Cashewlevite juustopöytään


Kaupallisessa yhteistyössä K-ruoan kanssa. 

Aina jouluisin haaveilen kunnon juustolautasesta, mutta valmistelujen alla, toteutus usein jää. Nyt olen ajoissa liikkeellä. Kaupoissa on juuri nyt hedelmiä, jotka huutavat juustoja rinnalleen, joten inspistä riitti. Teen juustoni luonnollisesti vegaanisena, sillä maitotuotteet eivät ole vuosia kuuluneet meidän perheen ruokavalioon. Mantelifeta on vuodesta toiseen kestosuosikkini, mutta nyt persimon ja muut lisukkeet kaipasivat rinnalleen vielä pehmeää cashewlevitettä.



Kun persimonkausi alkaa, syön niitä ainakin pari päivässä. Se nimittäin on ohi ennen kuin arvaatkaan ja en aijo jäädä nuolemaan näppejäni! Olen toistaiseksi ollut aika laiska käyttämään tätä hedelmää mihinkään muuhun kuin sellaisenaan syötäväksi, mutta jonkinlainen persimonsalsa houkuttaisi tacoruokien lisukkeeksi. 

Nämä cashewlevitepallot osoittautuivat ihaniksi, sillä voit jakaa massan vaikka kuinka moneen osaan, ja tehdä eri juustosi eri lisukkeilla. Pippuri, pähkinät, tuoreet yritit ja muut voimakkaat maut toimivat. Myös vaikkapa chilin yhdistäminen kuorrutukseen on loistava. Persimon on makea, joten tuliset ja voimakkaat maut sopivat hyvin sen makupariksi.  Minulla on tehokas tehosekoitin, mutta yleiskone toimii myös. Liotetut cashewpähkinät ovat pehmeitä ja näin ollen niitä on helpompi työstää. 

Juustolautaselle lisäsin vielä Porlammin vegejuustoa, joka on yksi lempparini. Lisäksi hedelmiä, suolakeksejä, näkkileipää ja mausteista seitan nakkia. Jaoin cashewmassani puoliksi, pyörittelin toisen puolen mustapippurissa (lempparini!) ja toisen pistaasipähkinämurskassa. Mantelifetaan löydät ohjeen täältä. Jos haluat juustostasi vähemmän makeahkoa, korvaa osa cashewpähkinöistä kuorituilla manteleilla.


Cashewlevite

5dl Cashewpähkinöitä
0.5dl Ravintohiivahiutaleita
3rkl Kookosöljyä
Yhden sitruunan kuori
0.5dl Sitruunamehua
0,5tl Suolaa
1 Valkosipulinkynsi

1. Liota cashewpähkinöitä vedessä vähintään 2-4h mutta mielellään yön yli.
2. Raasta sitruunankuori ja purista mehu.
3. Valuta vesi pähkinöistä ja siirrä kaikki ainekset tehosekoittimeen tai yleiskoneeseen.
3. Sekoita kunnes massa on tasaista.
4. Vuoraa kulhot kelmulla ja lusikoi massaa kelmuun. Tee niin monta erillistä annosta kuin haluat.
5. Pyöräytä kelmu pallon ympäri ja aseta jääkaappiin ainakin 2h ajaksi.
6. Ota kelmu pois, pyörittele pallo haluamassasi kuorrutteessa (kuvassa mustapippuri ja pistaasipähkinä) ja muotoile hiukan, jotta saat haluamasi muodon.
7. Säilytä kylmässä ennen tarjoilua.

1 kommentti

  1. Minä löydän aina kauden herkut juuri niiden loppuessa ja voi kuinka harmittaa kun on juuri jäänyt koukkuun johonkin :D Mantelifeta onkin ollut vuosien suosikki, mutta varmasti menee myös cashewlevite kokeiluun! Todella houkuttelevat kuvat :)

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top