittomia tortillalevyjä

2dl keittämätöntä quinoaa
1 kasvisliemikuutio tai kasvisfondi

Avocadokastike

2 avocadoa
1 suuri sipuli
1 valkosipulin kynsi
½ sitruunaan mehu
1rkl soijakastiketta
mustapippuria
kourallinen rucolaa tai muuta yrttiä

Lisäksi

100g cashewpähkinöitä
porkkana- ja tofusuikaleita
vihreää salaattia

Keitä quinoa ja kasvisfondi runsaassa vedessä paketin ohjeen mukaan. Tällä välin tee kaikki muut tarvittavat valmistelut.

Pilko sipuli ja valkosipuli. Ruskista niitä pannulla kunnes ne ovat kypsiä. Kaada tehosekoittimeen tai kulhoon jossa aiot ne soseuttaa. Lisää muut kastikeainekset ja soseuta tasaiseksi. Jos käytät kovin pieniä sipuleita, lisäisin myös toisen joukkoon, sillä paahdetun sipulin maku on yksi tämän soosin parhaita puolia.

Kun kastike on valmis, hienonna cashewpähkinät ja ruskista niitä pannulla. Sekoita pähkinät käsin valmiin kastikkeen joukkoon, mutta älä enää soseuta. Voit halutessasi käyttää valmiiksi suolattuja ja paahdettuja pähkinöitä. Tällöin jättäisin quinoan joukosta kasvisfondin pois. 

Valuta quinoa huolellisesti siivilässä ja sekoita avocadokastike joukkoon. 

Nostele wrapille porkkana- ja tofusuikaleita ja vihreää salaattia. Lisää runsaasti quinoatäytettä ja kääri rullalle. 

Nauti!

Vinkki: Evääksi pakatessa saat parhaiten täytteen pysymään sisällä taittelemalla wrapit ensin taskuksi ja käyttämään pakkausmateriaalina foliota. Ei ehkä ekologisin ratkaisu, mutta ehdottomasti siistein. Toinen vaihtoehto on ottaa täyte rasiassa mukaan ja lusikoida se tortillalevylle vasta töissä.













10 kommenttia

  1. Nam! Hei tyhmä kysymys, voiko maustamatonta/marinoitua tofua käyttää ihan noin vain "raakana"? :D
    Hyvää muuttoa, annoit inspiksen päästä taas eroon turhista tavaroista, kiitos siitä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Ei ole yhtään tyhmä kysymys. Sitä voi käyttää sellaisenaan, muttei välttämättä maistu kovin hyvälle. Tällaisissa ruoissa käytän itse aina valmiiksi maustettuja. Tässä käytin taifun merkin basilikatofua.

      Poista
  2. Tsemppiä muuttoon ihan kauheasti! Meillä oli muutto eilen, nyt itse tehdyt pizzat uunissa ja saunassa käytiin ensimmäisen kerran ;) Mulla on ihan kauhea suunnitteluinto päällä, niin paljon mahdollisuuksia! Ja nuo wrapit näyttävät hyviltä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei mä oonkin huomannut että sä oot ollu pinterestissä ahkera ;)! Ihana että teidän muutto on ohi, en malta odottaa omaa!

      Poista
  3. Aivan super herkullista tuo kvinoatäyte!

    VastaaPoista
  4. Kohta lähtee kokeiluun! Pyörinyt nää mielessä nyt pari päivää ja nyt hain ainekset! Vesi kielellä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jes, mahtavaa :)! Kerro sitten mitä tykkäsit <3

      Poista
  5. Tää kvinoatäyte on jotain taivaallista. En ole lähes muuta syöynyt koko maaliskuussa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtavaa että maistuu :)! Mä olen kyllä samaa, mieltä niin hyvää <3

      Poista

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top