Juhlava Kookoskerma-Marjakakku (Gf,V)



Kaupallisessa yhteistyössä K-Ruoan kanssa.

Pirkka merkin 30v synttäreiden kunniaksi pohdin, mikä lempi tuotteeni mahtaisi olla. Merkillä on yli 2500 tuotetta, joten valikoimaa riittää. Tiesin kuitenkin heti, mikä suosikkini on ja sitä olen täällä blogissakin ahkerasti suositellut jo pitkän aikaa. Vakkarituote, jota raakakakuissa (ja muutenkin) tykkään käyttää on Pirkka kookosmaito. Siis aina ja ikuisesti! Tätä aina mainostan kaikille muutenkin parhaana kookosmaitona ja se on ehdottomasti yksi lempi tuotteistani monipuolisuuden ja laadun vuoksi. Kauniin vaaleaa, runsaan kermaista ja hyvän makuista.






Pirkka kookosmaitoa on ehdottomasti aina jääkaapissa ja muiden merkkien kohdalla nyrpistelen nenääni. Kakkujen lisäksi käytän kookosmaitoa suolaisiin ruokiin, kuten kastikkeisiin, keittoihin tai vatkaan sitä vaahdoksi jälkiruoka-kahvin päälle. Avattu purkki jää siis harvoin käyttämättä, mutta säilyy myös pakastettuna tarvittaessa. Tässä kakussa käytetään vain paksu kookoskerma, joka kohoaa tölkin pintaaan, kun tölkkiä pitää jääkaapissa. Alle jää kirkas kookosvesi jota voit käyttää vaikka smoothieden joukossa.

Pirkka 30v synttäreiden kunniaksi valmistui näyttävä ja tuhti kookoskerma-marjakakku. Raakakakut ovat nimittäin nyt  tulleet jäädäkseen! Näitä kakkuja voi tehdä todella raakana tai sitten vähän vähemmän raakana. Raakaruoan ideahan on, että aineksia ei kypsennetä. Minä kuitenkin hiukan huijaan tässä, sillä rakastan ruskistettujen auringonkukansiementen makua. Ne voi kuitenkin korvata millä tahansa pähkinärouheella. 




Vaikka cashewpähkinöistä saa ihan parhaan kakun aikaiseksi niiden rasvaisuuden ja kermaisuuden takia, paras lopputulos tulee, kun yhdistää pähkinöiden ja kookoskerman voimat. Lopputuloksesta tulee ihanan juustokakkumainen ja todella täyteläinen paketti. Nyt puhutaan siis todellisesta jälkiruoasta.

Raakakakkuja nautiskellaankin usein vain pieni pala, joten sitä riittää helposti monelle syöjälle. Tuhdin kakun pariksi sopivat tuoreet ja raikkaat marjat täydellisesti. Sujautinkin vadelmia ja mansikoita ylläriksi kakun väliin ja kasasin niitä vielä suuren kasan päälle. Näitä ei varmasti voi millään laittaa liikaa.




Raakakakkujen teko vaatii käyttöön jonkinlaisen sekoittimen, esimerkiksi tehosekoittimen tai yleiskoneen. Kun cashewpähkinät liottaa huolella, niistä tulee pehmeitä ja huonompikin kone saa ne helposti käsiteltyä. Jos käytössä ei ole superkone tarvitset lisäksi vain kärsivällisyyttä, kakku saadaan silti tehtyä!

Vinkki: jos haluat kakustasi korkeamman, lisää vaikka tuplaten tuoreita mansikoita väliin ja saat entistä näyttävämmän kakun! Kun kakku on valmis, voit myös pakastaa sitä valmiina annospaloina. Nappaa aamulla pala jääkaappiin odottamaan ja voit työpäivän jälkeen palkita itsesi herkulla!



Kookoskerma-marjakakku

Pohja
15–18 tuoretta taatelia
1 dl Pirkka kookoshiutaleita
2 dl auringonkukansiemeniä
3 dl suomalaisia pakaste-vadelmia

Täyte
3 dl cashewpähkinöitä
2 ½ dl kookosöljyä
½ dl hunajaa (tai siirappia)
1 tl vanilja-aromia
(1 tl sitruuna-aromia)
1 dl limetin tai sitruunan mehua
1 dl suomalaisia pakaste-vadelmia
200 g tuoreita mansikoita

Koristeeksi
tuoreita marjoja

1. Kaada edellisenä iltana cashewpähkinät kulhoon ja peitä ne vedellä. Nosta jääkaappiin likoamaan. Laita myös kookosmaito jääkaappiin, jotta purkin päällä oleva kerma on jähmeää.

