Helpot vegaaniset juhlakonvehdit! (Gf, V)


Kaupallisessa yhteistyössä K-Ruoan kanssa.

Suklaa. Tarvitkseeko pohjustaa enempää? Joulun lähestyessä on yksi asia, jolla ei voi mennä pieleen. Suklaa. Suklaata voi tarjota, antaa lahjaksi tai (parhaassa tapauksessa) syödä itse! Suklaakonvehteja nyt löytyy kaupoista vaikka kuinka, mutta omatkin valmistuvat todella helposti. Ehkä pienellä sotkemisella ja väkerryksellä, jos rehellisiä ollaan. Se nyt kuitenkin kuuluu asiaan ja tekee tästä kaikesta paljon antoisampaa!


Konvehdit eivät liikauta minua mitenkään erityisesti, enkä koe että konvehtirasia olisi se pikkujoulujen kohokohta. Jos joku on kuitenkin viitsinyt pyöritellä herkkupalleroita tai tehnyt itse makeiset, on homman nimi täysin toinen. Viimeisin innostukseni on suolaisen ja makean yhdistelmä. Merisuolaa ja suklaata! Okei, tiedän että tulen vähän jälkijunassa tässä asiassa. Tämähän on ollut in jo vaikka kuinka pitkään.  Laiskuus kuitenkin kunniaan. Oli aikoja jolloin olin todella innostunut raakasuklaasta, viisisataa raaka-ainetta, jauheita ja sattumia. Nyt menen kerta toisensa perään helpompaa reittiä. Ja nopeampaa. Ja herkullisempaa.

Tänään ilmestyy myös K-Ruoka joululehti, ja pääsin hiukan kurkkaamaan siellä olevia joululahjaideoita. Miltä kuulostaa rusina-maapähkinävoi tai suklaasalami?! Itse tehdyt joululahjat ovat niin paljon arvokkaampia kuin yksikään posliininen kissapatsas hyllylle. Jos et tiedä mitä antaisit lahjaksi, on aina turvallista valita ruokalahja. Minä päädyin kehittämään kaksi superhelppoa konvehtiohjetta, johon tarvitset kaupasta vain muutaman tuotteen. Parasta on, että ylimääräiset karpalot ja pähkinät voi napostella sellaisenaan. Ei hävikkiä.


Pistaasit ovat suosikkejani ja en koskaan kieltäydy niiden ja suklaan combosta. Lisäksi olen vähintäänkin ylpeä keksinnöstä ostaa valmista pähkinäsekoitusta suklaata varten. Kauppalaskukin oli halvempi, kun en kerrankin ostanut kiloa jokaista pähkinälaatua.

Näitä suklaita voit tarjota vieraille kahvin kanssa tai pakata rasiaan tuliaiseksi. Pirkan tumma leivontasuklaa on maidoton, mutta voit halutessasi tehdä oman raakasuklaa-kuorrutteen. Jos jaksat..? Täytettä voi varioida pähkinöitä ja mausteita muuttamalla, mokaamisriski on tosi pieni joten ole luova ja anna palaa. Muista kertoa kaikki suosikkicombosi! Hyviä suklaavinkkejä ei joulun lähestyessä ole liikaa.  Hyvää joulun odotusta teille kaikille!


Pistaasitäytekonvehdit
Noin 20kpl koosta riippuen

1dl Pirkka Pähkinäsekoitusta
2dl Pirkka suolattuja ja paahdettuja pistaasipähkinöitä
10 tuoretta taatelia

150g Pirkka tumma leivontasuklaata

Poista taateleista kivi ja jauha ne pehmeäksi massaksi.
Hienonna myös pähkinät tehosekoittimessa. Yhdistä seokset ja vaivaa käsin kaikki tasaiseksi. Mikäli massaa ei voi muotoilla, lisää muutama taateli.

Painele massa noin 2cm paksuiseksi levyksi ja tasaa reunat. Siirrä hetkeksi pakkaseen.

Sulata leivontasuklaa vesihauteessa. Kun suklaa on sulaa, ota pähkinämassa pakkasesta. Leikkaa paloiksi.

Pidä pähkinäneliötä haarukan päällä ja valele se kauttaaltaan suklaalla. Anna ylimääräisen suklaan tippua takaisin kattilaan.

Toista kaikkien palojen kohdalla. Aseta jääkaappiin jähmettymään. Noin 10min jähmettymisen jälkeen voit koristella päällysen haluamallasi tavalla. Anna jähmettyä kokonaan ennen tarjoilua.


Nopea Karpalosuklaa
Noin 15-20kpl koosta riippuen

½ pussillista (75g) Pirkka kuivattuja karpaloita
½ pussillista (noin 80g) Pirkka pähkinäsekoitusta
200g Pirkka tummaa leivontasuklaata
Merisuolaa
(Ripaus chiliä)

Jauha pähkinät ja karpalot tehosekoittimessa rouheeksi. Voit halutessasi jättää sattumat kookkaiksi. Sekoita joukkoon ripaus chiliä tuomaan tulisuutta suklaaseen.

Sulata suklaa vesihauteessa.

Sekoita pähkinät ja karpalot suklaaseen. Vuoraa sopivan kokoinen muovirasia leivinpaperilla ja kaada suklaa jähmettymään. Rouhi pinnalle merisuolaa.

Kun suklaa on jähmettynyt, leikkaa paloiksi ja tarjoile!


1 kommentti

  1. Hei, kauanko pistaasitäytekonvehdit säilyvät syömäkelpoisina..Mietin, että miten paljon ennen joulua uskaltaa tehdä, jos lahjaksi antaa?��

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top