Paahdetut kikherneet salaatissa


 Kaupallisessa yhteistyössä K-ruoan kanssa.


Heipa juuri sinulle!


Toukokuu on meidän perheelle juhlantäyteistä aikaa, ja juhlatarjoilujen miettiminen siis hyvinkin ajankohtaista. Ruokaisa salaatti nyt on vaan sellainen, millä ei voi mennä pieleen. Oli se sitten tarjolla yksinään, muiden ruokien joukossa tai lisukkeena. Parhaita tarjoiluja mielestäni ovat yksinkertaiset ruoat, joissa on panostettu laatuun ja makuun. Runsaasti vihreää salaattia, tulisia rapeita kikherneitä ja pehmeä kastike. Söin yli puolet tästä annoksesta ihan itse, suoraan kulhosta… eli aika hyvää tuli!

Toukokuussa vietetään äitienpäivää, joka on lempi juhlapäiväni koskaan. Toukokuussa on myös minun, äitini ja poikani syntymäpäivä. Toukokuussa tapahtuu ja silloin jos koskaan haluan vähän panostaa kahvitarjoiluihin ekstraa. Äitienpäivänä minulla on ollut tapana järkätä jonkinlainen brunssi äidilleni. Myöhäinen aamupala, suolaista, makeaa ja ehkä joku salaatti. En ole kova järjestämään juhlia ja toivon aina pääseväni mahdollisimman helpolla tarjoilujen suhteen. Vaikka tykkään ruoanlaitosta, juhlavalmistelut stressaavat herkästi. Tällainen runsas salaatti valmistuu loppujen lopuksi todella helposti, mutta on kivan näyttävä. Jos juhlapöytään on hakusessa jokin makea herkku, niin voin suositella K-ruoka Juhlat koossa- sivuilta ainakin vegaanista juustokakkua! Myös äitienpäiväideoita löytyy tämän linkin takaa vaikka kuinka.


Kävin Tikkurilan Ylivedossa kyselemässä syötäviä kukkia ja sain tilaamalla heti seuraavalle päivälle rasiallisen näitä kaunokaisia. Olen käyttänyt kukkia ruoanlaitossa aika vähän mutta ehdottomasti innostuin ideasta. Visioin orvokeista jo juustokakun päällä, kuppikakkujen koristeena, kakkujen päällä (hämäämässä mun tärisevää kuorrutuskättä). Tykästyin kovasti ja näitä tullaan kyllä näkemään meidän pöydässä toisenkin kerran.Paahdetut kikherneet ovat olleet salainen aseeni aina, kun haluan tehdä jotain erityisen herkullista. Voit maustaa kikherneet täysin mielesi mukaan, mutta älä säästele mausteissa. Vähän enemmän on tässä tapauksessa parempi kuin liian vähän. Jos lähden tekemään vihreää salaattipetiä, tykkään sen olevan runsas ja monipuolinen. Tähän upotin Pirkka luomu babypinaattia, Pirkka luomu tammenlehtisalaattia ja lisäksi vielä valmista Pirkan salaattisekoitusta. Enemmän on enemmän. Ainakin pinaattia kuluu paljon ja olenkin tykännyt ostaa sen mielummin luomuna. Kun aloin tutkailemaan tarkemmin Pirkka luomuvalikoimaa, yllätyin positiivisesti. Samalla tajusin kuinka monta luomutuotetta meilläkin on ostettuna ilman, että edes olen tajunnut sitä. #Parastanyt ovat juurikin kaikki ihanat vihersalaatit, K-ruoan sivuilla lisää tietoa eri salaateista.


Yksinkertaisen salaatin pariksi sopii aina jokin kastike. Olen jopa tarjonnut pelkkää runsasta vihresalaattia kastikkeen kera ja sitä kauhottiin enemmän kuin mitään muuta ruokaa. Tämä salaatinkastike on ehdottomasti eniten tekemäni kastike. Luin vastaavan ohjeen joskus vuosia sitten Trendistä ja olen yksinkertaistanut ohjeen itselleni.Paahdettu kikhernesalaatti


½ Pss (75g) Pirkka ranskalainen salaattisekoitusta
½ Pss (n.30g) Pirkka Luomu Babypinaattia

2 tlk Pirkka kikherneitä
1 Rasia Syötäviä orvokkeja

0.5 dl Seesamöljyä
½ tl Savupaprikajauhetta
¼ tl Cayannepippuria
½ tl Valkosipulijauhetta
Suolaa

0,5 Dl 40g Appelsiinimehua
1 Rkl 15g Tahinia
1 Kpl Valkosipulinkynsi


1. Valuta kikhernneet nesteestä
2. Sekoita seesamiöljyyn valkosipulijauhe, cayannepippuri ja savupaprikajauhe. Seoita öljy-mausteseos kikherneiden kanssa tasaisesti.
3. Paista kikherneitä 175 asteessa noin 40-60min kunnes ne ovat rapeutuneet
4. Sekoita appelsiinimehu, tahini ja murskattu valkosipulinkynsi kastikkeeksi. Lisää halutessasi suolaa.
5. Sekoita salaattisekoitus ja pinaatti salaattipediksi, lisää päälle paahdetut kikherneet ja koristele syötävillä orvokeilla. Viimeistele salaatinkastikkeella tai anna syöjien lisätä se itse.

Ei kommentteja

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top