Vegaaniset suklaamousse laskiaispullat



Kaupallisessa yhteistyössä K-ruoan kanssa.

Helou! Ihania talvitunnelmia ruudun sillekin puolelle! Meidän talvitunnelmiin on kuulunut viime aikoina runsaasti kahvittelua ystävien kanssa (ja laskiaispullien syöntiä). Poika viihtyy mielellään menossa ja kahvilakäynnit ovat helppoja jos vain leikkitilaa löytyy. Äitiyslomalla aika tuntuu menevän niin vauhdilla, että tätä tulee jo nyt ikävä, vaikken edes tiedä mitä suunnitelmiini kuuluu loppuvuonna. Suunnitelmiin parin viimeisen viikon aika on kuulunut laskiaispullien syönti ja sama jatkuu ainakin viikon vielä.


En ole suurin pullan ystävä, laskiaispulla onkin sitten ihan eri juttu. Niin ja kanelipullat…  En ole laskiaista erityisesti viettänyt, mutta huomaan aina helmikuussa haaveilevani pullasta tai kahdestakin. Tänä vuonna olenkin syönyt noin kahdeksan laskiaispullaa… Noh, voi sitä huonomminkin syödä.  
Syy tähän hiukan useampaan pullaan on myös vegaanisten vaihtoehtojen runsas lisääntyminen. Voin mennä Helsingin keskustaan ja syödä vegaanisen laskiaispullan ja juoda herkullisen maidottoman laten ilman mitään ongelmia. Voin mennä kaverille käymään ja ostaa tuliaiseksi vegaaniset suklaakakut lähikahvilasta. Voin mennä lähikauppaan ja saada vegaaniset ainekset laskiaispullien valmistamiseen. Erityisesti uusia vaihtoehtoja on tullut K-ruokakauppoihin ja Pirkka- merkin alle. Ei ole valittamista ja kaukana ovat ne ajat kun vegaanisen ruokavalion koostaminen oli jollain tasolla haastavaa.

Vaikka laskiaispulla on saatava, sen ei tarvitse olla perinteinen. Nutellatäyte osui ja upposi, mutta nyt vuorossa on suklaamousse. Sen voi tehdä myös kookoskermasta! En koskaan lakkaa mainostamasta mun lempparituotetta, nimittäin tätä Pirkka kookosmaitoa. Tätä on aina oltava jääkaapissa. Kookoskerman tästä saa talteen, kun pidät tölkkiä ensin kylmässä. Kerma jähmettyy ja sen voi helposti lusikoida talteen. Tällä kertaa käytin kuitenkin maidotonta vispikermaa.
Avain maidottomien kermojen vatkaamiseen on ehdottomasti kylmät välineet. Jos tuntuu, että vaahdosta ei tahdo tulla kuohkeaa, pistä kulhot hetkeksi jääkaappin ja vispilä pakkaseen. Ongelma ratkaistu! Suklaamoussessa on toinenkin juju mukana. Pullat säilyvät tarjoilupöydässä paljon pidempään ja kauniimmin, kun suklaa on mukana pitämässä täytettä koossa ja pursotukset terävinä.
Miten teillä vietetään laskiaista?


Laskiaispullat suklaamoussella
14kpl

Tarvitset:

2prk Planti maidotonta vispikermaa tai muuta vaahtoutuvaa maidotonta vispiä
1/2pkt Tofutti maustamatonta tuorejuustoa
80g Dammenberg maidotonta valkosuklaata tai muuta sulatukseen sopivaa maidotonta valkosuklaata
2tl Vanilja-aromia
(tomusokeria)


Paista pullat paketin ohjeen mukaan.

Vaahdota kerma. Kasviskermat vaahtoavat parhaiten kylmillä välineillä. Lisäksi niissä ei ole ylivatkauksen vaaraa, joten vatkaa kärsivällisesti kunnes kerma on kuohkeaa. Jaa kahteen eri astiaan ja siirrä jääkaappiin.

Sulata suklaat vesihauteessa vuoron perään. Norota suklaa ohuena vanana kerman joukkoon jatkuvasti vatkaten. Käytä tumma suklaa toiseen osaan kermasta ja sekoita valkosuklaa toiseen. Siirrä takaisin jääkaappin noin 15-30min ajaksi.

Kun suklaa on jähmettänyt kermaa entisestään, vatkaa seosta vielä muutaman minuutin ajan, kunnes siitä tulee kuohkea. Lisää kumpaankin kulhoon 0.5dl tuorejuustoa ja 1tl vanilja-aromia. Suklaa makeuttaa seosta, mutta jos haluat makeampaa, lisää vielä tomusokeria maun mukaan.

Halkaise pullat, pursota täytteet haluamallasi tavalla ja lisää hillo keskelle.

Tarjoile!

Vinkki: voit halutessasi rouhia Pirkka tummaa suklaata pullien päälle tai kerman sisään sattumiksi!


3 kommenttia

  1. Ihanaa!
    Kuolasin näitä jo joku aika sitten Pirkka-lehdestä! Niin hyvän näköistä, etenkin kun kahta eri täytettä, nam. Dammenbergin valkosuklaa on kyllä ihan superhyvää, löysin sitä ekan kerran jouluna jostain markkinoilta ja itkin verta kun kuulin ettei sitä vielä saisi muualta kaupoista (ja nyt vähän harmittaa kun se on aika hintavaa)

    Mullakin on ollut pieni laskiaispullavillitys päällä :D Niitä tullut jo muutama syötyä, vielä varmaan jokusen ehtii! Meillä ei vietetä laskiaista mitenkään erityisemmin, kunhan on vain hyvä (teko)syy syödä herkkupullia.

    Mukavaa laskiaispullailua sulle <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi suklaa on kyllä niiin <3! Mä en oo koskaan ollu tavallisen valkosuklaan ystävä, kun se maistuu mun mielestä lähinnä voille ja sokerille. Toisin on tilanne näiden vegaanisten valkosuklaiden kanssa..

      Poista

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top