Kurkumalatte flunssaa vastaan? (+ARVONTA)


Kurkumahöpötys ei tunnu laantuvan sitten ollenkaan? Ainakin minusta tuntuu siltä, että kaikkea kurkumaa puskee vain lisää joka suunasta. Olenko ainoa tätä mieltä, vai olenko ajautunut itse vain kurkumaporukoihin hengailemaan. Oli miten oli, huomaan itsekin nauttivani useasti viikossa kurkumalattea. Ja minä niin naureskelin näille kurkumajuomille vielä hetki sitten. Kurkumaa markkinoidaan kovasti tehokkaaksi flunssalääkkeeksi ja siellä täällä vilahtaa lupauksia vielä suuremmasta. Auttoi se sitten flunssaan, muistiin tai vatsavaivoihin niin ainakin tämä latte on noussut lemppariksi. Otetaan supervaikutukset kaupan päälle. 


Olin jokunen aika sitten Pukka herbs järjestämässä tapahtumassa, jossa puhuttiin juuri tästä ihmeellisestä kurkumasta. Minä olen inhottavan skeptinen ihminen, ja huomasin tarkistavani kännykästä faktoja ja silmät pyöreänä tuijottavani materiaalia jota meille esitettiin. Joko jostain asiasta on näyttöä, tai sitten ei. #factcheckforever. Kurkuman kerrottiin auttavan hyvin moniin sairauksiin, ja listassa olikin kaikkea flunssan, malarian, syövän ja klamydian välillä. Sitä, millä tavalla se näissä tapauksissa auttaa, en saanut ihan selvää. Perustuuko hyöty siihen, että kurkuman sisältämän kurkumiinin sanotaan olevan tulehdusta lievittävä? Olen yrittänyt kotona hakea aiheesta (ihmis)tutkimuksia, mitään kovin mullistavaa en ole löytänyt toistaiseksi. Tapahtumassa myös verrattiin kurkuman tulehdusta lievittävää vaikutusta kaikille tuttuun paracetamoliin (joka siis ei ole tulehduskipulääke ja näin ollen ei tietenkään auta tulehdustiloihin), ja todettiin kurkuman tehoavan paremmin. Olisi pitänyt kysyä, mitä iloa tästä vastakkainasettelusta meille on, mutta valitettavasti jäin tuijottamaan teekuppiani.

Vaikka päähäni ei mahtunut kurkuman malariaa parantava vaikutus, silti hyvin moni tapahtumassa kertoi että saa kurkumasta apua flunssaan, selkäkipuihin (??), migreeniin. Useampi ihminen totesi, että kyllä hän käyttää kurkumaa ja se auttaa. Yksittäisten ihmisten mielipide ei toki todista mitään, mutta kai se on uskottava, että he siitä jotain apua kokevat saavansa. Yksi asia johti toiseen ja minäkin sekoittelin kotona kurkumalatteani. Kuulemma parantaa työmuistia… ei ole varaa ottaa riskiä, että homma ei ole totta. Lisäksi huomasin pitäväni lopputuloksesta aika paljonkin. 



Hämmentävää on kuulla niin monen ihmisen kehuvan tätä yksinkertaista maustetta, jota käytän pääasiassa riisin värjäämiseen ja samalla olla niin skeptinen kuin olen. Olen myös kova lumenvaikutuksen ystävä, siis parastahan olisi jos kaiken voisi hoitaa sokeripalalla ja riittävällä uskolla. Siispä, meinaan juoda kurkumaa ensi flunssan tai päänsäryn tullen. Katsotaan. 

Mutta puhutaas uskon sijasta hiukan myös tästä mausta. Aluksi tuntui vieraalta nauttia kurkumaa juomana, mutta hiljalleen totuin makuun ja nyt voin sanoa pitäväni siitä. Vaikka teehen en makeutta kaipaa, kurkuma tykkää tilkasta siirappia. Tämä kurkumalatte on täydellinen pimeisiin (flunssa)iltoihin ja jotain vähän erilaista sen perinteisen minttuteen tilalle. Yhä useampana iltana huomaan keitteleväni itselleni lattea, tavallaan jopa koukuttavaa. Olen myös aivan nalkissa Pukka Tumeric gold teehen ja juon sitä usein maitovaahdon ja inkiväärisiirapi kera.

