Pikkuruisia Uutisia!Nyt mulla on teille ihan pieniä uutisia. Olen ollut ihan hissukseen aiheesta talvesta lähtien, mutta nyt viimeistään halusin jakaa tämän teidän kaikkien kanssa.

Perjantaina 20.5 meille syntyi pieni poika ja hän saavuttaa tänään hurjan viikon iän. 

Nyt meitä onkin siis kahden sijasta kolme ja päivät menevät tutustuessa uuteen tyyppiin ja kesästä nauttimiseen. Jäin äitiyslomalle heti toukokuun alusta ja täytyykin sanoa, etten ole päässyt samalla tavalla rentoutumaan yhdenkään lomaviikon aikana. Vaikka nyt arki muuttuukin merkittävästi, sen voi aloittaa hyvin levänneenä ja auringon paistaessa. Tyyppi syntyi hiukan alle kolmekiloisena ja hiukan alle viiskymmentä senttisenä rääpäleenä. Päässä tummaa tukkaa ja tummansiniset silmät.

Poikamme syntyi poikkeuksellisesti Lohjalla, sillä Helsinki ja Espoo olivat molemmat tupaten täynnä. Hyvä niin, sillä saimme rauhassa nauttia perhehuoneesta ja miehen kanssa molemmat tutustua tulokkaaseen, ilman että mies olisi joutunut ajelemaan edestakaisin sairaalan ja kodin väliä. Laskettu aika olisi ollut kesäkuun alussa, joten pieni yllätys oli, kun tyyppi ilmoitti tulostaan jonkin verran aikaisemmin. Kokemus oli onneksi hyvä ja synnytyspelkoiset ystävät nauravat, kun kerroin että kyllä synnyttäisin mikä vaan iltapäivä uusiksi. Supistusten alkamisesta lapsi syntyi alle viidessä tunnissa ja sairaalaan saapumisen jälkeen, lapsi syntyi viiden minuutin sisällä.


Kaikki on vielä uutta mutta samalla niin tuttua. Olemme mieheni kanssa rauhallista sorttia ja otamme uudet tilanteet vastaan sitä mukaan kuin niitä tulee. Vaikka olen uusi äiti, arki tuntuu palaavan nopeasti entisille raiteilleen ja olo ei ole merkittävästi erilainen. Edellen mietin mitä leipoisin seuraavaksi ja milloin pääsisi oikein hyvälle vegebrunssille. Olen onnekas, sillä mieskin viettää alussa useamman viikon kotona ja voimme yhdessä ihmetellä miten päin bodyt puetaan ja jakaa sylivuoroja. Kotona kuuluu tuhinaa ja epämääristä höpöttelyä niin kreikaksi kuin viroksi. Keskenämme puhmme sentään vielä suomea, vaikka mies nyt ymmärtääkin viroa sen verran hyvin, että päässä on ajatus kotona suomen lopettamisesta kokonaan (idea vielä tosin vahvasti ajatuksen tasolla). Olo on seesteisen rauhallinen ja ilme asiaan kuuluvasti univelkainen ja vähän pihalla oleva.

Alusta asti parasta on myös ollut mieletön tuki, jota ystäviltä ja perheeltä olemme saaneet. Oma äitini asuu lähellä ja on aina valmiina lentämään tänne, jos häntä tarvitaan. Ystäville voi milloin vain laittaa ’’onko tää nyt ihan normaalia?’’ viestejä, jos oma epävarmuus iskee. Hurjaa ajatella, että noin uudella tyypillä on jo nyt ihan mieletön kasa ihmisiä, jotka ovat valmiita auttamaan ja tukemaan ihan milloin vain tarve on. Vierailijoiden määrä ei haittaa, kun kyseessä on niin paljon mahtavia ihmisiä.


Nyt alkaakin ajanjakso, jossa minä vietän päiväni kotona ollen ja touhuillen. Vähän mökkihöperyyttä oli havaittavissa jo äitiysloman ensimmäisellä viikolla ja se luonnollisesti lisääntyi tasaisesti, mitä pidempään olin kotona. Toimeliaana ihmisenä aika kävi pitkäksi, varsinkin kun yleisvointi oli hyvä ja mikään ei olisi estänyt esimerkiksi työn tekoa viimehetkiin asti. Plussapuolena se, että koti ei ole varmaan koskaan ollut enemmän järjestyksessä ja parvekepuutarha kasvaa hyvää vauhtia (tästä kiitos kuuluu kyllä omalle äidilleni). Ensimmäisiä kertoja vuosiin olin oikeasti tekemättä mitään. Ainakin välillä. Ja se oli turhauttavaa ja outoa mutta tarpeellista. Nyt päiviin tulee ihan erilaista ohjelmaa, jota olen jo malttamattomana odotellutkin.

