Lehtikaali-saksanpähkinälevite


Parasta nyt on lehtikaali ja se kyllä näkyy meidän keittiössä.Tykkään hirveästi kaikenlaisista levitteistä, sillä joskus en vaan jaksa valmistaa itselleni näkkileipää ihmeellisempää välipalaa, ja silloin terveellinen ja täyttävä levite on enemmän kuin täydellinen. Lehtikaalia käytän eniten smoothien joukossa, joten levitteen muodossa se oli ihan kiva vaihtelu.


Lehtikaali-saksanpähkinä levite sopii mitä parhaiten leivälle, mutta myös vihannesten dippailuun. Tässä levitteessä suuret pavut tuovat ruokaisuutta mukaan, mutta voit myös korvata ne vaikkapa kikherneillä tai edamame pavuilla. Tällaiset ruokaisat levitteet toimittavat meillä erityisesti välipalan roolia ja sopivat myös kevyeksi iltapalaksi.

Ennen suolan lisäämistä otin tätä myös sivuun taaperolle ja menekki oli kova. Tällaiset koko perheen reseptit yleistyvät meillä nopeasti käyttöön ja tuunailen niitä aina tarpeen ja ainesten mukaan.Tämä ohje löytyy myös juuri ilmestyneestä Pirkka-lehdestä ja jos lehtikaalia tulee hankittua enemmänkin niin kokeile ehdottomasti myös lehtikaalisipsejä!

Kokeilin ensi kertaa Pirkka tunturinäkkileipää ja se olikin kuin luotu tämän levitteen pariksi. Olen useamman kerran napannut pikkunälkään ja naposteluhimoon pari näkkäriä ja melko paksun kerroksen tätä ihanan väristä tahnaa. Levitettä voi muokkailla helposti yrttejä ja pähkinöitä vaihtamalla ja uusi erä valmistuu pari kertaa viikossa. Säilytä kannellisessa lasipurkissa niin sinulla on samalla kivan näköinen tarjoiluastia.



Lehtikaali-saksanpähkinälevite

1.5-2dl hienonnettua lehtikaalia
2 dl Saksanpähkinöitä
1 dl Sitruunamehua (2 sitruunaa)
½ Ruukku  Tuoretta korianteria
2 dl Valkoisia suuria papuja
2 Kpl Valkosipulinkynttä
0.5dl Oliiviöljyä
2 rkl Ravintohiivahiutaleita
Sormisuolaa ja ripaus pippuria

1.Paahda saksanpähkinöitä kevyesti pannulla
2.Yhdistä kaikki ainekset yleiskoneessa tai tehosekoittimessa ja jauha tasaiseksi
3. Voit lisätä öljyä tai sitruunamehua jos koostumus on liian paksua
4.Levitä paksu kerros lempi välipalanäkkileivällesi ja nauti!




2 kommenttia

  1. Hi, you recently published this in the K-ruoka.fi Pirkka Lehti but I believe you have left out the Lehtikaali amount needed. The recipe is titled Lehtikaali-saksanpähkinälevite but there is no lehtikaali in the recipe :)

    VastaaPoista
  2. Blogistasi löytyy ihanan monta herkullisen kuuloista reseptiä erilaisiin levitteisiin!

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top