En missään nimessä kiellä yrttien ja kasvien tehoa ja käytän itsekin mm. minttua, kamomillaa ja inkivääriä milloin mihinkin vaivaan. Tapahtumasta saimme mukaan myös hiukan tuotteita testiin. Koska omat kurkuma- ja teevarastot pursuavat, ajattelin antaa ne jollekin kiinnostuneelle kokeiltavaksi. Ehkäpä sulle tuleekin kurkumasta uusi burana..?

Eli nyt se arvonta! Kovasti kiinnostaa, mitä mieltä te olette? Kuka käyttää kurkumaa? Onko tää ihan pop juttu vai kuuletko ensimmäistä kertaa? Pistä kommettia tähän postaukseen, ja arvon vastanneiden kesken paketin tulemaan. Aikaa osallistua arvontaan on 27.11 saakka. Pistä myös sähköpostiosoite, jotta osaan ottaa voittajaan yhteyttä. Kuvasta näetkin vähän tarkemmin, mitkä tuotteet sinua odottavat.


Kurkumalatte

3dl mantelimaitoa tai muuta kasvimaitoa
2tl agavea tai muuta siirappia

1tl kurkumaa
1-2tl kanelia
1/4tl inkivääriä
1/2tl vaniljaa

Päälle: kookoskermaa

Kaada maito kattilaan ja lämmitä levyllä. Sekoita agave kuumaan maitoon ja lisää mausteet. Sekoita huolella vispilän avulla. Anna juoman kiehahtaa ja nosta levyltä.

Vatkaa kookoskermaa muutaman minuutin ajan, kunnes se on ilmavaa. Lusikoi juoman päälle. Jos et halua käyttää kookosmaitoa, vaahdota mieleistä kasvimaitoa kuohkeaksi vaahdoksi ja viimeistele juomasi sillä.

Nauti.

Edit: Niin moni kommentoi, että kurkumaa tulisi käyttää mustapippurin kanssa? Eli vaikka en sitä tässä ohjeessa käyttänyt, seuraavalla kerralla laittasin sitäkin.





61 kommenttia

  1. En ole kurkumateestä koskaan kuullutkaan, vaikuttaa todelliselta ihmelääkkeeltä:D
    mannanpostiatluukkupistecom

    VastaaPoista
  2. Olen tehnyt muutamaan kertaan kurkumalattea kotona, aivan ihanaa tähän aikaan vuodesta!

    peppikajoluoto@outlook.com

    VastaaPoista
  3. Olen kyllä kuullut, että kurkumaa käytetään lääkkeenä. Itse en ole kokeillut.
    hamalainentm@gmail.com

    VastaaPoista
  4. Mun mummo, jolla on ollut "parantumaton" tai ainakin vaikeasti parantuva aivosyöpä nyt kaksi vuotta, syö joka päivä annoksen kurkumaa,mustapippuria ja raakaa valkosipulia ja uskoo sen auttavan taistelussa syöpää vastaan. Hän kyllä noudattaa muutenkin emäksistä ja mahdollisimman käsittelemätöntä ruokavaliota jolla voi ilmeisesti myös olla immuunijärjestelmää vahvistavia vaikutuksia, jote en tiedä tarkkaan onko vaikuttajana kurkuma, emäksisyys vai säde- ja sytostaattihoidot, mutta ainakin kasvain on pienentynyt ja pahanlaatuinen solukko tuhoutunut. (siis kasvainta on jäljellä, mutta loput kasvaimesta on neutraalia) Anyways mummo aina painottaa, että kurkuma tarvitsee pippuria toimiakseen. Mutta mistä näistä tietää ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei kiitti paljon kommentista! Just tämmöisiä on tosi mielenkiintoista lukea. Tuota pippurijuttua pitää tutkia tarkemmin. Olen kuullut tosi monilta, että syöpäpotilaat ovat saaneet tosi hyviä tuloksia ruokavaliohoidolla. Jotain ilmeisesti mummosi tekee oikein, kun tilanne on mennyt parempaan suuntaan. Mahtava juttu! Tsemppiä mummolle ja sulle, kannattaa varmaan jatkaa samaa rataa kun joku tuossa hommassa näyttää pelaavan :D

