Itämainen tomaattipasta




Kaupallisessa yhteistyössä K-ruoan kanssa. 

Meillä syödään ihan todella usein nopeaa ja helppoa ruokaa. Toisin sanoin, meillä syödään aika usein pastaa. Eikä varmaan olla ainoa perhe, jossa pasta on arki iltojen pelastus ja viikonloppujen herkkuruoka. Vaikka pasta ei sentään päivittäin ole ruokalistalla, on se sitä vähintään viikottain. Pienellä tuunauksella välttyy kuitenkin kivasti siltä tylsältä tomaattipastalta.



Tomaateista puheenollen. Tämän kuukauden teema on nyt todellakin tomaatti ja tämä tomaattipasta on kaikkea muuta kuin tylsä. K-ruoan sivuilta #parastanyt  on juurikin ne tomaatit ja kaupoista voi bongata ihanat tomaattitorit, joissa voit tutustua eri lajikkeisiin ja valita maukkaimmat herkut päältä. Tähän pastaan sopii parhaiten erityisen makeat pikkutomaatit, erityisesti jos hienonnat päälle hiukan tuoretta chiliä makupariksi. Vaikka pasta on turvallista arkiruokaa, laadukkailla raaka-aineilla siitä saa helposti myös vähän erityisempää herkkua. Parhaista makeista pikkutomaateista mainitsisin ainakin herkulliset Dunne tomaatit ja Pirkka-sarjan kirsikkatomaatit Conchita, Sassari ja Daltary. Ostan usein tomaattimixin jossa on eri lajia ja väriä sekaisin. 

Koska pasta itsessään ei ole mitään kaikista terveellisintä ruokaa, olen yrittänyt vaihtaa tilalle papupastoja. Nimensä mukaisesti, täysin pavuista valmistettuja pastoja. Nämä sopivat hyvin myös vehnättömään ruokavalioon ja omaavat todella hyvät ravintoarvot. Yritän sisällyttää jokaiseen ruokaan protskuja, mutta koska papupasta on itsessään todella ravitsevaa, protskuista ei tarvitse stressata. Ihan paras vaihtoehto myös esimerkiksi avokadopastaan ja maistuu myös perheen yksivuotiaalle!

Tällaisissa aasialaisittain maustetuissa salaateissa minua viehättää se, että ne maistuvat usein kylmänä. Jokunen aika sitten minulle selvisi, että mies ei töissä lämmitä ruokaansa vaikka mitä gurmee pöperöä olisin hänelle mukaan pakannut. Tiedättehän, ainekset eroteltu nätisti ettei sotkeennu ja kastikkeet omassa purkissa ettei vety. Noh, ilmeisesti ruoka päätyy samaan lootaan ja ääntä kohti ilman muita toimenpiteitä. Tämän kuultuani, olen vielä enemmän innoissani tällaisesta versiosta, joka ei edes lämmittämistä kaipaa. Ei sillä, että itselläkään olisi nykyään aikaa lämmittää ruokaa. Tasoissa ollaan mutta huomenna on ainakin ihan pirun herkullista evästä molemmilla!


Itämainen tomaattipasta

n. 150g papupastaa
400g kirsikkatomaatteja, keltaisai ja punaisia

3 valkosipulinkynttä
0.5dl seesamisiemeniä
200g tuoreita hernepalkoja
1cm pala tuoretta inkiviääriä
0.5dl seesamöljyä

1tl savupaprikajauhetta
2rkl soijakastiketta
1/2kpl lime
Puoli ruukkua korianteria
ripaus suolaa


1. Halkaise kirsikkatomaatit ja levitä ne uunipellille. Rouhi halutessasi suolaa päälle ja paista 250 asteessa kunnes ne ovat pehmenneet ja päältä ryppyisiä.
2. Keitä pasta paketin ohjeen mukaan kypsäksi
3. Viipaloi valkosipulin kynsi, hienonna inkivääri ja pilko hernepalkoja pienemmäksi. Paista hetki seesamiöljyssä pannulla ja lisää seesaminsiemenet ja savupaprikajauhe. Paista kunnes siement ovat saaneet hiukan väriä. 
4. Lisää soijakastike ja siirrä pois levyltä.
5. Sekoita ainekset keskenään.
6. Hienonna korianteri annoksen päälle ja purista limemehua.

Tarjoile ja nauti!


Ei kommentteja

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top