Ei hätää, blogi ei ole kuitenkaan muuttumassa mammablogiksi vaan edelleen syödään niin paljon hyvää kasvisruoka kuin napa vetää! Vauvajuttuja en ole suunnitellut kirjoittavani sen ihmeellisemmin, onhan tämä edelleen ruokablogi. Toki mikäli joku asia kiinnostaa niin saa kysyä ja udella vapaasti.

20 kommenttia

 1. Ooh, oikein paljon onnea koko perheelle! :)
  Toivottavasti arki ja bodyjen pukeminen lähtee sujumaan ja pieni olisi hyvä nukkumaan, ettei tarvi öitä (ja päiviä) valvoa.

  VastaaPoista
 2. Oioi onnea koko perheelle! :-)<3

  VastaaPoista
 3. Voi miten suloinen tyyppi��Paljon onnea teille ja ihanaa vauva-arkea❤️

  VastaaPoista
 4. Kääk, onneksi olkoon koko perheelle! Tämäpä iloinen yllätys! <3

  VastaaPoista
 5. Paljon paljon onnea teidän perheelle :-)

  VastaaPoista
 6. Paljon paljon onnea teidän perheelle :-)

  VastaaPoista
 7. Wau, paljon onnea teille perheenlisäyksestä!<3

  VastaaPoista
 8. Onnittelut uudesta perheenjäsenestä (:

  VastaaPoista
 9. Ohoh, onnea hurjasti koko perheelle! <3 tämä oli kyllä suuri yllätys!

  VastaaPoista
 10. Oihh ihanaa! Paljon onnea! <3

  VastaaPoista
 11. Ihan hurjasti onnea, mikä pieni ihanuus teillä onkaan! Vaikkei asia vielä ajankohtainen olekaan, niin olet(teko) miettineet vielä lapsen ruokavaliota ym. kun tyyppi kasvaa? Se ainakin kiinnostaisi ja menisi ehkä ruokabloginkin aiheeksi ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos onnitteluista :) Ollaan mietitty ja molemmista tuntuu luontevalta, että kotona syödään edelleen kuten nyt, kasvisruokaa ilman munaa ja maitoa siis. Tuntuisi oudolle tehdä lapselle ruokaa jota ei itse söisi, joten pieni tulee jakamaan saman ruokavalion meidän kanssa. Sitä en tiedä sitten miten asiat järjestyvät myöhemmin esim päiväkodissa. Kun seuraa tuota päiväkotien vegaaniruokakokeilua ja uutisointia niin ihan kauhistuttaa (ja herää järjetön myötähäpeä kommentoijia kohtaan). Mutta tosiaan, onneksi ei ole vielä ajankohtaista niin pitkälle miettiä :) Tämä aihe on kyllä sellainen josta voisi myöhemmin sitten kirjoittaakin.

   Poista
 12. <3<3<3<3<33<3<33<3<33<33<333<3

  VastaaPoista
 13. Paljon onnea vielä täälläkin puolella! Itse mielelläni lueskelen vaikka vaan ihan lyhyesti vauvakuulumisia :) Toinen on niin ihanan pieni ja suloinen!

  VastaaPoista
 14. Onnea teidän perheelle! <3

  VastaaPoista
 15. Lämpimät onnittelut ja rutkasti onnellisia hetkiä! Jatkossa voisit antaa vinkkejä miten kokata herkullista vegaaniruokaa pelkällä vasemmalla kädellä ;)

  VastaaPoista
 16. tuli kyllä tosiaan niin yllätyksenä kun näin ig-kuvan, et ole halaistua sanaa aikaisemmin hehkuttanut :-D onnea kovasti teille! ihana juttu. ompas hän tosiaan pikkuruinen.<3

  VastaaPoista
 17. Paljon onnea! <3 Onko toi teidän mobile mistä hankittu? Aivan ihana!!! :)

  VastaaPoista
 18. Miten multa on mennyt tää kokonaan ohi! Onnea hirmuisesti koko perheelle! <3

  VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top