      Poista
  5. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  6. kurkuma on ihan ykkönen! mä käytän kurkumaa sisäisesti ja ulkoisesti :) ulkoisesti kasvonaamiossa juurikin antibakteeristen vaikutusten vuoksi.

    sirusuri at luukku piste com

    VastaaPoista
  7. Moiks!
    Itse luin jo vuosia sitten (+6v?), että kurkumalla on tulehdusta hillitsevä vaikutus ja sen sanotaan auttavan mm. nivelsärkyihin. Ja siitä lähtien olen kikhernemunakkaani ja keitot yms lämpimät ruoat maustanut kurkumalla aina (tykkään mausta ja en usko, että haittaakaan on), joten itselle tuntuu jotenkin niin "old news" tyyliseltä hypeltä koko kurkumatouhu. Vaikka toki kurkumahehkutus on tuonut mukanaan uuttakin, kuten juuri kurkumateet ja -laten. Omassa köksässä kurkuma on siis ihan perusmauste siinä missä mustapippuri (kuulemma toimivat parhaiten yhdessä), inkivääri ja chilikin. En usko, et kurkumalla ihan malaria parannetaan, mut omalla tavallani uskon sen tekevän hyvää (samalla tavoin kuin monet muutkin voimakkaat mausteet) elimistölle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi hyvä ajattelutapa. Mullakin kurkumaa on aina sujahtanut kikhernemunakkaaseen ja riisiin, mutta en ole aiemmin tajunnut että sillä olisi jotain suurempaakin merkitystä kuin maku ja väri. Hyvä vaan kun on tullut käytettyä :D Mulla on vähän sama ajattelumaailma, että mausteilla varmaan on hyvää vaikutusta mutta se malaria.... Sanotaanko että mä odotan vielä niitä (ihmis)tutkimuksia ja lähtee se päänsärky sokeripalallakin jos tarpeeksi uskoo ;)

      Poista
  8. Olen kyllä kuullut mutta en ole itse (vielä) aktiivisesti oppinut käyttämään.
    sari.lamminpaa (a) gmail.com

    VastaaPoista
  9. Onpa kiinnostavaa, tykkään käyttää kaikenlaisia luonnontuotteita ja yrttejä, mutta kurkuma on muuten kuin mausteena uusi juttu.

    lottalindfors99@gmail.com

    VastaaPoista
  10. Mä oon käyttänyt kurkumaa jo pitkään ruoanlaitossa, mutta teehen tai muihinkaan juomiin en oo sitä vielä kokeillut. Täytyypä pistää testaukseen! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ..ai niin, osoitehan on siis laura.leppajarvi@gmail.com !

      Poista
  11. Ihanan näköinen latte! Mä käytän kurkumaa todella paljon ruuanlaitossa, ja flunssan iskiessä oon tavannut tehdä "kurkumashotin", johon tulee sitruunamehua, inkivääriä ja kurkumaa, tilkkaseen lämmintä vettä. Pahaahan se on, mutta jos ei plasebo toimi niin ainakin herää :'D

    -minerva// aistitasolla (at) gmail.com

    VastaaPoista
  12. Nam miten hyvältä näyttää tuo latte! Itse käytän kurkumaa linssikeiton ja curry-ruokien maustamiseen :-) terveysvaikutuksista en tiedä mutta ainakin siitä tulee ihana väri ja maku!

    hellomiiamata@gmail.com

    VastaaPoista
  13. Itse käytän kurkumaa lähinnä juuri laten kaltaisessa juomassa ja toisinaan laitan sitä myös suolaisiin ruokiin. Flunssan iskiessä käytän kurkuman lisäksi (mustapippurilla terästettynä) paljon hunajaa, valkosipulia ja sitruunaa sekä lisäravinteista sinkkiä, toimii!

