Vege mangorahkapullat


Kaupallisessa yhteistyössä K-ruoan kanssa.

Hyvää kasviskeskiviikkoa!


Mikään ei ole parempaa kuin pullantuoksuinen koti. Ja mun koti tuoksuu nyt kyllä aivan taivaalliselle. Uunituore pulla on asia jota on todellakin vaikea vastustaa. Pienempänä kaikki rahkaherkut olivat suosikkejani. Erityisesti rahkapullat olivat suosikkejani, mutta en kovin montaa kertaa ole sellaisia tehnyt maidottomina. Koska kaupat pursuavat vegaanivaihtoehtoja, rahkapullat eivät ole temppu eikä mikään. Pääsiäinen on jo ensi kuussa ja juhlistan sitä herkuttelemalla kaikilla rahkajutuilla koko huhtikuun!



Pullien leipominen vegaanisena on helppoa. Kanamunaa ei tarvita ja maidot voit helposti korvat kasvismaidoilla. Olen jo pitkään tehnyt pullat aina kookosmaitoon ja olen varma, että näin syntyvät kaikkien aikojen parhaat pullat. Käytän koko tölkin Pirkka kookosmaitoa (lempi tuotettani ikinä!) ja lopputulos on aina ihanan pehmeä, ilmava ja herkullinen. Jos et ole ennen kokeillut kookosmaitopullia, kannattaa tehdä muutos tähän.


Mangoa saa nyt kaupoista ihanan kypsänä, joten kannattaa ehdottomasti hyödyntää tuoretta mangoa näissä pullissa. Kurkkaa K-ruoka sivuilta lisää vinkkejä mangon hyödyntämiseen. Jos kuitenkin tuoretta ei ole saatavilla, Pirkka mangokuutio pakkasesta ajaa saman asian ympäri vuoden. Kypsä mango on puristettaessa hiukan pehmeä, joten jos hedelmät ovat kivikovia, anna niiden kypsyä hedelmäkulhossa muutaman päivän ajan.

Me vietämme pääsiäisen Ateensassa ja suunnitelmiin kuuluu ihan tolkuttomasti herkuttelua ja hyvästä ruoasta nauttimista. Toiveisiin kuuluu kunnon varaslähtö lämpimään kevääseen ja toivottavasti helposti sujuva matkanteko alle vuotiaan pojan kanssa (onko edes mahdollista..?). Kotiin palattuamme uuniin päätyy takuulla vielä yksi uusi erä mangorahkapullia!


Kurkkaa somesta #kasviskeskiviikko saadaksesi lisää inspiraatiota arkeen. Jos kasvisruokapäivä ei vielä kuulu arkeesi, nappaa vinkit K-ruoan sivuilta talteen! Voisiko keskiviikosta tulla sopiva päivä uusien reseptien ja herkkujen testailuun? Muistathan myös jakaa keskiviikon kasvisherkkusi #kasviskeskiviikko tägillä.


Mangorahkapullat

Pullataikina

n.10dl (+2dl tarv.) Pirkka puolikarkea vehnäjauhoa
2 dl Hienosokeria
2 kpl  kuivahiivapussia
1 tlk (400g) Pirkka kookosmaitoa
1/2 tl suolaa
1 dl  Pirkka ekstra neitsyt oliiviöljyä
2 tl kardemummaa

Rahkatäyte

1/4 prk Alpro Go On maustamatonta ’’rahkaa’’
½ prk  Oatly Påmackan maustamaton ’’tuorejuustoa’’
1 rkl Vanilja-aromia
2 rkl Sokeria
2 Rkl Perunajauhoja
1/2 dl Soseutettua tuoretta mangoa
(mangopala sattumia)

1 kpl Mangoa koristeeksi
½ pss (50g) Pirkka mantelilastuja
Vahvaa kahvia voiteluun

 Pullataikina:

1. Sekoita vehnäjauhot, sokeri, suola ja kuivahiiva keskenään.
2. Lämmitä kookosmaito noin 42 asteiseksi.
3. Sekoita kookosmaito kuiviin aineksiin ja vaiva hetki
4. Lisää öljy ja jatka vaivaamista noin 5-10min ajan.
5. Aseta vedottomaan paikkaan noin 40min ajaksi kohoamaan.

Täyte:

6. Sekoita kaikki ainekset vatkaimella tasaiseksi.
7. Pilko mangopalat valmiiksi

Pullat:

8. Kun taikina on kohonnut, vaivaa siihen tarvittaessa lisää jauhoja kunnes taikina ei tartu käsiin.
9. Jaa taikina 12-15kpl osaan. Pyöritä palloksi ja paina keskelle reikä. Lusikoi täytettä koloon ja koristele mangopaloilla ja mantelilastuilla.
10. Voitele pulla vahvalla kahvilla.
11. Paista 225 asteessa noin 10-15min tai kunnes pulla on reunasta saanut väriä.


Ei kommentteja

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top