Rouskuva Tattarigranola Arkeen (Gf, V)


Muistatteko vielä mun myslihehkutuksen suklaagranolasta? Ja kertomukset siitä,  miten myslihuuruissani minulla ei ole mitään itsekontrollia. Koska omaa elämää ei ole kiva tehdä liian helpoksi, kehitin lisähaastetta tuomaan hiukan edullisemman ja simppelimmän mysliohjeen… Harjoittelu tekee mestariksi eikö vaan? Joten tässä siis lisäaihetta harjoitella ’’miten olla syömättä pellillistä mysliä kerrallaan’’.  Tällä vähän halvemmallakin ohjeella voi harjoittelua lisätä myös arkipäiviin.


En tiedä onko ok verrata ruokaa huumeisiin, mutta jos minä olen myslinarkki, niin voidaan havainnollistaa asiaa näin.  Jos suklaagranola olisi kokaiinia niin tämä arkisempi herkkumysli toimittaa crkackin virkaa... Edullisempi valmistaa, aivan yhtä pään sekoittavaa. Jep.


Wikipedian mukaan ’’Käytön aikana kuuluu räsähtelevä ääni, josta myös nimi johtuu. Crack aiheuttaa lyhyen ja voimakkaan euforian. Tyypillinen käyttäjä ottaa useita annoksia peräkkäin. Aiheuttaa nopeasti riippuvuuden.  ’’

Olenko mä ainut joka ei huomaa mitään eroa myslin nauttimiseen??

Joka tapauksessa, tässä siis hiukan muunneltu versio, joka sopii lompakolle huomattavasti paremmin. Mantelivoi kun tuppaa maksamaan 6e minipurkki ja pieni pussi hasselpähkinöitä ei ole se halvin ratkaisu. Edelleen kieltämättä sitä, etteikö kyseessä olisi aivan tajuttoman herkullinen yhdistelmä, arkeen voisi ajatella jotain yhtä herkullista mutta vähän edullisempaa vaihtoehtoa?


Tämä granola synytyy jälleen kauran ja tattarin yhdistelmästä. Mitään muuta en varmaan ikinä kokeile (sanoo siis tyyppi jolla on pakkomielle testata joka kerta uusia reseptejä), sillä lopputulos on niin super rouskuvan ihanaa. Maapähkinävoi on onneksi halvempaa kuin mantelivoi ja auringonkukansiemeniä saa kunnon pussin muutamalla eurolla. Halpa ja hyvä on nyt aina vaan in.

Omani nautin Alpron maustamattoman ’’rahkan’’ kera suurilla pensasmustikoilla. Toinen lempparitapa on upottaa kaikki runsaaseen määrään mantelimaitoa. Taivaallista. 


Rouskuva Tattarigranola Arkeen

1 pellillinen

2.5dl tattarisuurimoita
2.5dl suuria kaurahiutaleita, tarvittaessa gluteenittomia
1.5dl auringonkukan siemeniä

3rkl maapähkinävoita
0.5dl vaahterasiirappia, hunajaa tai muuta siirappia
0.5dl kookosöljyä

Mausteeksi kanelia, kardemummaa tai vaniljaa

Liota tattarisuurimoita noin tunnin ajan. Valuta ne siivilässä huolellisesti vedestä. Sekoita tattari, kaura ja siemenet hyvin keskenään. Lisää haluamasi mausteita. Käytin itse vaniljaa. 

Lämmitä kookosöljy ja tarvittaessa myös siirappi/hunaja juoksevaksi. Sekoita ne keskenään. Sekoita joukkoon myös maapähkinävoi. Suosittelen sekoittamaan tehosekoittimella aivan tasaiseksi seokseksi. 

Yhdistä kuiviin aineksiin ja sekoita mahdollisimman tasaiseksi.

Levitä granola pellille ja paista 180 asteessa. Paista ensin 20min, sekoita ja paista toiset 20-30min, kunnes granola on ruskistunut ja rapeaa. 

Anna jäähtyä ja siirrä ilmatiiviiseen purkkiin säilytettäväksi. 


Hyväiä herkkuhetkiä t. Koksua & Kasvisruokaa


11 kommenttia

  1. Oi, loistava tapa käyttää tattarisuurimoita! tämä täytyy testata, kun pääseei takaisin suomeen :) Ja kyllä, itse tehty mysli, ei ole väliä kuinka paljon sitä tekee, aina se menee parissa päivässä ! Uskon että myslin salaisuus on sen rapeus ja kevyt makeus - liian makeaa ei voisi Söderström yhtä paljon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Söderström = syödä * terveisin automaattinen tekstinsyöttö :D

      Poista
    2. Haha, päättelinkin että tuossa on joku kirjoitusvirhe sattunut :D Tee ehdottomasti ja palaathan kertomaan, miten onnistui! Rapeaa pitää olla kylläkyllä, siksi juuri olen ehkä mieltynyt tuohon tattariin, sillä siitä tulee kiva suuntuntuma ja tosi granaolamainen koostumus :)

      Poista
  2. Jos ei muuta, niin tiedämpähän ainakin mitä syön ensiviikolla aamupalaksi. Tämä kuulostaa niin hyvältä, tattarista tulee kyllä kiva maku mysliin!

    VastaaPoista
  3. Joo hei tätä mä teen heti huomenna! Yhteen väliin tuli tattaria syötyä todella usein, nyt taitaa olla jopa kaksi pakettia kaapissa odottamassa inspistä. Kiitos Liisa jällene kerran näistä sinun ihanista ohjeistasi <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kerro ehdottomasti, että mitäs sitten pidit :)! Tattari on meillä lähinnä myslin teossa käytössä, pitäisi ehdottomasti soveltaa laajemminkin. Onko hyviä tarttarivinkkejä pistää jakoon?

      Poista
    2. Raakapuuroja tein tattarista yhdessä välissä aika paljon ja sitten keittelin lisukkeeksi. Oon tainnu joskus tehdä jonkinlaisen salaatinkin siitä vähän bulgurin tapaan. :) Mun huominen on tänään, mihin tää aika menee? :D

      Poista
    3. Nyt on kokeiltu ja on hyvää! :) Vähän kärtsäs reuna (meidän uuni on näköjään todella ärhäkkä), mutta onneksi ei sen pahemmin :D

      Poista
  4. Täällä toinen, jolle myslipaketin tuhoaminen ei tuota ongelmaa. Uskaltaako tuollaista herkkua tehdäkään, näyttää sen verran huumaavalta. Crack-vertaus osuu täysin kohdalleen :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täältähän löytyy vaikka kuinka paljon kohtalotovereita :)! Kannattaa tehdä ja pitää huoli että joku kaverikin on nautisekelemassa, niin ei ainakaan IHAN KAIKKEA voi yksin syödä hehe

      Poista

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top