Amaretto suklaamunat


Pääsiäinen on ihan just täällä, eli toisinsanoen kohta voi hommata virpojille suklaata ja toivoa että saa syödä kaiken itse. Ihan siltä varalta, että virpojat oikeasti tulevat ja vievät kätkösi, tee itsellesi herkkuja joita et halua antaa pois. Pieni loraus Amarettoa takaa sen, että nämä eivät päädy lasten koreihin. Pirullista, mutta mitäpä sitä ei tekisi suklaan vuoksi. 
Pääsiäinen tarkoittaa minulle mämmiä, jonka syönnin olen jo aloittanut pari kuukautta sitten. Mämmi on parasta vaniljakastikkeella tai Alpron visipikermalla. Opin itseasiassa sitä mämmiäkin syömään Amareton kera. Vaikka nyt erehdyttävästi kuulostaa siltä, että tässä olisi pientä alkkis vivahdetta, niin mainittakoot että tätä amarettoa kuluu ruokalusikallinen kerrallaan pääsiäisen (ja ehkä joulun..) aikoihin. Amaretto on näiden tryffelien salainen ja ei niin salainen makuvivahde ja tekee näistä just siksi niin erityisiä.

Näiden herkkujen resepti on mitä yksinkertaisin mutta ihanan hienostunut. Taatelit pitävät huolen makeasta ja tahmaisesrta sisustasta ja rapea mantelilastun ansiosta näitä on suorastaan ilo puraista. Oliko myyntipuhetta riittävästi? Jes. Jos Amaretto ei ole sitten millään sinun juttu, ole luova. Heitä joukkoon sama määrä lempi likööriäsi, rommia tai vaikka ihan appelsiinimehua. Suklaamunasi tulevat todennäköisesti maisumaan hyvälle jokatapauksessa. 

Pääsiäinen ei ole omalle perheelle koskaan suuri juhla enkä ole ikinä käynyt virpomassa lapsena. Tämä toki osittain siitä, että olin vakuuttunut maailman olevan pelottava paikka ja kaikki pukeutuminen oli vähintäänkin noloa Liisa 5v mielestä. Jeps. Ensi viikolla hyppäämme kuitenkin lentokoneeseen ja suuntaamme kohti Ateenaa viettämään pääsiäistä miehen perheen luokse. Pääsiäinen Kreikassa tarkoittaa ainakin hyvää ruokaa ja paljon energisiä kreikkalaisia. Koska oma sanavarastoni rajoituu muutamiin eläimiin ja juuston tunnistamiseen ruokalistalta, vietän aikaani hymyillen ja nyökytellen. Ja syöden. Joten ei valittamista!

Mitenkäs teillä vietetään pääsiäistä? Erityisesti kiinnostaa, onko teillä jotain vegaanisia herkkuja joita tehdään vain pääsiäisenä? Amaretto suklaamunat
8kpl

20 tuoretta taatelia
2rkl Amarettoa
50g mantelilastuja
100-120g tummaa suklaata

1. Poista taateleista kivet ja heitä ne tehosekoittimeen tai yleiskoneeseen. Lisää amaretto ja sekoita tahnaksi.

2. Paahda mantelilastuja pannulla kunnes ne ovat saaneet hiukan väriä. Sekoita taatelimassaan.

3. Jaa massa 8 osaan ja muotoile soikioksi. Aseta pakkaseen odottamaan.

4. Sulata suklaa vesihauteessa ja kuorruta taatelipallot yksitellen. Aseta kylmään jähmettymään. Jos suklaata jää yli, valuta hiukan jähmettyneen suklaamunan päälle koristeraitoja pienen lusikan avulla.

5. Säilytä ilmatiiviissä rasiassa, säilyvät ainakin viikon, ellet ole ehtinyt syömään jo kaikkia!

Nauti!

1 kommentti

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top