2. Tee ensin pohja. Paahda auringonkukansiemenet. Poista taateleista kivet ja jauha taatelit pehmeäksi massaksi tehosekoittimella. Sekoita joukkoon kookoshiutaleet ja auringonkukansiemenet. Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla ja painele taatelimassa tiiviiksi kerrokseksi vuoan pohjalle. Levitä päälle vadelmat ja siirrä kylmään.

3. Tee vaalea täyte. Valuta cashew-pähkinät huolellisesti. Lämmitä kookos-
öljy ja hunaja juoksevaksi. 

4. Purista sitruuna- ja/tai limettimehu. Kaada tehosekoittimeen pähkinät, aromit, hunaja ja sitrusmehu. Lusikoi joukkoon kookosmaidosta paksu valkoinen kerma, jätä pohjalla oleva kirkas vesi käyttämättä. Käytä puolitoista tölkkiä.

5. Sekoita massa tehosekoittimessa tasaiseksi. Tehosekoittimen käydessä lisää joukkoon 2 dl sulaa kookosöljyä ohuena norona. Tarkista maku ja lisää halutessasi makeutta tai makuaromia.

6. Kaada puolet seoksesta kakun päälle. Siirrä kakku hetkeksi pakastimeen jähmettymään. Jätä loput täyteseoksesta huoneenlämpöön. Jos haluat tehdä kakun päälle marmorikuvioinnin, ota noin 1 dl seosta talteen sitä varten.

7. Kun kakku on ollut pakkasessa 10–15 min, tee seuraava kerros. Viipaloi kakun päälle mansikoita. Lisää tehosekoittimeen jääneeseen seokseen ½ dl juoksevaa kookosöljyä ja vadelmat. Anna pyöriä tasaiseksi. Kaada mansikkakerroksen päälle.

8. Marmorikoristelua varten valuta kakun päälle sivuun siirrettyä vaaleaa täytettä. Sekoita pintaa haarukalla tai hammastikulla.

9. Siirrä kakku jääkaappiin jähmettymään, mieluiten yön yli. Koristele mansikoilla ja vadelmilla tai tarjoile sellaisenaan.

Muistakaa nauttia!


18 kommenttia

  1. Tää ohje on taas niin super! Kotimaiset pakastevadelmat ovat aika hinnoissaan, mutta onneksi meidän pakkasesta löytyy äitini poimimia vadelmia :) Tätä kokeillaan kyllä seuraavan juhlapäivän aikana, johon meillä ei olekaan pitkä aika!

    ps. blogini puolella olisi Death Before Decaffin arvonta, käy ihmeessä osallistumassa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heips! Kiitos kovasti! ulkomaisissa on lähinnä se kiehautus-suositus ja tähän kakkuun käy paremmin marjat jotka eivät ole vedessä käyneet. Mutta hei, äidin poimitut vielä parempia! Oh mä käynkin kurkkaa sun blogin arvonnan äkkiä!

      Poista
    2. Heips! Kiitos kovasti! ulkomaisissa on lähinnä se kiehautus-suositus ja tähän kakkuun käy paremmin marjat jotka eivät ole vedessä käyneet. Mutta hei, äidin poimitut vielä parempia! Oh mä käynkin kurkkaa sun blogin arvonnan äkkiä!

      Poista
  2. Hei! Kakku menisi viikonloppuna kokeiluun synttärikakuksi maito- ja muna- allergiselle, mutta minkä kokoista irtopohjavuokaa olet käyttänyt ( korkeus ja halkaisija)?? 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Mahtavaa että menee testiin. Käytän lähes aina ikean perus irtopohjavuokaa, eli 22cm halkaisija. Korkeutta en tiedä, mutta 2.2 litran vetoinen on. Näissä kakuissahan voit käyttää vähän minkä kokoista vuokaa tahansa, isommassa tulee vain matalampi kakku, pienemmässä korkeampi. Jos käytät tosi paljon suurempaa vuokaa, pohjaa kannattaa tehdä enemmän, että se riittää koko pinnalle.