    VastaaPoista
  14. Kiitos tuosta latten ohjeesta. Menee testiin!
    Kurkumaa käytän aika paljon ruoanlaitn yhteydessä lähinnä jauhemaisessa muodossa, mutta myös mehistuksessa tuoreena. Hankala sanoa onko siitä ollut hyötyä ja mihin, mutta uskon kyllä kurkuman tehoon esim. flunssan hoidossa. Kurkumaa pidetään kuitenkin luonnon omana antibioottina ja sitä ei suositella käytettäväksi samanaikaisesti esim. sienilääkkeiden aikana sillä sen tiedetään voimistavan lääkkeen vaikutusta. Inkiväärin parantavasta voimasta sitten onkin enemmän kokemusta. Olen siitä saanut apua niin vatsavaivoihin kuin rajuihin migreenikohtauksiin ja sitä kuluukin useita juuria kuukaudessa. Kokeiles joskus mehustaa tuoretta inkivääriä ja omenaa ja juo shottina. On aika tiukkaa tavaraa, joka käynnistää mukavasti aamun ja antaa kivat takapotkut matkalla vatsalaukkuun. :D

    VastaaPoista
  15. Kurkumalattea tulee silloin tällöin testattua ja smoothien joukkoon joskus pistettyä, mutta muuten en ole vielä täysin sitä löytänyt. Olen ehkä jumahtanut enemmän inkivääri vaiheeseen :D

    lauraa.lin@hotmail.com

    VastaaPoista
  16. En ole muuten kurkumaa käyttänyt ruoan laiton lisäksi mausteena kuin hiuksia hennatessa :'D (eilen viimeksi) Kurkuma tuo kivasti sävyä ja intensiivisyyttä väriin! Heti kokeilin kurkumalattea ohjeellasi ja se on todella herkullinen :) Mukana arvonnassa! (turkoosejaunelmia at gmail.com)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vähänkö ehdit nopeasti kattilan äärelle! :) Kiva että tykkäsit.

      Poista
  17. Olen lukenut kurkumasta paljon ja on ollut jo pitkään hankitalistalla juurikin noihin särkyjen (nivelet, pää/niska) ja tulehduksien (jatkuva poskiontelotulehdus) helpottamiseen. Voi kuulemma olla helpostusta refluksiinkin. Inkivääriäkin kokeillut, mutta aika ajoin kiusaa refluksia liikaa ja käyttö jäänyt satunnaiseksi.

    VastaaPoista
  18. Olen aina käyttänyt kurkumaa ja muutenkin intialaisia mausteita ruuanlaitossa, mutta nyt olen lisännyt käyttöä ja tutkiskellut asiaa tarkemmin. Mummoni sairastui muutama vuosi sitten alzheimeriin, joten kiinnostus kurkumaa kohtaan on kasvanut. Luulen, että sillä ei ole mitään merkitystä auttaako kurkuma todellisuudessa muistiin vai ei :) Olen sitä mieltä, että pelkkä ajatus ja luottaminen kurkuman positiivisiin vaikutuksiin virkistää mieltä ja virkeä mieli taas vaikuttaa muistiin? Ja ruuanlaittaminen ja kokkailu yhdessä saa mummon mielen virkeäksi! Olen joskus lukenut kurkuman vaikutuksista ja luin, että tutkimusten mukaan esimerkiksi Intiassa olisi vähemmän muistisairauksia nimenomaan mausteiden takia. Olen kuitenkin sen verran kriittinen erilaisia artikkeleita kohtaan, että epäilen vahvasti. Luulen, että siihen vaikuuttaa myös muut elämäntavat. Tällaiset innostuksen ovat mielestäni siinä mielessä pelottavia, että asioista nousee helposti esille vain ne positiiviset puolet ja huonot puolet jääkin markkinoinnissa mainitsematta. Kurkumaakaan ei kannata mättää naamariin aivan mielinmäärin, koska voi olla, että sillä voi olla liian suurella käytöllä vaikutuksia maksaan ja esimerkiksi maksasairauksista kärsiviä kehotetaankin pysymään kaukana kurkumasta.

