Buffalo kukkakaali-quinoapyörykät (V)


Olen ihaillut näitä pyöryköitä ties kuinka kauan. Universumi on järjestänyt asiat niin, että ne tulevat pinterestissä jatkuvasti vastaan. Nämä buffalo kukkakaali-quinoapyörykät veivät ehkä hiukan normaalia kauemmin aikaani keittiössä, mutta lopputuloksena oli pellillinen herkullisia palleroita, jotka veivät sydämeni!  Quinoa on ehdottomasti yksi niistä monipuolisimmista jutuista, joita arkiruokaani kuuluu. Se sisältää hyvät ravinotarvot ja on uskomattoman monipuolinen. Jos quinoa ei vielä ole kaappisi vakiotuote, muuta tilanne nyt. 

Päätin osallistua Foodinin ja Silmusalaatin ruokablogihaasteesen näillä palleroilla, toivottavasti ne sulattavat myös muiden sydämet! Annetaan kuvissa yksinkertaisuuden puhua puolestaan, nämä pallerot ansaitsevat keulapaikan.



Kukkakaali on siitä jännä, että se tuntuu olevan kovin monen inhokki. Silti siitä syntyvät parhaat huijausruoat, kun haluat tehdä jotain tuhdin oloista mutta terveellistä. Esimerkiksi, parhaat vegaaniset buffalo vingsit syntyvät kukkakaalista (ja mielestäni tällä Hot for food ohjella!). Lemppari pastasoosi on ehdottomasti kukkakaalista tehty alfredokastike, siis kermaisin ikinä! Ja nyt nämä pallerot ovat kyllä aika pop myös. 

Alkuperäinen ohje löytyy täältä ja suosittelen lukemaan sen tarkempien valmstusohjeiden varalta. Itse en kokenut prosessia vaikeaksi mutta rehellisyyden nimissä, tähän meni hiukkasen enemmän aikaa kuin pyöryköihin yleensä. Tämä ei kuitenkaan haitannut, sillä ah kuinka herkullinen lounas meillä näiden ansiosta oli. Quinoan lisäksi minut hullaannuttaa täysin macadamiapähkinät. Kädet vapisten syön yhden kerrallaan, peläten niiden loppumista. Tähän toastiin päätin panostaa ja tämä tarkoitti siis myös macadamiapähkinöiden käyttöä. Voin kertoa, että kannatti. Käytössä oli Foodinin quinoa ja macadamiat, jotka nappasin ostoskassiin I love me -messuilta. Tulinen silmusalaatti löytyy lähikaupasta, mutta tosisaan sitä on aina jääkaapissa odottamassa. Kaupasta banaania, kahvimaitoa ja silmusalaattia, perus lista jonka miehelle tekstaan. 

 Viikon päästä on isänpäivä ja tässä on takuulla toastit joista iskä tykkäisi! Ainakin oma mies (joka ei syö kukkakaalia) vetäisi omat leipänsä tyytyväisenä, saa ilmeisesti tehdä toistekin. Arvatkaa vaan, että tehdäänkö! 

Muutama kommentti: taikinan koostumukseen vaikuttaa mm. kukkakaalisi koko ja se, kuinka hyvin valutat vedestä quinoat. Suosittelen huolellista valuttamista. Kukkakaalini painoi kannan poistamisen jälkeen noin 700g. Mikäli taikina on liian märkää, lisää jauhoja 1rkl kerrallaan. Taikina saakin olla pehmeä, mutta siitä on pystyttävä muotoilemaan pallo. 




Buffalo kukkakaali-quinoapyörykät 
1 pellillinen

Pyörykät:
1 kukkakaali 
2.5dl keittämätöntä quinoaa
2 valkosipulin kynttä
1dl silmusalaattia löyhästi mitattuna
1dl korppujauhoja
1tl kuivattua oreganoa
1tl savupaprikajauhetta

Tarvittaessa: jauhoja 1-2rkl*

Kastikkeeseen:
1.2dl tulista kastiketta
0.5dl maidotonta margariinia
1tl valkosipulijauhetta
1/4tl chilijauhetta

Tarjoiluun:
Ruispaahtoleipää
Avocadoa
Sitruunamehua
Mustapippuria 
Tulista silmusalaattia
Pähkinöitä

*Käytin riisijauhoja, mutta kaurajauho tai vehnäjauho sopii myös.

Keitä kukkakaali ja quinoa kypsäksi ja valuta huolellisesti vedestä.
Sillä aikaa kun kukkakaali ja quinoa kiehuvat, valmista kastike. Sulata margariini kattilassa, lisää muut ainekset ja anna pulpahtaa. Siirrä sivuun jäähtymään.

Kun kukkakaali on kypsä, hienonna se yleiskoneella tai tehosekoittimessa. Tein tämän kahdessa osassa, kuten alkuperäinen ohje suositteli. Murskaa joukkoon valkosipuli.

Sekoita kukkakaali ja quinoa keskenään. Lisää korppujauho ja mausteet sekä puolet kastikkeesta. Hienonna silmusalaattia veitsellä mahdollisimman hyvin ja sekoita se taikinan joukkoon. 

Anna taikinan jäähtyä sen verran, että sitä voi käsitellä. Lisää tässä vaiheessa jauhoja, mikäli tarvis. 

Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen ja vuoraa pelti valmiiksi leivinpaperilla.

Pyörittele palloiksi ja paista varovasti pannulla oliiviöljyssä niin, että pinta ruskistuu. 
Siirrä pyörykät leivinpaperille ja sivele pinnat kevyesti lopulla kastikkeella. Vinkkinä, että ennen kastikkeella sivelemistä on mahdollisuutesi muotoilla palloja hiukan, mikäli muoto on kärsinyt tavoitteesta. 

Paista 15-20min, anna jäähtyä hetken.

Murskaa avocado leivälle ja ripottele päälle mustapippuria ja sitruunamehua. Lisää silmusalaatti, pähkinät ja pyörykät.

Nauti!

1 kommentti

  1. Osun aina jotenkin hyvin tänne aina kirjoittelemaan kommentteja ensimmäisenä! :D
    Mutta ei se mitään, nimittäin pakkohan näitä on kommentoida ja hehkuttaa. Nuo samaiset pyörykät on mullakin osuneet Pinterestissä kohdalle ja oon niitä himiöinyt!
    Kvinoa on kyllä sellainen epeli, että sitä tulee käytettyä aina enemmän ja enemmän kun siitä osoittautuu jännittäviä uusia puolia monipuolisuuden suhteen. Ne pyörykät on vielä kokeilematta, joten ehkä sitten seuraavaksi. Tosin surin alkuviikosta kun kvinoapurkkini ei osoittautunutkaan pohjattomaksi enkä kaupasta vielä ole muistanut tuoda lisää.
    Kukkakaali toimii kyllä vähän kaikessa ruuassa ja oon ihmetellyt samaa kun monille se on inhokki. Eihän se periaatteessa maistu kovin paljoa miltään? Mutta hyvä pohja kaikessa. Koin voitoksi kun meillä kotona ei huomattu pastakastikkeen sisältävän kukkakaalia (jos ei niin välitetä) vaikka siellähän sitä oli soseutettuna :D

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top