Helppo Raakasuklaa-Mansikkatorttu (Gf, V)


Nyt voin ihan oikeasti toivottaa kaikille AURINKOISTA huomenta!

Aurinkohan tuolla paistaa ihan oikeasti ja eilen pyyhin ensimmäisen hikipisarat nenältä vähän turhan runsaan vaatetuksen ansiosta. Sunnuntaina on äitienpäivä ja siitä olenkin jo kirjoittanut aiemmin. Käy kurkkaamassa ihanat kookospallerot, joita voit äidille valmistaa aamukahvin pariksi. Lupasin myös toista ohjetta joten täältä se tulee. Myöntäkää pois rakkaat ystävät, ette varmaan ole päättäneet vielä varmaksi mitä äiskälle leivotte. Ja jos olette, niin mieltä voi vielä muuttaa… sillä se voisi aivan hyvin olla tämä superherkullinen suklaakakku.



Äitienpäivä on ehdottomasti se päivä, jolloin on mansikoita oltava. Onneksi niitä on nyt löytynyt kaupoista kohtuulliseenkin hintaan. Voit tehdä mansikoista hienot asetelmat ja vuolla ne joutseniksi, jos osaat. Minä en osaa ja jätinpäs kannatkin kiinni. Jep, mä olen vain niin villi… Mansikoiden tilalla kasa vadelmia tai muita makeita marjoja toimii myös hyvin, mikä vaan on äiskän lemppari. Tai oma lemppari. Sillä ainakin tarkoitus olisi myös itse päästä syömään, eikös niin?


Usein minulta kysytään, onko ehdottaa jotain helppoa raakakakun ohjetta. Pähkinöiden liottaminen ja kermaksi jauhaminen on perus askeleita raakakakkuja valmistaessa, mutta vie homman ensikertalaisen korvissa kauaksi helposta. Samoin, kun ruvetaan höpöttelemään kaakaovoin ja kookosöljyn suhteesta ja siitä, onko kookoskerma nyt oikeasti raakaa ja mistä saisi tilalle nuorta kookospähkinää…? Ongelmaksi koituu usein myös raaka-aineiden hinta ja kehno tehosekoitin. Eli homma menee plörinäksi jo keskusteluvaiheessa.

Onneksi raakakakkuja voi tehdä paaaaljon helpomminkin, ja usein suosittelenkin lähtemään liikkeelle avocado-kookoskerma suklaakakuista, joissa mokaaminen on oikeastaan todella vaikeaa. Näillä raakaa-aineilla et tarvitse super-tehosekoitinta (vaikka jonkinlainen on toki hyvä olla). Pohjaa varten voit ostaa valmista pähkinärouhetta ja pieniä siemeniä ei nyt tarvitse lainkaan hienontaa. Helppoa siis! 


Tässäkin kakussa parasta on se, että voit itse valita, minkälaiseen vuokaan sen teet. Leipävuokaan syntyy korkeampi ja paksumpi kakku, kun taas minun valitsemaani matalaan piirakkavuokaan saa tehtyä ohuemman. Jos käytät leipävuokaa, laita pohjalle leivinpaperia jolla kakku on helppo nostaa pois vuoasta kun se on jähmettynyt. Myös mikä tahansa muovirasia toimittaa vuoan virkaa ja silikonisiin muffarivuokiin syntyy monta pikkukakkkua. 

Ainiin, ja parasta on tietenkin myös se maku. Kermainen, suklaisa, tuhti, kutkuttava... 

Käytä kakun tekemiseen yleiskonetta, tehosekoitinta, sauvasekoitinta… mikä vaan löytyy. Koska ainekset ovat pehmeitä, onnistut varmasti millä vain. Jos käytössä oleva vehje on auttamattoman surkea, lisää joukkoon annos kärsivällisyyttä. Kyllä tämä tästä, vaatii vain hiukan enemmän blendausaikaa. Tsemppiä!

