Lehtikaali-kikhernesalaattileivät


Aloitan varmaan kaikki postaukseni näin: tässä tosi hyvä ruoka joka on tosi hyvä koska kokoajan on kiire ja kiireen keskellä tämä on tosi hyvä ruoka. Mutta koska tämä pätee edelleen, en viitsi alkaa valehtelemaan miten syön ruokani sängyllä valkoisten lakanoiden keskellä, juon aamukahvit rauhassa ja luen trendikkäitä lehtiä kukkakimpun tuoksuessa pöydällä. Nope. Voithan syödä tämän ihanan leivän toki niiden lakanoiden päällä, mutta voit myös sujauttaa sen työevääksi tai nauttia aamulla on-the-go. 


Olen viime aikoina himoinnut paahtoleipää enemmän kuin yleensä ja miettinyt mitä kaikkia ihania herkkuja voin siitä valmistaa. Avocadoleipä on välillä vähän nähty (vaikka kyllähän se aina kelpaa) ja himoitsin jotain täyttävämpää. Tällaiset papu ‘’salaatit’’ ovat ihan hitti kevyeksi lounaaksi. Minulla on myös usein tapana napata tällainen mukaan pihalle tai leikkipuistoon pikkutyypin kanssa. 

Tällainen kikhernelevite säilyy jääkaapissa useamman päivän, mutta avocadon takia suosittelen syömään sen parin päivän sisällä. Tämä on ihan loistava tapa hyödyntää myös lehtikaalia arkiruoassa, sitä kun on suhteellisen helppo kasvattaa itsekin. Mennääs itse asiaan.



Lehtikaali-kikhernesalaatti 

1tlk kikherneitä
1 avocado
Kourallinen nuoria lehtikaalinlehtiä

0.5dl vegaanista majoneesia
1rkl sitruuna- tai limemehua
1 pieni kevätsipuli
(2tl sinaappia)

Mustapippuria ja suolaa


Laita kaikki muut ainekset tehosekoittimeen paitsi sipuli ja kikherneet. Hienonna aineksia kunnes lehtikaali on täysin hienontunut. Murskaa kikherneet ja avocado perunasurvimella hienommaksi. Mausta.

Levitä runsaasti leivälle, lisää muut täytteet ja nauti.

Säilytä salaatti ilmatiiviissä rasiassa.


3 kommenttia

  1. Ihanan raikkaan näköisiä! Nuo olisivat täydellisiä piknikillä, pitää kirjoittaa ohje ylös :)

    VastaaPoista
  2. Näitä pakataan tänään automatkalle Turku-Porvoo välille- ohje tuli aivan loistavaan saumaan kesäloman alkuun! :)

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top