Tahmaiset avocado browniet (Gf, V)


Lupasin brownieohjeen ja tässä se nyt olisi. Koska olen kokenut niiin monta brownie-epäonnistumista, nämä ovat minulle erityisesti rakkaat. Inhoan kakkumaista koostumusta, sellaista joka murenee ja on jopa hiukan kuivakka. Brownien pitää olla tahmainen, fudgemainen ja tuhti. Koska muuten voisin aivan hyvin leipoa muffinseja tai mokkapaloja. Ei mitään järkeä ryhtyä browniehommiin jos ei tavoittele kunnon rakennetta. 



Okei tiedän, nämä ovat vähän ‘’jouluisia’’. Varmaan siksi koska minun piti julkaista nämä jo ennen joulua. Sitten menin ja unohdin koko homman. Ja tässä sitä ollaan... Mutta hei, tähän voitkin sitten upottaa kaikki joulujämäsuklaat. Jos sinulla sellaisia on?  Koristele vaikkapa mariannerouheella candy canen sijaan ja voila, sulla on myös tammikuuhun sopiva resepti. 

Kuten mainitsin, olen mokannut browniereseptit lukemattomia kertoja. Kaikki ei vaan osaa. Näitä tein varmuuden vuoksi kolme kertaa ollakseni varma, että kyse ei ole varmasti vahingosta. Koska nämä browniet ovat nimittäin ihan älyttömän hyviä. Lisäksi, nyt tammikuussa kaikki ovat kuitenkin jollain terveyskuurilla, joten näiden salainen ainesosa on avocado. Olkaa hyvä, hyviä rasvoja… Saa kiittää. 


Muiden vetäessä terveyskuureja minut on vallannut jonkinnäköinen ekoilukuuri. Ärsyttää tavaraa pursuavat kaapit, roskan määrä ja muovijäte joka kaikesta ostamastani syntyy. Menin ja tilasin kestohedelmäpusseja, tein itse body butteria kuivalle iholle ja päätin että panostan enemmän second hand shoppailuun. Tammikuussa on sitä jotain, mikä saa laiskat ahterit liikkeelle. T. ex laiska ahteri. Ainiin, olen myös käynyt kokeilemassa seinäkiipeilyä (koukussa!) ja ryhtynyt opiskelemaan  keväällä oleviin pääsykokeisiin (haaveissa jatko-opinnot nykyisen tutkinnon päälle.) Voin kertoa, että ainakin se opiskelu on aika haastavaa 7kk ikäisen kanssa joka on päättänyt ruveta harjoittelemaan seisomista ja muuta sirkustouhua. Kaverilta sain lahjaksi kestokylmäpakkauksen ja käyttöä riittää. Huhhuh…

Koska tultitte tänne kuitenkin herkutteluajatuksissa ettekä kuulemaan mun tulevasta urasta seinäkiipeilijänä, palataan aiheeseen. Nämä brownien alunperin peräisin täältä ja ohje on todella i-ha-na. Vaikka omasta mielestäni kyseessä ei ole kaikista lapsirakkain ohje, kaverien 3 ja 4v tyypit pistivät näitä poskeen tyytyväisenä. Raati ilmeisesti hyväksyy. Lisäksi 9 palaa on juuri semmoinen määrä minkä tarvittaessa jaksaa ahdata myös omaan naamaan. Mmmm!


Tahmaiset avocado browniet 
9 ruutua

Browniet:
100g tummaa suklaata 
2 kypsää avocadoa
2dl kookossokeria*
2tl pikakahvijauhetta
2tl vanilja-aromia
2rkl pellavasiemenrouhetta + 6rkl vettä**

1dl kaakaojauhetta
1.5dl mantelijauhoja
1/4tl suolaa

Kuorrute:
0.5dl vaahterasiirappia tai mitä tahansa siirappia
0.5dl kookosöljyä
0.5-1dl kaakaojauhetta
(50g tummaa suklaata)

Vuoraa 20 x 20 vuoka leivinpaperilla, lämmitä uuni 175 asteeseen. 
Sekoita pellavasiemenrouhe huolella veteen ja aseta syrjään. 
Rouhi suklaa ja aseta puolet sivuun. Sulata toinen puoli vesihauteessa. Sekoita yleiskoneella tai tehosekoittimessa avocado, sokeri, kahvijauhe ja vanilja tasaiseksi. 

Lisää sulatettu suklaa ja pellavasiemengeeli ja sekoita kunnes ne ovat sekoittuneet tasaisesti. 

Siivilöi joukkoon kaakaojauhe ja lisää myös suola ja mantelijauhe. Sekoita käsin tai yleiskoneella tasaiseksi ja lisää lopuksi rouhittu suklaa.

Kaada vuokan ja paista 30-35min. Älä paista liian pitkään jotta tahmainen rakenne säilyy. Anna jäähtyä ennen kuoruttamista. 

Kuorrute:
Kuumenna kattilassa kookosöljyä ja siirappia kunnes ne ovat täysin juoksevia. Lisää halutessasi suklaa ja kuumenna miedolla lämmöllä kunnes se on sulanut. Siivilöi joukkoon kaakaojauhe ja sekoita huolella. Käytä 0.5-1dl riippuen siitä laitatko suklaata joukkoon ja kuinka paksua kuorrutetta haluat. 

Kaada kuorrute brownieiden päälle ja koristele haluamallasi tavalla. Anna jähmettyä noin tunnin ajan jääkaapissa. Säilytä ilmatiiviisti jääkaapissa. 


*Voit käyttää mitä tahansa mieleistä sokeria. Fariinisokerissa on samankaltainen paahteinen maku kuin kookossokerissa, joten suosittelen sitä.

**Pellavasiemenillä voi korvata kananmunan turvottamalla rouheesta geeliä joka sitoo ja mehevöittää samalla taikinaa. Reseptissä käytetty määrä korvaa kaksi munaa. 





8 kommenttia

  1. Oi että näyttää ja kuulostaa hyvältä! Tää menee varmasti testiin kun seuraavan kerran tekee mieli leipoa jotain hyvää! (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jes kiva kiva! Tuu kertomaan sitten että mitä tykkäsit <3

      Poista
  2. Näyttää niiiin hyvältä! Rakastan browniesia ja olen tehnyt siitä ties mitä versioita, mutta avokado on vielä kokeilematta. Tätä siis seuraavana! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onko vinkata lempiversiota tähän mennessä? Avocado tekee rakenteesta ihanan mutaisaa, suosittelen!

      Poista
  3. Teen useimmiten alla olevalla reseptillä, koska se on tähän mennessä nopein ja helpoin! Suklaanhimon iskiessä ei ole aikaa odotella. :D

    http://pikku-bambin.blogspot.fi/2015/05/herkulliset-ja-helpot-suklaabrowniet.html

    VastaaPoista
  4. Ihanan kuuloinen resepti! Mua kiinnostaisi myös miten teillä on alkanut 7kk:n kanssa kiinteisiin siirtyminen :) Olisi kiva lukea postauksia vegaanivauvan syömistaipaleesta. Tai olisiko vinkkejä aiheeseen liittyvistä kirjoista?

    VastaaPoista
  5. Ihan jees resepti, kestääkö browniet pakastuksen vai kärsiikö rakenne? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uskoisin että voi pakastaa, mutta koska en ole itse kokeillut niin en uskalla luvata :) olen samankaltaisia leivonnaisia pakastanut onnistuneesti niin, että olen tehnyt kuorrutteen vasta myöhemmin.

      Poista

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top