Kutsun tätä raakakakuksi, vaikka se on hiukan huijausta. Paahdan siemenet ennen niiden käyttöä pohjassa, joten raakaahan se ei enää ole. Tosiraakailija käyttää myös raakakaakaojauhetta ja ottaa kantaa siihen, onko vaahterasiirappi raakaa? Koska me ei nyt olla tosiraakailijoita, niin tavallinen tumma kaakaojauhe hoitaa homman (ja on pirusti halvempaa) sekä vaahterasiirappi saa toimia makeuttajana (koska se on vaan niin hyvää!). Tajuatte varmaan idean, ei viilata pilkkua vaan tehdään vaan maailman paras raakakakku. Ja true raakailijat osaavat tehdä hommasta vielä raaempaa. Onko tarpeeksi raakaa? Hyvä, mennääs ohjeeseen!


Raakasuklaa-Mansikkatorttu

Pohja
10 tuoretta taatelia
2dl paahdettuja auringonkukansiemeniä
0.5dl hasselpähkinärouhetta

Täyte
1 kypsä avocado 
1dl kookoskermaa
1dl kaakaojauhetta

2dl juoksevaa kookosöljyä
0.5dl vaahterasiirappia (tai hunajaa)

1dl appelsiinimehua
1rkl appelsiinin kuorta

ripaus suolaa
1tl vanilja aromia

Päälle
Kasa mansikoita
Suolattuja pistaaseja
Tummaa suklaata (tai raakasuklaata) pirskoteltuna

1. Paahda auringonkukansiemenet pannulla kultaiseksi. Voit käyttää tilalla mitä tahansa pientä      siementä tai pähkinämurskaa, joka sinulle maistuu. 
2. Poista taateleista kivi ja hienonna ne tehosekoittimessa mössöksi. 
3. Yhdistä siemenet, pähkinämurska ja taatelimössö toisiinsa. Voit säädellä koostumusta pähkinärouhetta ja taatelimössöä lisäämällä. Pohjan on oltava muotoiltava ja koossa pysyvä, mutta ei liian tahmea. 
4. Painele massa vuokasi pohjalle.

5. Kuori avocado, lämmitä kookoskerma ja kookosöljy juoksevaksi. 
6. Kaada ainekset blenderiin kookoskermaa ja öljyä lukuunottamatta. Anna sekoittimen käydä ja norota ne joukkoon. Näin saat öljyn sekoittumaan parhaiten.
7. Tarkista maku, lisää halutessasi makeutta, vaniljaa tai muuta maustetta
8. Kaada vuokaan siirrä jääkaappiin jähmettymään ainakin 6h ajaksi. 
9. Koristele ennen tarjoilua ja tarjoile jääkaappikylmänä.

Vinkki: voit myös laittaa kakun suoraan pakkaseen ja ottaa sen sieltä jääkaappiin tarjoilupäivänä. Myös jääkaapissa jähmettynyttä kakkua voi pakastaa vaikka annospaloissa. 

K&K toivottelee nautinnollisia herkkuhetkiä!





3 kommenttia

  1. Ihana simppeli ohje, mutta varmasti taivaallisen hyvää! Pitäisiköhän mun jo ostaa tuota vaahterasiirappia, sitä näkee nyt vähän kaikkialla ohjeissa ja sitä on niin paljon hehkutettu :) + nää sun kuvat on kyllä taas ihan törkeän houkuttelevia.. Mukavaa viikonloppua Liisa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. EKsä oo sitä ikään ostanu! Hopihopi! Lemmi kauppaan nyt! Se on hyvää! :D


      Ja ihanan näköinen kakku! Pitänee laittaa ohje kyllä kirjanmerkille ja tehdä joku kerta, kuhan alkaa kotimaisia mansikoitakin saamaan (:

      Poista
    2. Nyt Lemmi tosiaan Sinne kauppaan! Kun kerran vaahterasiirappia maistaa niin ei paluuta ole <3

      Ja jep Heimo, mäkin odotan kotimaisia mansikoita! Yleensä ostan 5kg laatikon pakkaseen, mutta tänä vuonna taidan ostaa toisen ihan vain heti syötäväksi.

      Poista

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top