Nopea kikhernemunakas VIDEOLLA!


Mä elän just nyt aikaa, jolloin asiat pitää tapahtua nopeasti ja helposti. Sitten vielä mielellään edullisesti. Ainiin, ja ekologisestikin voisi. Se nopeasti ja edullisesti on nyt kuitenkin se tärkein just tällä hetkellä. Mutta arvatkaa kaksi kertaa, olenko valmis tinkimään ruoan mausta..?

Kikhernemunakkaita olen julkaissut ennenkin, tässä vielä kerta kiellon päälle. Olen valehtelematta syönyt tällaisen about joka päivä (tai vähintään joka toinen) parin viikon ajan. Helposti muunneltavissa mausteilla ja täytteillä, syntyy nopeasti ja vähällä vaivalla. Check, check, check. 

Kerrataas vielä, kikhernejauho eli gramjauho (eikä graHamjauho) eli besanjauho. Kikhernejauho on tehty kikherneistä ja sitä saa ostettua ekokaupoista, esim. Ruohonjuuresta. Kikhernejauhoa löytyy huomattavasti edullisemmin kuitenkin etnokaupoista ja omani ostan sieltä 2kg säkkinä 4e hintaan. Yhteen kikhernelettuun uppoaa 1dl jauhoja joten tässä mulle onkin neljällä eurolla kaksikymmentä lettua. Välipalat, aamupalat, iltapalat ja kevyet lounaat hoidettu!

‘’siis miten..’’ ‘’ai siis mikä häh?’’ ‘’ joo eii, en viitti ostaa mitää turhaa spessuu’'. Kikhernejauho on ihan super paristakin syystä. Se ei siis millään tartu pannuun ja se on ihan mielettömän käytännöllinen myös pihvi- ja pyörykkätaikinoissa. Kikherneletun voi runsaammalla vesimäärällä tehdä ohueksi ja rapsakaksi. Paksumpi taikina synnyttää mehevämmän ja tiiviin lopputuloksen. Voit lisätä pari rkl maustamatonta soijajogurttia tai vaikka no-egg jauhetta tuunataksesi rakennetta. Todennäköisesti et mokaa tätä.

Käydääs pari pakollista kohtaa kuitenkin läpi. Ei, tämä ei maistu kananmunalle, mutta jotkut taitavat saavat mustalla suolalla (?) jotain munamaista makua… Jep. Mutta kyllä, tämä on ihan tosi herkullista ja toimittaa munakkaan virkaa meille munattomille.

Herkullisia munatonmunakas hetkiä sulle!

Ei kommentteja

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top