Mausteinen Curry-Maissikeitto (Gf, V)


Meillä jokaisella on omat suosikkiruokamme, joita teemme vain itsellemme. Ruoan laittaminen yhteistä ruokahetkeä varten on minulle paljon palkitsevampaa, kuin hauduttelu ja keittely vain itselleni. Mikäli asuisin yksin (ja ne ajat kun mies on matkalla tai mökillä) jääkaapin sisältö muuttuu hyvin nopeasti. Ei siksi, ettenkö itse söisi kaikkea mitä siellä on, vaan en innostuisi yhtä usein miettimään, mitä päivälliseksi olisi kiva tehdä. Vaikka pidän ruokablogia, arkiruoka on silti arkiruokaa. Kun tulen töistä kotiin nälkäisenä, tärkeää on se mitä on nopeasti tarjolla.  Kun teen ruokaa vain ja ainoastaan itselleni se on usein puuroa, smoothie tai kasvisjogurttia miljoonineen lisukkeineen.  Kun rupean oikein kulinaristiksi, keitän riisiä ja parsakaalia. Maustan soijakastikkeella. Siinä se. Joskus syön tietokoneen äärellä kilon appelsiineja ja olen tyytyväinen niin. Mieltymykseni ovat loppujen lopuksi hyvin pelkistettyjä ja minua ei haittaa syödä samoja suosikkijuttujani päivästä toiseen. 

Sitten on ruokia joita ihan oikeasti alan tekemään, sillä ne ovat nopeita ja erittäin paljon mieleeni. Yksi näistä on esimerkiksi tämä pasta alfredo, jota vaivaudun valmistamaan ihan vain itselleni. Toinen tällainen on maissikeitto, jonka kyhään nopeasti työpäivän päätteeksi. Nyt sairastellessa teki mieli syödä lounaaksi jotain tulista ja lämmittävää. Keitoissa on aina jotain lohdullista, niitä syödessä tulee lämmin ja kotoisa olo. 


Vaikka vain itselle ei tule tehtyä uusia kokeiluja niin usein kuin yhteiseen pöytään, itsekseen syöminen ei silti saisi olla syy syödä epäterveellisesti tai tarttua kerta toisensa jälkeen eineksiin. Yksinkertainen ei ole samaa kuin epäterveellinen ja kuten kuvista voit päätellä, yksinkertainen ei missään nimessä ole tylsä tai väritön. 

Olen maissin ystävä ja lisäilen sitä mielelläni salaatteihin ja kastikkeisiin. Lämmittävä maissikeitto on minulle maailman houkuttavin taikasana ja maissiruoat saavat veden kielelle! Tein keitosta tulisen lisäämällä joukkoon punaista currytahnaa. Valmiit maustetahnat ovat mitä kätevämpiä, ruoka maustuu nopeasti ja niitä voi lusikoida haluamansa määrän kastikkeisiin tai keittoihin. Tarkista kuitenkin, etteivät ne sisällä kalakastiketta tai anjovista (mikäli siis näitä et halua ruokaasi), sillä näitä ainesosia on yllättävän monessa valmiissa itämaisessa maustekastikkeessa. Maissikeitossa parasta on se, että se syntyy todella nopeasti ilman vaivannäköä ja sopii niin alku- kuin pääruoaksi.

Vaikka tämä kuuluu omiin suosikkeihin, myös miehelle maistui erinomaisesti. Asiaa varmasti auttoivat myös maissilastut jotka taktikoin keiton pariksi. Maissikeitto ei ehkä ole se tyypillisin kasviskeitto, joten saat tästä oivan tarjottavan rentoon illanviettoon, maissilastuineen ja yrttilisukkeineen. 


Curry-Maissikeitto
3-4 annosta

Keitto:

1 suuri sipuli
2 valkosipulin kynttä
400g maissia
300g pitkiä papuja tai sokeriherneitä*
kaksi kourallista baby pinaatin lehtiä

2dl kaurakermaa
0.5dl kookoskermaa**
½  kasvisfondi tai suolaa maun mukaan
3rkl Spice up! punainen thai currytahnaa
vettä tarpeen mukaan

Päälle:

1 kypsä avocado
maissilastuja
yrttejä kuten korianteria, oreganoa, persiljaa

Pilko sipuli ja valkosipuli hienoksi. Kuullota niitä kattilan pohjalla kunnes valkosipuli on kypsää. Lisää joukkoon kermat, kasvisfondi, maustetahna ja sekoita. Jos et pidä kovin mausteisesta, lisää currytahnaa ruokalusikallinen kerrallaan ja lisää lopussa kun olet maistanut lientä.

Lisää loput ainekset pinaattia lukuunottamatta ja vettä niin, että ainekset peittyvät. Lisää vettä tarvittaessa enemmän, jos haluat keittoon enemmän lientä. 

Keitä välillä sekoitellen matalalla lämmöllä noin 15min ajan. Lopuksi lisää pinaatti ja sekoita vielä. 
Kaada kulhoihin. Pilko päälle avocadoa ja tuoreita yrttejä. Tarjoile kuumana maissilastujen kera. 

Vinkki: jos haluat keitosta kermaista, lisää nesteet, mausteet ja maissi sipulin joukkoon. Soseuta haluamasi verran ja lisää vasta sitten pavut ja pinaatti sattumiksi mukaan.

*Voit ostaa tuoreita pitkiä papuja jotka keität keiton mukana. Tässä keitossa käytin pakasteesta löytyviä hernepalkoja. Molemmat toimivat herkullisesti!

**Itämaiseen keittoon sopii hyvin kookoskerman maku. Voit säädellä kaura- ja kookoskerman suhdetta oman makusi mukaan käyttämällä enemmän tai vähemmän kookoskermaa, niin että kokonaismäärä on 2.5dl.


Ei kommentteja

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top