Täydellisen Brunssin Tofu-Frittata (Gf, V)


Vietin ystäväni Ainon kanssa lauantain kunniaksi myöhäisen brunssin. Vaikka tapasimme burnssiaikaan, ruoanlaitto ja kaikenlainen touhuilu vei aikansa. Niinpä, vielä päivällisaikaan valittelin täydestä vatsasta. Brunssi sisälsi porkkanakuppikakkuja, ihanaa tuorepuuroa, päärynä galeten (resepti tulossa!), vastapuristettua porkkana-appelsiinimehua ja suuret kupit kahvia. Sen lisäksi että pääsee syömään hyvässä seurassa, parasta on juuri se keittiössä puuhastelu ja touhuilu. Kun kiirettä ei ole, ruoasta voi innostua ja reseptejä kokeilla sähläten ja maistellen.

Tässä yksi resepti josta olen enemmän kuin innoissani! Olen tykännyt kikhernemunakkaista aina, mutta pinterestiä selatessa paksut tofu frittatat veivät sydämeni hetkessä. Lauantai aamuna uhraan mielelläni useamman minuutin aamupalan laittoon. Tämä oli täydellisen täyttävä ja ruokaisa herkku, jota tulen tekemään jatkossakin. Heti lauantain jälkeen tein tätä toisen kerran päivälliseksi ja nautin kunnon kimpaleen leivän päällä. Koko frittata katosi kahteen pekkaan nopeasti. 


Yleensä en osta maustamatonta tofua, vaikka se onkin edullisempaa kuin valmiiksi marinoidut. Harvemmin jaksan itse marinoida ja tofua käytämme eniten leivän päällä viipaleina, emme niinkään lämpimässä ruoassa. Parasta on, että kerrankin löytyi herkullinen käyttö sille halvalle tofulle joka kyllä säästää pari euroa ruokakuluissa, mutta maistuu muuten pyyhekumille. Voitto!

Kuvissa varmaan huomaatte vähän tummunutta pintaa. Kaikkea ei voi valitettavasti photoshopilla korjata... En malttanut kuvata herkkua uudestaan seuraavalla tekemisellä, mutta mainittakoon että keskilämmöllä ja ihan rauhassa niin hyvä tulee. Tämä oli niin onnistunut herkku, että kyllä varmaan saan pienet kärsäysjäljet anteeksi? Vaikka normaalisti en palaneita juttuja julkaise blogissa, niin voin kertoa että sellaisia kyllä löytyy. Niin kuin löytyy myös epämääräisiä mössöjä, kuivia pyöryköitä ja murenevia kakkua. Aina ei vaan onnistu ensimmäisellä (tai viidennellä) yrityksellä, mutta kun kerran onnistuu niin pieni grillausjälki ei pääse kyllä pysäyttämään.

Olen hiljalleen kasvattamassa myös mystisten tuotteiden arkistoa ja linkkailen sinne, mikäli jokin ruoka sisältää jotain erikoisempaa. Reseptin lopussa on tähtimerkinnällä linkit, mikäli kaipaat tarkempaa tietoa tässä käytetyistä tuotteista. 



Tofu-Frittata
yksi pannullinen

1 pkt maustamatonta tofua
1 paprika
1 pieni sipuli
1 kourallinen tuoretta pinaattia
Ruohosipulia

3rkl oliiviöljyä
2rkl soijakastiketta

3rkl ravintohiivahiutaleita*
3rkl kikhernejauhoja**
1tl kurkumaa
Mustapippuria

Soseuta tofu, öljy ja soijakastike keskenään. Sekoita joukkoon ravintohiiva, kikhernejauho (eli gram-jauho) ja mausteet. Soseuttamiseen käy tehosekoitin tai sauvasekoitin. Myös käsipelillä onnistuu jos viitsimistä löytyy.

Pilko paprika ja sipuli pieneksi. Ruskista niitä oliiviöljyssä pannulla kunnes sipuli on kypsää. Lisää pinaatti ja ruohosipuli ja sekoita hetki kunnes pinaatti on vetäytynyt pieneksi.
Yhdistä seokset.