    Noh toisaalta kohtuudella kaikkea! Kurkumalatte on mulle ihan uusi tuttavuus, mutta vaikuttaa jännittävältä ja tutustuisin siihen mielelläni :) Jos kurkumalla ei ole mitään muita vaikutuksia, niin ainakin se tuo piristävää väriä keittiöön! sansandelisa (at) gmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tosi mielenkiintoisesta kommentista. Toi muistin vaikuttaminen on kanssa houkutteleva ajatus, mutta tosiaan tutkimuksia varmaan kaivataan. Näissä asioissa se syy miksi ei usko näihin on mulla tosi usein se, että se olisi liian ''helppoa'' että joku sairaus jota ei osata lääkkein parantaa, paranisi yksinkertaisella mausteella. Herää kysymys, miksi sitä ei käytetä sitten aktiivisemmin? Ja tämä johtaa kaikenlaisiin salaliittoteorioihin lääketehtaista ja rahasta :D Vaikeita juttuja. Mutta siis niin juuri, jos kurkuma ei oikeasti auta mutta käyttäjä pysyy optimistisena ja kokee että tekee jotain oman terveytensä eteen, niin sehän vasta vaikuttaakin esim ikäihmisten hyvinvointiin.

      Innostuksissa tosiaan helposti hehkutetaan vaan sitä kaikkea hienoa, jalat on hyvä pitää maassa.

      Poista
  19. en ole käyttänyt, hyvältä näyttää! /empsis
    emmi.saali a luukku.com

    VastaaPoista
  20. En ole koskaan testannut, mutta kuullut kyllä paljon hyvää :) Mukana arvonnassa. jani.koskinen83(at)gmail.com

    VastaaPoista
  21. Ihan uusi juttu minulle :)
    anna_88@luukku.com

    VastaaPoista
  22. Kurkuma on tuttu vain ruoan maustamisessa, mutta olen viimeaikoina lukenut kyllä sen terveysvaikutuksista ja nähnyt mitä moninaisempia käyttökohteita. Täytyy ehdottomasti laittaa kokeiluun tämä latte. oonasallamaaria@gmail.com

    VastaaPoista
  23. Kurkumaa en aiemmin käyttänyt juuri ollenkaan, nyt usein lisään lautaselle tai leivälle ihan vain terveysmielessä. Samoin kurkumalattea olen tehnyt ja eilen flunssaiseen oloon teen sekaan kurkumaa, mustapippuria ja hunajaa. Aika tujua oli, mutta eipä ole tänään enää oireitakaan :) Jotenkin olen ymmärtänyt, että mustapippuri olisi hyvä tehoste kurkuman kanssa - pitäneekö paikkaansa? Mukana arvonnassa. postin.tuomaa@gmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi moni kommentoi tuota mustapippuria, kai siinä joku järki on :D!

      Poista
  24. Olen kuullut paljon kurkuman hyvistä terveysvaikutuksista ja aion kokeilla sitä ruokavaliossa. Kurkumalatte kuulostaa ja näyttää ihanalta, sitä täytyy ihan kokeilla T:Annika annikajokinen95@gmail.com

    VastaaPoista
  25. Kasvisruoissa tulee käytettyä useinkin kurkumaa, mutta kurkumalatte on uusi tuttavuus :) Kaveri on kehunut kurkumajuomaa, mutta en ole vielä päässyt sitä testaamaan.
    jolielaide00(at)gmail.com

    VastaaPoista
  26. Olen kuullut tästä, ja itsekin on pitänyt monta kertaa testailla. Ajatuksen tasolle se on kuitenkin vielä jäänyt. :D

    saraana.makela@gmail.com

    VastaaPoista
  27. Mustapippuri vahvistaa kurkuman vaikutusta ja siten taistelee esim. Aivokasvainta vastaan. Meillä on nyt käytössä tämä coctail jo jonkin aikaa.
    Täytyy kokeilla tota lattea ��
    johanna.valta@hotmail.com

