Ihana parsabruschetta!


Kaupallisessa yhteistyössä K-ruoan kanssa.


#parastanyt tägin alle kuuluu todellakin parsa, just nyt! Kun huomasin, että parsaa myydään kaupoissa, olen ostanut nipun joka päivä. Tai kuten tänään, kaksi nippua. Toiset pitävät parsaa hienosteluna, mutta mun mielestä se on ihan super hyvä lisä ihan mihin tahansa ruokaan. Päivällä tuli herkuteltua parsaa bruschetalla ja äsken nousin illallispöydästä, jossa mieheni kanssa nautimme paahdettua uuniparsaa ja papupihvit. Vähintään yhtä paljon tietää kevään tulleen katupölystä ja auringosta, kuin jatkuvasta parsatulvasta.Parsa usein keitetään, mutta oma suosikkini on uunissa paahdettu. Ei todellakaan ole lötköä ja mautonta, vaan ihanan rapsakkaa. Näihin bruchettoihin paahdoin parsan etukäteen ja lopuksi leivät saivat kypsyä uunissa vielä hetken. Lasi valkoviiniä ja mulla oli maailman paras lounas. Totuushan on oikeasti se, että mun valkoviini odottaa vielä jääkaapissa. Muilla syöjillä oli kuitenkin se maailman hienoin lounas! Parsabruschettani kuitenkin söin ja kehuin häpeilemättä omia kokkaustaitojani.


Parsaa ei kannata todellakaan säikähtää. Oma alle 1v syö parsaa kaksin käsin ja hiljattain kylässä oleva isompi lapsi kutsui haarukan päässä keikkuvaa tankoparsaa innoissaan tuhatjalkaiseksi ja pisti ääntä kohti. Ennakkoluulot siis pois, parsa sopii erinomaisesti koko perheen ruokapöytään. Jos oma pää ei riitä keksimään parsaherkkuja, kurkkaa K-ruoan sivulta #parastanyt lisää inspiraatiota.Parsaa kokatessa on hyvä pitää muutama asia mielessä. Parsa tykkää a) sitruunasta b) mustapippurista ja suolasta c) valkoviinistä. Tällä kokoonpanolla onnistut varmasti, mitä ikinä olet kokkaamassa. Älä arastele valkkarin lorauttamista kastikkeisiin tai vaikkapa risottoon. Maut pääsevät kunnolla esille, jos et temppuile liikaa mausteilla ja pysyt perinteisissä. Lisäksi, sitruunamehua voi puristaa minkä tahansa ruoan päälle lopuksi, luoden viimeisen silauksen. Onneksi olkoon, olet juuri kokannut kaikki mahdolliset parsaruoat ihan super maistuviksi!


Käytin tässä reseptissä valmiiksi raastettua ‘’mozzarella style’’ vegejuustoa. Mikä tahansa vastaava käy, jos pidät sen mausta ja se sulaa uunissa. Suosittelen pysymään kuitenkin miedoissa vaihtoehdoissa.

Onko teillä lemppariherkkua mitä teette parsasta? Jääkaapissa odottaa vielä toinen nippu, joten parhaat herkut kehiin!

Juustoiset parsabruschetat
4kpl

4kpl Suurta tuoretta leipäviipaletta
4kpl valkosipulin kynttä
12kpl tankoparsaa
4rkl Oatly Påmackan tuorejuustolevitettä
100g Sheese grated mozzarella style ''juustoa''
2rkl Pirkka ekstra neitsyt oliiviöljyä
2rkl sitruunamehua
Tuoretta timjamia
Suolaa ja mustapippuria

1. Lämmitä uuni 200 asteeseen.

2. Murra parsasta varsi ja kuori.

3. Sivele parsat öljyllä ja rouhi päälle pippuria ja suolaa. Paista noin 10-15min. 

4. Voitele leivät påmackan tuorejuustolla ja ripottele päälle juusto ja pirskottele sitruunanmehulla.

5. Asettele parsat leipien päälle, lisää timjamia ja siirrä takaisin uuniin muutamaksi minuutiksi, kunnes juusto sulaa.

Tarjoile!
Ei kommentteja

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top