Mansikkahillo-Kauraruudut (Gf, V)

Hyvää perjantaita kaikille! 

Huomasin yhtenä päivänä että hupsista, on tainnut olla pienoinen tauko viimeisimmästä reseptistä? Aika vierähtää nopeasti ja yhtäkkiä huomasinkin, että maaliskuu alkaa olla lopussa. Tervetuloa kevät! Olen jo siirtynyt tennareihin ja kuljen niillä määrätietoisesti lumihangessa. Kysyin äidiltä että pitääkö nyt jo alkaa miettimään kukkaruukkuja parvekkeelle ja pakkasin talvihuivit korkeammalle hyllylle. Kunnes tietenkin purin ne sieltä takaisin jotta tarkenen ulkona. 

Tämän kuun suurin projekti on ollut uuteen kotiin muutto, ja nautin joka askeleesta. Olen sen tyyppinen, joka työskentelee projektin parissa kunnes se on täysin valmis. Siispä suurempia taukoja ei ole elämääni nukkumisen lisäksi mahtunut. Aamulla herään järjestelemään laatikoita, menen töihin, töistä kotiin tullessani jatkan kunnes totean, etteivät jalat enää kanna. Kaadun sänkyyn (peseydyn jos on pakko) ja aloitan saman rumban alusta. Siksipä tämä pääsiäisviikonloppu sopii kuvioihin enemmän kuin hyvin. Tarkoitus olisi saada koti valmiiksi maanantaihin mennessä, jotta pääsee taas tekemään normaaleja asioita kuten laittamaan ruokaa ja bloggaamaan. 

Uusi koti on tilavampi ja valoisa. Kerrankin tykkään keittiöstäni ja innoissani teippailen liitutaulutarroja purkkien kylkiin. Liityin Konmari Suomi facebook ryhmään ja omistan ajatuksia tavaramäärän vähentämiselle ja organisoinnille. Olen sekoittamassa omaa yleispuhdistusainetta ja koen pakottavaa tarvetta laittaa kaikki tavara muovirasioihin ja säilytyskoreihin. 


Niin, ja siitä ruoanlaitosta puheenollen… siis mitä se edes tarkoitti. Eilen miehen kanssa söimme riisijäätelötuutit päivällä ja totesimme että eihän tässä tarvitse lämmintä ruokaa edes tehdä. Puuro sopii niin aamu- kuin iltapalaksi ja kaiken siinä välissä voi korvata hedelmillä ja tofuleivillä. Olemme pari päivää jo suunnitelleet tekevämme lämmintä ruokaa, ainekset silti odottavat jääkaapissa. Kattiloihin tarttumisen sijaan olemme tarttuneet työkaluihin ja Ikean kasausohjeisiin. 

Tänään aloitin aamuni kahvilla, sitruunavedellä ja ajatuksella, että nyt on tehtävä jotain hyvää. Näitä ruutuja tein ensimmäisen kerran jo kuun alussa. Ensitöikseni laitoin naapurille viestiä ’’saako sulle tuoda maailman parhaita kauraruutuja?!’’ Liioittelematta! Tarpeeksi yksinkertaisia, jotta voin tehdä näitä kaiken tämän järjestelykaaoksen keskellä. Kaikki seitsemän raaka’ainetta olivat kaapissa helposti saatavilla, vuoka löytyi suhteellisen helposti. Ei ole tekosyitä. Ja todellakin, nämä ovat suusa sulavia ja viikonlopun herkuksi (tai aamupalaksi) sopivia ruutuja, tietenkin hiukan terveellisempiä sellaisia! Inspiraatio ohjeeseen täältä.


Mansikkahillo-kauraruudut
9kpl

Chia-hillo:

5dl pakastemansikoita tai muita marjoja
2rkl vaahterasiirappia tai hunajaa
2rkl chia siemeniä
1tl vanilja aromia

Jos et halua tehdä omaa hilloa, käytä 2dl verran kaupasta ostettua valmishilloa. Tällöin tee vain pohja ja leivtä kaupan hillo omatekemän tilalla. Chiahillo on kuitenkin paljon terveellisepi vaihtoehto ja huomattavasti vähäsokerisempi.

Banaani-kaura pohja:

5dl suuria kaurahiutaleita*
1tl leivinjauhetta
2 keskikokoista banaania**
0.5dl vaahterasiirappia tai hunajaa
1tl vanilja-aromia

Hillo

Mitta pakastemarjat kattilaan. Sekoittele noin 5-10min kunnes niistä vapautuu nestettä ja ne ovat sulia. Lisää joukkoon chia- ja vaahterasiirappi sekä vanilja-aromi. 
Sekoittele vielä noin 10min ajan. Siirrä kattila sivuun jäähtymään. Anna jäähtyä ainakin 20-30min tai tee hillo reilusti etuajassa.

Ruudut

Laita uuni lämpenemään 190 asteeseen ja vuoraa 20x20cm vuoka leivinpaperilla. Myös pyöreä vuoka käy, jos sinulla ei ole neliönmuotoista leivosvuokaa.

Jauha puolet kaurahiutaleista jauhoksi tehosekoittimessa. Voit myös käyttää valmista kaurajauhoa. Sekoita jauhoon leivinjauhe ja loput 2.5dl kaurahiutaleista.

Soseuta banaani ja siirappi keskenään ja sekoita kuiviin aineksiin.

Levitä 2/3 taikinasta vuoan pohjalle ja lusikoi jäähtynyt hillo päälle. Nostele loput taikinasta nokareina hillon päälle. 

Paista 25-30min ajan, kunnes kaurakerros pinnalla on kullanruskea. Anna jäähtyä kokonaan ennen leikkaamista. 


*Käytä tarvittaessa gluteenitonta kauraa.

**Banaanin tilalla voi kokeilla esimerkiksi paksua omenasosetta. En ole tällä kuitenkaan testannut vielä, joten en ole aivan varma toimivuudesta.

Ihan kohta pääsen nauttimaan omista ruuduistani, keittiössä ainakin tuoksuu taivaalliselle. Nauttikaa herkuista ja viikonlopusta!


3 kommenttia

  1. Mmmm oli taivaallisia! Näitä teen tänään <3 t. Ex-naapuri ;'(

    VastaaPoista
  2. Kiitos tästä reseptistä! :) Tein näitä kuluneena viikonloppuna ja olivat ihan älyttömän hyviä, vieraatkin tykkäs. Varmasti teen uudelleenkin :)

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top