    VastaaPoista
  28. Kurkumalatte on ihan uusi tuttavuus. En ole selvästikään hengaillut kurkumajengeissä, mutta kiva päästä mukaan. Pitää kokeilla, sillä näyttää tosi herkulliselta. Olen käyttänyt kurkumaa erilaisiin kasvisruokiin. Olisi kiinnostavaa kokeilla myös tuoretta kurkumaa. T. Lyyli-Maria, blogaaja@icloud.com

    VastaaPoista
  29. Tässä kun just paperiin tuhnuttaa ja flunssa yrittää puskea päälle niin kurkuma ois kova sana!

    ulla-79@jippii.fi

    VastaaPoista
  30. Ooh, tämä on houkuttelevan kuuloinen uusi tuttavuus :)

    cloudberryshake (at) gmail.com

    VastaaPoista
  31. Olen kuullut monesti ja mielelläni kokeilisin. Meillä kurkuma on tuttu mauste intialaisista ruoista, mutta sen suurempaan kokeiluun ei ole vielä ehtinyt päästä.

    minuhno@gmail.com

    VastaaPoista
  32. Kurkumaa olen pitkään käyttänyt esim linssikeiton mausteena ja tehnyt myös kuumaa juomaa (golden milk). Täytyy kokeilla myös latteohjettasi. Pinterest pursuaa myös kaikenlaisia vinkkejä ulkoiseen käyttöön esim. hampaiden pesuun kookosöljyyn sekoitettuna, jonka väitetään tekevän hampaat valoisemmaksi, häiritsevien ihokarvojen poistoon, tummien läikkien poistamiseen iholta yms.
    patsuli(at)hotmail.com

    VastaaPoista
  33. Ei ole entuudestaan tuttu :)
    hilsan@luukku.com

    VastaaPoista
  34. Kiinnostaisi tutustua tuotteisiin. ninavuolio@windowslive.com

    VastaaPoista
  35. Tuoretta kurkumaa käytin aamusmoothiessa mustapippurin ja inkivääriä kanssa kun flunssa iski. Ei se ainakaan pahemmaksi tilannetta tehnyt ja kipulääkkeitähän en syö ollenkaan! kaisajohannatuominen@gmail.com

    VastaaPoista
  36. itse käytin kurkumaa ennen aina vain riisin maustamiseen (tein aina "keltaista riisiä")
    mutta nykyään kyllä huomaan sujauttavani sitä melkein joka paikkaan :--D

    elisafail@hotmail.com

    VastaaPoista
  37. Mielelläni tutustuisin tuotteisiin,t.paivi.englund@gmail.com

    VastaaPoista
  38. Käytin kurkumaa joka paikassa yhteen aikaan niin paljon, että alkoi jo ällöttää koko mauste :D Nykyään käytän vähän maltillisemmin, puristan sitä mehupuristimella tuoremehun sekaan ja juon kurkumateetä. Joskus myös laitan ruoan sekaan. Mielenkiintoista olisi testata kuvan tuotteet, en ole vielä noita kokeillutkaan.
    Btw, hyvä, kun muistutit, nyt onkin selkä kipeänä, eli alampa testaamaan kurkuman vaikutusta selkäkipuun!! Samalla testailen tuon reseptisi, vaikuttaa herkulliselta!
    talviuninalle(at)gmail.com

    VastaaPoista
  39. Tällaisesta kurkumalatesta en ole koskaan kuullutkaan, mutta ruuanlaitossa käytän sitä kyllä usein! :)

    mimyy93@gmail.com

    VastaaPoista
  40. Kurkuma on tullut vastaan oikeastaan kaikkialla muualla paitsi omassa keittiössä. Vielä ehkä totuttelemista makuun, mutta täytyy sanoa, että väri miellyttää kovasti silmää, jonka vuoksi monesti haaveilen kurkumalatesta! Mielellään sitä tähän keittiöön kyllä ottaisi:))

    VastaaPoista
  41. Kurkumasta olen kuullut aiemmin vain mausteena. Olisihan se mukava kokeilla muutenkin!