      Poista
    2. Kiitos supernopeasta vastauksesta! Juuri tuo pohjan riittävyys on usein aiheuttanut päänvaivaa kun ei sitten hankitut ainekset riitäkään. Kaapista löytyi vanhempi irtopohjavuoka, niin voin ohjeen mukaan tehdä pienemmän ja korkeamman version👍

      Poista
  3. Moi! Eipäs liity tähän, mutta kysyn silti :) Eli löysin Ateena-postauksesi ja olen lähdössä syyskuussa pariksi päiväksi sinne (vegaanina kyllä, eli kiitos kovasti vinkeistä ruoan suhteen!). Ehdin olla mestoilla vain pari päivää, mutta suosittelisitko silti käymään jollain rannalla (perus nähtävyydet tulee varmasti myös chekattua)? Ja mikä niistä olisi paras? Asun Omonia-aukion lähellä, eli ilmeisesti aika keskustassa. Jos on muita lisävinkkejä niin saa jakaa! Kiitos kovasti ja kiitos ihanasta blogista! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Hyvä vaan kun kysyt, mahtavaa reissua teille! Itsekin suuntaan syksymmällä reissuun pariksi viikoksi.

      Rannalle on keskustasta matkaa (noin 40-60min bussilla, riippuu kuinka kauas tähtää). Me siis käytämme paljon ratikkaa, bussia yms. Taksilla tai autolla tietty matka sujuu nopeammin ja mukavmmin ainakin paluumatkan kohdalla kun ollaan väsyneitä ja hikisiä. Itselleni mieleenpainuvin ranta on ollut Limanakia (googlettamalla löytyy Limanakia beach Athens). Se ei ole hiekkaranta vaan kalliota, jossa veteen mennään tikkaista. Vesi on kirkasta ja uiminen ihanaa. Miinuspuolena varjon puute ja toisinaan hankaluus löytää hyvä paikka. Jos olette vain pari pv ja rannalla on tarkoitus käväistä nopeasti, eikä asua koko pv niin tämä voisi olla aika kiva muutaan tunnin reissukohde. Matkalla tänne ajatte ohi vaikka mistä hiekkarannoistakin, joten stopin voi tehdä aiemminkin. Tämä ei siis tosiaan ole ehkä tyypillisin ranta, mutta ehdottomasti lempparini.

      Sitten mulle on jäänyt tällainen paikka mieleen kuin six d.o.g.s. Cafe & bar jossa toisinaan myös esiintyjiä. Mikäli konserttia ei ole menossa, suosittelen illalla käyämään vaikka viinilasillisella. Sisäänkänynti on vähän kiven alla, mutta kun sen löytää niin avautuu aika hauska illanviettopaikka.

      Keskustassa on Kampos biomarket joka vegaanina kannattaa kurkata. Tosi Ruohonjuuren tyylinen ja paljon onkin samoja tuotteita. Tuolta saa ainakin hyvät matkaeväät itselleen hankittua :) Mielestäni ihan kiva shoppailla ja tutkia, vaikka mitään erityistä ei olisi mielesssä. http://www.kamposbiomarket.gr/index.php keskustan osoite on siis FILELINON 2.

      Ja kuten jo tuolla Ateena postauksessa mainitsin, Avocadossa kannattaa pistäytyä vaikka smoothieilla tai raakakakuilla, jos ei jatkuvasti perinne kreikkalaista ruokaa himoia :) http://www.avocadoathens.com/

      Toivottavasti teille tulee kiva reissu ja vinkeistä on apua :)!

      Poista
    2. Voi kiitos miljoonasti! <3 On varmasti hyötyä, chekkaan noi! Ja ihanaa reissua myös teille syksymällä! :)

      Poista
  4. Ihanaa! Tätä kakkua ehdinkin jo kuolata lehden sivuilta! <3 Näyttää vaan niin ihanalta ja menee kyllä kokeiluun! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jes! Mä en ole VIELÄKÄÄN saanut aikaiseksi lehteä hankkia käsiini :D!

      Poista
  5. Karmeita yhdyssanavirheitä tekstissä!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No pahoittelut. Toivottavasti ilta jatkuu kuitenkin hyvin :)

      Poista
  6. Aivan ihanan näköistä :)!! Etsiskelen juuri raakakakkuinspiraatiota. Muutoinkin sulla on ihan täydellisiä ruokakuvia :)

    VastaaPoista
  7. Upea kakku! Onnistuisiko keksipohjaan tehtynä??

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi, takuulla onnistuu! Testiin vaan :)

      Poista

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top