Helpot Ferrero rocher pallot isänpäiväksi


Isänpäivä on sunnuntaina. Ja sunnuntai on huomenna. Jos kuulut niihin, jotka eivät ole ehtineet kehitellä mitään herkkuja, jatka lukemista. Jos tajusit vasta nyt, että isänpäivä on tulossa, jatka ehdottomasti lukemista. Kuten tiedätte, olen ehdottomasti helppojen herkkujen ystävä. Sellaisten, joita varten ei tarvitse ostaa kymmentä uutta ainesosaa. Nämä ferrero rocher pallerot täyttävät kriteerit. Vielä ehtii kauppaan!



Meille tämä vuosi onkin erityinen, sillä mieheni viettää isänpäivää ensimmäisen kerran. Viimeisin äitienpäivä sujui pallomahan kanssa, mutta ensi vuonna myös äitienpäivää vietetään täysin uusin tunnelmin. Tänä vuonna isänpäivään istuu kuitenkin täydellisesti nämä vain muutamaa raaka-ainetta sisältävät ferrero rocher pallerot. Nämä pallot kastetaan vielä pyörittelyn jälkeen suklaakuorutteeseen, joka viimeistelee kyllä kaiken mahtavasti. Voit halutessasi sulattaa suklaata, ja kastaa nämä myös siihen. Tykkään itse eniten Pandan tummasta suklaasta.

Rakastan kaikenlaisia pieniä palleroita, ja mielestäni ne sopivat täydellisesti tällaisiin juhlapäiviin. Herkuttelun voi aloittaa heti aamukahvin kanssa ja päivän mittaan voi napsia ylimääräisiä jälkkäreitä. Nämä pallerot ovat saaneen vaikutteita ihanista ferrero rocher suklaaherkuista ja alkuperäinen resepti inspiraatio löytyy tämän linkin takaa. Kuten tavallista, olen törmännyt ohjeeseen pinterestissä ja jäänyt tuijottelemaan kuvaa haaveillen. Tämän taidankin mainita joka toisessa postauksessa. Mainittakoon myös, että tein näitä ensi kerran toukokuussa ja siitä lähtien olen roikuttanut reseptiä luonnoksissa. Aika tuntuu vain katoavan johonkin. 



Viime äitienpäivänä tein näitä ihan törkeän hyviä kookospalleroita, jotka saavuttivat suosionsa eri työpaikoilla, tuliaisina, kutsuilla. Palleroperinteestä ei voi siis luopua.

Muutama vinkki. Paahda hasselpähkinät. Tee kuorrute. Älä syö kaikkea taikinaa heti. Ole hyvä. 



Ferrero Rocher Tryffelit
15-20

200g paahdettuja hasselpäkinöitä
2rkl kaakaojauhetta
1rkl kookosöljyä (voi korvata siirapilla)
4rkl vaahterasiirappia
1tl vanilja-aromia
Ripaus suolaa
1-2dl hasselpähkinärouhetta koristeltuun

Kuorrutus:

4rkl kookosöljyä
3rkl vaahterasiirappia
1-2rkl kaakaojauhetta
Ripaus suolaa
(1tl pikakahvijauhetta)

Paahda pähkinät uunissa tai pannulla jatkuvasti sekoitellen. Anna jäähtyä hetki ja pyörittele pähkinöitä käsien välissä niin, että kuoret irtoavat. Ota hasselpähkinöistä tryffeleiden keskelle laitettavat pähkinät sivuun. 15-20kpl riippuen kuinka suuria palleroita haluat tehdä. 

Hienonna pähkinät hienoksi yleiskoneella tai tehosekoittimessa. 

Sulata öljy ja siirappi keskenään kattilassa. Lisää vanilja-aromi, suola ja kaakaojauhe. Sekoita tasaiseksi.

Yhdistä seokset ja vaivaa käsin massa tasaiseksi. Jos taikina on liian märkää, voit lisätä hiukan pähkinärouhetta, tai liian kuivaan taikinan vuoron perään kookosöljyä ja siirappia rkl kerrallaan.

Pyörittele massa palloksi, työnnä keskelle yksi hasselpähkinä ja pyörittele aukko kiinni. Toista kaikkien kohdalla. Lopuksi pyörittele vielä hasselpähkinärouheessa hiukan painellen, jotta pintaan tarttuu rouhetta.

Voit jättää pyörykät tähän, tai tehdä niille vielä kuorrutus. Suosittelen kuorrutusta. 

Aseta pallot hetkeksi pakkaseen.

Lämmitä aineksia kattilassa jatkuvasti sekoittaen, kunnes kookosöljy ja siirappi ovat sekoittuneet juoksevaksi. Käytä kaakaojauhetta enemmän tai vähemmän riippuen siitä, kuinka suklaisen haluat lopputuloksesta.

Pyöritä jokainen pallo kuorrutteess lusikan avulla ja nosta leivinpaperilla vuoratulle alustalle. Aseta jääkaappiin ainakin 30min ajaksi.

Tarjoile!

Ei kommentteja

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top