Porkkala poke bowl - täydellistä foodprep ruokaa!


Kaupallisessa yhteistyössä K-ruoan kanssa.

Kulhoruoat ovat pitäneet pintansa trendiruokien joukossa sinnikkäästi. Siis mikä parempaa, kuin kaataa kaikki herkut yhteen suureen kulhoon ja pistää poskeensa? Poke bowl on alunperin hawajilainen trendiruoka ja sana poke tarkoittaa paloiksi leikkaamista. Olen siis ollut älyttömän trendikäs tietämättäni jo kauan. Vaikka poke on perinteisemmin tehty kalasta, veganinen poke bowl syntyy helposti tofusta tai tempestä. K-ruoka.fi sivulla on poke bowl ohje lohesta. Kaikki muut ainekset sopivat vegaanille, joten lohen voi vaihtaa esimerkiksi tofuun ja muut ainekset voi pitää samana. 


K-ruoka haastoi ruokabloggaajat testaamaan tammikuun lehdessä ilmestyneitä kasvisruokareseptejä ja minun lisäkseni poke bowlin valmisti Peggy. Peggyn pieni punainen keittiö-blogista löytyy muuten myös tosi hyvä marinadi tofulle, jos haluat valmistaa poke bowlisi maustamattomasta tofusta. Samalla voinkin toivottaa teille hyvää kasviskeskiviikkoa. Oletteko huomanneet, että K-ruoan somekanavista löytyy keskiviikkoisin hyviä vinkkejä kasvisruoan kokkaamiseen. Kurkkaa #kasviskeskiviikko. Minulta tammikuun lehti saa isot peukut, sillä se sisältää toinen toistaan herkullisempia ohjeita joista monet ovat valmiiksi vegaanisia!

Koska haluan kuvitella olevani tehokas ihminen, foodpreppaus on vähintäänkin kiehtova asia. Eli miten prepata ruokaa yhtenä päivänä ja välttyä vaivannäöltä kuutena. Jos haluaa olla täsmällinen, pitäisi suurin piirtein tietää paljonko kerralla syö. Minä preppaan kaikkea määrän x ja luotan siihen, että kyllä ne jollain tavalla tulevat syödyksi. Poke bowl on kuin luotu foodprep ruoaksi. K-ruoka-lehdessä olikin hyvin sanottu, että poke bowlissa vastakohtien asettelu on sallittua. Kylmää ja kuumaa, raakaa ja kypsää. Minulle tämä tarkoittaa lupaa olla villi ja rento asian suhteen.


En innostu valmiiden aterioiden preppaamisesta, niitä teen mielelläni ainoastaan seuraavalle päivälle. Foodpreppaus meillä tarkoittaa pilkkomista, hienontamista, liottamista ja keittelyä. Keitän papuja valmiiksi, hienonnan sipulia myöhemmäksi, pilkon tomaatit rasiaan ja säilytän tofukuutioita marinadissa. Ruoan ei tarvitse olla täysin valmista, mutta jos sipuli on pilkottu ja tofu maustettu, kaikki muu sujuu nopeasti. Poke bowlin pohjalle tulee riisiä, joka säilyy hyvänä monta päivää. Jos riisiin haluaa vaihtelua, myös quinoa toimii hyvin. Ota alkuperäinen poke bowl inspiraatioksi ja koosta omaan arkeen sopiva trendikulho.

Olen huomannut, että parhaiten toimii, kun preppaan 2-3 täyttävää ainesta. Esimerkiksi marinoitu tofu, paahdetut kikherneet tai mehukkat valkopavut sopivat hyvin. Pakkasesta löytyvät Pirkka soijapavut omaavat hyvät ravintoarvot ja ovat kuin luotuja tähän ruokaan.  Näiden lisäksi kannattaa valita pari lisuketta, kuten uunissa paahdettuja juureksia ja avocadoa. Tomaattia, kurkkua, paprikaa ja muuta kevyttä voi silputa niin paljon kuin jaksaa. Kun pilkot kaiken erillisiin astioihin, voit heittää niitä myöhemmin myös muihin kuin suunniteltuihin kulhoruokiin (tai napostella sellaisenaan). Varaa itsellesi myös ekstroja, kuten pähkinöitä, siemeniä ja yrttejä. Pähkinät ja siemenet voi paahtaa pannulla etukäteen. Yrtit taas säilyvät hyvänä myös pakkasessa, minigrip pusseissa.


Mieheni ei voi sietää hedelmiä suolaisessa ruoassa. Minä taas tykkään lisäillä myös hedelmiä salaatteihin ja kulhoruokiin. Erityisesti olen ihastunut mangon ja riisin yhdistelmään. Koska mangon osto on aikamoista rulettia tähän aikaan vuodesta, olen tykästynyt Pirkka mangokuutioihin. Valmiiksi pilkottujakin! Toinen mihin olen tykästynyt on granaatiomenansiemen. Koska kyseisen hedelmän kuoriminen ja ostaminen on vähintäänkin projekti, olen ostanut sen valmiina pakkasesta. Pirkka granaattiomenan siemen uppoaa ruokiin suoraan pakkasesta ja sulaa kyllä nopeasti. Kun preppaat itsellesi useamman pääraaka-aineen ja runsaasti lisukkeita, saat variaatiota eväisiin ja poke bowlisi ei ole päivästä toiseen samanlainen. Tulinen sriracha mayo on suosikki kastike melkein mihin ruokaan vaan. Myös seesamöljy tai yksinkertaisesti sitruuna ja lime ovat hyviä tuomaan makua kulhoruokiin. 

Olen ostanut itselleni tussin, joka lähtee rasioista ja purkeista kuumalla vedellä pesemällä. Korvaamaton apu, kun haluat valmistella ruokaa jääkaappin ja säilyttää ne kymmenessä samannäköisessä rasiassa. Jos nyt saisin valita, ottaisin vain läpinäkyviä. Koska käytössä olevia bokseja ei poiskaan heittää, kynämerkkaus on pop.

Joulu oli ja meni mutta porkkala jäi mun sydämeen. Siispä lohi vaihtuu porkkalaan ja poke bowl on herkullisempi kuin koskaan. Porkkala säilyy hyvin jääkaapissa ja voit bowlin lisäksi nauttia sitä myös leivällä tai muissa salaateissa. 

Porkkala poke bowl

Tarvitset: 

Kypsää riisiä 
Mausteeksi sitruunamehua ja soijakastiketta

Porkkalaa (klik klik ohjeeseen!)
Marinoitua Jalotofua

Tulista silmusalaattia

Kypsää avocadoa
Kurkkua
Korianteria
Seesaminsiemeniä

Mausteiksi purista limeä ja sitruunaa päälle

Kasaa kulho mielesi mukaan ja nauti!

Nauti!

Ei kommentteja

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top