    VastaaPoista
  42. Kyllä käytän; laitan kurkumaa ja mustapippuria joka ruokaan. Kurkumalattea en ole vielä kokeillutkaan. merikukka(a)gmail.com

    VastaaPoista
  43. Itse opiskelen sekä laillistetuksi ravitsemusterapeutiksi että FLT ravintovalmentajaksi, ja toisissa opinnoissa meillä on painotettu kurkuman tehoaineen, kurkumiinin merkitystä (ei tietenkään ylivertaisena kaikesta muusta mutta toimivana kuitenkin) kivun hoidossa ja immuniteetin nostamisessa. Sitähän myydään valmisteenakin, mutta myös ruuasta/juomasta saatava on tehokasta. Kevyt kuumennus kai vielä lisää tehoaineiden saatavuutta. Ja ehdottomasti pippurin kanssa, musta- tai valko- (piperiini edistää biologista hyödynnettävyyttä todella moninkertaisesti).

    MUTTA: koska kurkuma vaikuttaa maksan sytokromijärjestelmään, joka vastaa lääkkeiden ja vierasaineiden poistosta, ei lääkkeitä käyttävän tulisi tuosta vaan vedellä valtavia määriä kurkumaa ilman tarkempaa perehtymistä asiaan. Yksittäisessä latessa määrä tosin ei ole kovin suuri...

    sofiesfood@gmail.com

    VastaaPoista
  44. Oon Ruohonjuuresta ostanut semmosta valmista kurkumalatte (vanilja)- jauhetta, mutta pelkästään se on aika tujua. Maitoisen kaakaon kanssa oon sitä juonut ja omaan makuun aika hyvä kombo! Mieluiten kuitenkin testailisin muitakin vaihtoehtoja esim. ilman kaakaoövereitä.. :D

    VastaaPoista
  45. Olen nyt vasta pikkuhiljaa alkanut käyttää kurkumaa, mutta hetken se kestää ennenkun makunystyrät siihen tottuu:)). Mutta juomassa en ole vielä testannut!

    https://saaramarias.wordpress.com/

    VastaaPoista
  46. Ei ole itselleni vielä käytössä tuttua. Kauniin värinen mauste, pitääpä kokeilla. lamerinquecit@gmail.com

    VastaaPoista
  47. Kiinnostuin kyllä kovasti nyt kurkumasta. Pitää ehdottomasti alkaa käyttää, kun minullakin on sairauksia moneen lähtöön. Kuulostaa hienolta, jos lievittäisi tulehdustakin. hiltuha(at)gmail.com

    VastaaPoista
  48. En ollut aiemmin lukenut kurkuman hyödyistä, vaikka kaapissa taitaisi ollakin jotakin intialaista currya... Kurkumalattea kuulostaa hyvältä. Muutenkin olen kasvimaitojen käyttöä lisännyt. Kiitos vinkeistä! juhtimus(ät)gmail(piste)com

    VastaaPoista
  49. Nyt tekee kyllä mieli kokeilla, koska ihan uusi juttu mulle!
    ella.lk.00@hotmail.com

    VastaaPoista
  50. En ole kurkumaan aikaisemmin tutustunut, uusi juttu.
    mariah-79@suomi24.fi

    VastaaPoista
  51. Ensimmäistä kertaa kyllä kuulen näin käytettävän, mutta kuulostaa mielenkiintoiselle =). Mukaan kivaan arvontaan!
    siinatar@gmail.com

    VastaaPoista
  52. Käytän maustamiseen. Olen kyllä kuullut että kurkkuma voi ehkäistä mm syöpää.
    klaara49@luukku.com

    VastaaPoista
  53. Vieläkö ehtii mukaan? En ole koskaan kuullutkaan, että kurkumaakin voisi käyttää "särkylääkkeenä". Muita yrttejä ja mausteita suosin toki. :)

    hippohiiri at gmail.com

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top