 Paista leveällä pannulla oliiviöljyssä kunnes pinta on ruskistunut. Käännä ja tee sama toiselle puolelle. Anna vetäytyä noin 10min ennen tarjoilua, jotta sisus ehtii tiivistyä. Älä paista kuumimmalla, jotta frittata ehtii kypsyä myös sisältä eikä pala pinnasta.

Voit paistaa pieniä yhden annoksen kokoisia kiekkoja jotka on myös helppo kääntää. Minä paistan koko taikinan kerralla ja käännän sen lautasen avulla tai jaan ennen kääntämistä kiekon neljään osaan ja käännän palat kerrallaan.

Nauti sellaisenaan tai syö rapeaksi paahdetun leivän päällä. Muista kahvi.

* Ravintohiivahiutaleet antavat tähän erinomaisen maun, joten jos niitä vain löytyy niin älä hyppää tätä kohtaa yli. Mitä ihmettä ovat ravintohiivahiutaleet? 

**En ole kokeillut muilla jauhoilla, mutta voisin kuvitella, että esim. perunajauho tai jokin muu hyvin sitova jauho toimii myös.  Mistä löytyy kikhernejauhoja? Miksi edes hankkia niitä?


7 kommenttia

  1. Ai että, tämä kuulostaa niin siltä mitä haluan syödä tulevana lauantai-aamuna. Tällaiseen uppoaa varmaan käteävsti myös kaikki mahdolliset jämäkasviksetkin.
    Olen jotenkin liian laiska kaivamaan sitä sauvasekoitinta (tai ennenkaikkea tiskaamaan sitä) ja usein tällaiset tofunmurskaukset teen vain haarukalla... :D Tiedä sitten säästääkö siinä loppuunsa aikaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä kyllä :) Pilkkoo vaan pieneksi ja paistaa vähän, sekaan mahtuu yrttejä ja mitä vaan kasviksia. Mä teen nämäkin blenderillä, kuten varmaan kaiken toisaalta. Jos saa käsipelillä tarpeeksi sosetta aikaiseksi, niin mikäs siinä. Itse olen vaan aivan liian kärsimätön.

      Poista
  2. Mun mielestä tuo tummempi pintä näyttää herkulliselle! Meiltä löytyy aina paketti maustamatonta tofua, teen siitä usein tahinilla ja sirachalla maustettuja kolmioita uunissa tai pistän sen tehosekoittimeen muiden aineksien kanssa. Paremmat tofut vaan tuntuvat lompakossa liikaa.. :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, eikai se vähän haittaa vaikka on kärtsännyt! ;) Mekin tehtiin jossain vaiheessa uunissa tofua enemmän, nyt se on vähän jäänyt. Sitä varten olen myös ostanut sitä halpaa parin euron/500g tofua etnisistä kaupoista. Mutta kun jalotofu on vaan niin hyvää niin kyllä sitä marinoitua on aina jääkaapissa. Ps. olen päässyt nyt maistamaan niitä Alpron rahkoja ja ei voi muuta kuin tuulettaa <3!

      Poista
  3. Kokeilin tätä, mutta lopputulos oli kaikkea muuta kuin kiinteä :D maku kyllä erittäin hyvä ! Kuivasitko tofun hyvin ennen paistamista? Mahtaisikohan tämä toimia myös uunissa tehtynä? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, mitä tofua käytit näissä? Pehmeä ei toimi, vaan pitää käyttää kiinteää maustamatonta. Käytin itse sofine maustamatonta. En sitä mitenkään ihmeellisesti kuivatellut, nesteet tietenkin valutin pois. Tässä ainakin itse huomasin sen että idea on paistaa ihan rauhassa, aluksi vaikka kovemmalla ja öljyä käyttäen että saa hyvän rapsakan pinnan, ja sitten antaa levätä keskilämmöllä.

      Poista
  4. Meillä oli vähän päinvastainen ongelma; seos oli niin kuivaa, että se piti levittää käsin, jotta siitä sai litteän, rakenteeltaan kuin piparkakkutaikinaa. Tai ehkä sen kuului ollakin sellaista? Maku oli kuitenkin aivan mahtava, teemme taatusti toistekin, kiitos reseptistä ja inspiroivasta blogista :)

    Tiina

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top