Tuplasuklaa Cookiet (Gf,V)


 Hyvää viikonloppua teille!

Vaikka olen nyt päiväni kotona, tuntuu että kokoajan on kiire jonnekin. Silti kun kaverit kysyvät, milloin ehtisin näkemään, voin vastata, että ihan milloin vaan… Hommaa riittää, mutta samalla elämä on jonkin verran hidastunut. Sopii minulle.

Eilen vietin hyvän ystäväni syntymäpäivää hänen kanssaan, ja kävimme brunssilla Sandrossa. Oli miten oli, Sandron brunssi on tähän mennessä paras brunssi jossa olen käynyt. Sen lisäksi että ei tarvitse tutkia, onko ruoassa lihaa vai ei, valikoima oli ihan mieletön. Kuohuviini ja ihana jälkkäripöytä kruunasi kaiken. Hinta on keskivertoa kalliimpi mutta ei tippaakaan harmittanut maksaa ja söimme kyllä joka pennin edestä. 

Onko vinkkejä missä Helsingissä kannattaa testata brunssi tai muuten vaan syödä? Onko sulla omaa top listaa?

Muistathan että blogia voi seurata facebookissa ja bloglovinissa. Instagramiin @liisasoul päivittelen syömisiäni silloi tällöin ja snapchattiin (liisasoul) tutustuin myös hiljattain. Sieltä voi kurkata blogin ulkopuolelle jäävää elämää. Pinterestistä löytyy taas fiilistelyä niin ruoan, kuin myös muodin ja sisustuksen puolelta.





Viime viikonloppuna miehen ollessa kotona otin ilon irti ylimääräisistä käsipareista. Mies touhusi pojan kanssa ja minä kaivoin innosta hihkuen kulhot ja suklaan esille. Piti päästä leipomaan! Olen tällaisista mehevistä suklaakekseistä haaveillut ties kuinka kauan. Suklaa ei ole koskaan huono juttu, joten en nähnyt minkäänlaista mahdollisuutta epäonnistua leivontaprosessissa. 

On keksejä ja sitten on näitä keksejä, jotka ovat kämmenen kokoisia, meheviä ja paksuja. Keksit ovat parhaita kokonaan jäähtyneinä jääkaappikylminä, sillä silloin rakenne tiivistyy ja keksejä voi syödä murentamatta. Minä kuulun niihin joita ei haittaa pieni murustelu, varsinkin jos pääsen nopeammin ruokaan käsiksi. Siispä, pari keksiä katosi jo kuumana ja lämpiminä laatutestauksen merkeissä. 

Tiedätte varmaan, että olen suuri kaurafani. En ole kokeillut tätä muilla jauhoilla, mutta ehkäpä vehnä tai gluteeniton jauhoseos voisi toimia. Kertokaa jos testaatte! Kaurakeksit ovat minulle aina tosi pop juttu, joten halusin ehdottomasti tehdä suklaaherkkuni kaurasta. Suklaana leivonnassa käytän Pandan tummaa maidotonta suklaata about aina. 

Vinkki! Jos haluat oikein ekstra suklaisen lopputuloksen, voit vielä kuoruttaa keksit (tai vain kastaa suklaaseeen toisen sivun), kunhan ne ovat ensiksi jäähtyneet kunnolla. 

Muistakaas muuten kurkata edellinen postaukseni ja osallistua arvontaan!


Tuplasuklaa Cookiet
9kpl

3dl kaurahiutaleita jauhoksi jauhettuna (tarvittaessa gluteenitonta)
2dl pähkinärouhetta (käytin pekaanipähkinää)
1/2tl soodaa
1/4tl suolaa
1dl kaakaojauhetta siivilöitynä

100g suklaata
0.5dl + 0.5dl kookosöljyä
1dl kookossokeria tai muuta sokeria
1tl vanilja-aromia (tai muuta aromia: minttu, manteli)
2 pellavasiemenmunaa (2rkl pellavasiemenrouhetta + 6rkl lämmintä vettä sekoitettuna, turvota 5min ennen käyttöä)


1. Sekoita pähkinärouhe, kaura, kaakaojauhe, suola ja sooda keskenään. Kauran ja pähkinän voi             hienontaa samaan aikaan tehosekoittimessa.
2. Sulata 50g suklaata ja 0.5dl kookosöljyä. Ota pois levyltä ja lisää kookossokeri,                                   pellavamunat ja aromit. Sekoita tasaiseksi.

3. Yhdistä seokset keskenään. Lisää loput 50g suklaasta rouhittuna taikinan joukkoon.
4. Lisää joukkoon toinen 0.5dl kookosöljyä niin, että kaikki jauho sekoittuu taikinaan. Taikinan               koostumus vaihtelee hiukan riippuen mitä kauraa käyttää. Säätele kookosöljyllä koostumusta               tarvittaessa. 
5. Jaa taikina 9 palloksi ja litistä noin 1-1.5cm paksuiseksi keksiksi. Paista 175 asteessa 15-20min. 
6.     Anna jäähtyä kunnolla ja säilytä ilmatiiviissä rasiassa jääkaapissa.. Keksit ovat lämpiminä                   hiukan hauraita, rakenne tiivistyy jääkaapissa.  Säilytä kannellisessa rasiassa jääkaapissa.

Nauti!








4 kommenttia

  1. Nam, hyvältä näyttää!
    Suklaa on aina tervetullutta, varsinkin jos kyseessä on hieman sula suklaa yhdistettynä kaikkeen muuhun herkkuun. Kuulun kans siihen koulukuntaan joka himoitsee niitä jättikokoisia, enemmän-on-enemmän keksejä. Pähkinärouhe on myös niin ihanaa kekseissä samoin mantelilastut!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep! ei mitään pieniä suunpalakeksejä :D

      Mantelikeksit voisikin olla seuraavaksi to do listalla, kiitti vinkistä!

      Poista
  2. Oijoi nam! Tänään taidankin yllättää miehen leipomalla näitä, kaikki missä on suklaata on tuon herkkusuun makuun ;)

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top