ResQ Club: Pelasta ruoka joutumasta hävikiksi - keikka Well kahvilassa


Tulin juuri kotiin eväidenhakureissulta. Kävin pelastamassa Helsingin kaivokadulla sijaitsevasta Well kahvilasta yhtä sun toista. Kun otin ResQ sovelluksen käyttöön uudelleen hetki sitten, ajattelin etten kokkaa enää koskaan. Sitten muistin, että olen ruokabloggaaja ja ihan oikeasti tykkään laittaa ruokaa. Niinpä. En ole aiemmin fanittanut ulkona syömistä niin paljon kuin nykyään. En nimittäin halua maksaa jostakin, mitä voin tehdä kotona itse ja paremmin. Keskusta on kuitenkin täyttynyt ruokapaikoista, jotka tekevät sitä, mitä minä en kotona tee (ainakaan ihan käden käänteesä). Nyhtisbageleita, jättisushiburritoja, vegaanista jäätelöä. Nykyään on kiva hakea ruokaa muualta, sillä se on aina oma elämyksensä. Ei kiitos enää ikinä kympin maksaville tomaattikeitoille ja surkeille vihersalaateille. ResQ Club sovellus on ollut käytössäni jo pidempään, mutta vasta hetki sitten innostuin siitä jälleen. Kyseessä on sovellus, jonka avulla voit käydä pelastamassa muuten hävikiksi joutuvia annoksia. Eilisiä leipiä, lounasbuffasta yli jääneitä ruokia ja illalla myymättä jääneitä herkkuja. Hyvää, käyttökelpoista ruokaa. Parasta on edullinen hinta. Ulkona syömistä rajoittaa sen kallis hinta, ResQ sovelluksella se on huomattavasti edullisempaa. Sen verran, että haluat käydä hakemassa evääsi korttelin päästä tai tehdä ylimääräisen junamatkan. Sen verran että ravintolan kannattaa olla heittämättä niitä pois ja myydä eteenpäin. 

Koska en asu Helsingissä, en aiemmin innostunut hakureissuista, jotka vaativat kaksi ratikkaa ja kolme bussia. Nykyään myös aivan keskustassa on vaikka mitä pelastettavaa ruokaa, niinpä pakkasin lapsen rattaisiin uniaikaan ja hurautin Tikkurilasta Helsinkiin 10min junalla. Olin maksanut ostokseni sovelluksen kautta etukäteen ja ruoka odotti valmiiksi pakattuna perillä, omalla nimelläni. Minulle tarjottavaa kavereille iltapäivällä, kaveri haki eväitä opiskelupäivään. Jos olisin Helsingissä töissä, kävisin ehdottomasti hakemassa kotimatkalla päivällistä tai seuraavan päivän lounaan. Suuntasin tänään siis Kaivokadun Welliin. Neljä palaa kakkua ja neljä leipää maksoi minulle yhteensä alle 15e. Kaikki herkullista ja hyvää. Vihreät leipien päällä eivät olleet nahistuneita ja kakut edelleen meheviä. Ei paha hinta mun mielestä. Kannattaa huomioida, että kun valitsee ruokavaliota sovelluksessa, vegaani valinta ei ole ehkä kaikista järkevin klikkaus. Ravintolat ja kahvilat tägäävät ruokansa kategoirioihin, ja vegaani käsitteen alla jää paljon hyvää (ja vegaanista) laittamatta. Tofuleipiä, vegaanisia rullia ja kakkuja vilahtelee jatkuvasti listalla, joka ei täsmää ruokavalioosi. Suosittelen siis ainakin selaamaan myös tämän harmaan listan läpi, vaikka etsitkin vain vegaaniruokaa. Kaikki riippuu siitä, miten hyvin ruoat sovellukseen syöttävä henkilö sillä hetkellä tuntee erikoisruokavaliot. 

Well kahvila on noussut hetkessä lempparikseni. Ystävällinen palvelu ja ihana valikoima sekä se sijainti saavat kaikki plussaa. Helppoa ja nopeaa vegaanista syötävää ja juotavaa paikasta, jossa ei tarvitse kissojen ja koirien kanssa selvittää mikä on vegaanista ja mikä ei. Jokainen työntekijä jolle olen koskaan puhunut, on suorilta käsin tiennyt, mitä ruoat sisältävät ja sopivatko ne minulle. Valikoimassa oli vimeksi ainakin neljä erilaista kasvimaitoa ja vegaanista juustoa.

Viimeksi olin mieheni kanssa lauantaitreffeillä ja haimme evästä ennen elokuviin suuntaamista. Tilasin matchalattea ja barista kysyi, saako lorauttaa vähän vaniljasiirappia joukkoon? Annoin luvan ja se oli parhaita päätöksiäni ikinä. En nimittäin juo enää ikinä matchalattea ilman sitä vaniljasiirappia. Taivas maanpäällä on totta ja Well sai kymmenen lisäpistettä. Just niin hyvää se matchalatte oli!

Olen valmis ottamaan riskin, että saan klikkailla teidän kanssa kilpaa Helsinki bageleita, mutta ladatkaa tämä sovellus, oikeasti näppärä! 
Ei kommentteja

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top