Granaattiomena-suklaakakku joulupöytään
Kaupallisessa yhteistyössä K-ruoan kanssa.

Tiesitkö että joulu on ensi viikolla? Jep. Menu ei ole vielä suunniteltu eikä lahjoja pakattu. Mutta tässähän on yli viikko aikaa. Jouluruokaa on tarkoitus tehdä maltillisesti, ja joulu viettää rauhassa perheen kesken. Suklaata on kuitenkin saatava, joten ainakin jotain on päätetty. K-ruoan kanssa yhteistyössä minut haastettiin miettimään makupareja granaattiomenalle, sillä se on #parastanyt. Suklaa. Muuta ei edes tarvinnut pohtia.Rakastan yli kaiken Oreoista tehtyjä kakkupohjia, mutta halusin kokeilla myös gluteenitonta vaihtoehtoa. Pirkka gluteenittomat vaniljatäytekeksit ovat samalla vegaanisia ja osoittautuivat todella hyviksi Oreo korvikkeiksi. Tämän kakun saakin aika helposti sopimaan vähän kaikenlaisiin ruokavalioihin, tinkimättä yhtään mausta.

Granaattiomena on pitkään ollut lemppariani, mutta olen kokenut kuorimisen haastavaksi. Tässä oli ainakin hyviä kuorintavinkkejä ja kun granaattiomenayksilö oli tarpeeksi kypsää, irtosivat siemenetkin aika näppärästi. Näitä siemeniä voi myös pakastaa joten kakun voi tarvittaessa sujauttaa myös pakkaseen vaikkapa valmiina annospaloina. Epäilen kuitenkin, että tätä ei joulun jälkeen jää pakastettavaksi, ja kakku säilyy hyvänä jääkaapissa useamman päivän. Suosittelen säilyttämistä kannellisessa astiassa. 

Granaattiomena on sellaisenaan aika raikas ja sopii myös juomien joukkoon ja salaatteihin. Suklaata se tasapainottaa kuitenkin ihanasti, eikä tuhti kakku tunnu lainkaan niin raskaalta. Tunnistat hyvän granaattiomenan punaisesta tummasta väristä ja uutena asiana opin, että se kannattaa säilyttää jääkaapissa parhaan säilyvyyden takaamiseksi. Tämä kakku on aika klassinen ja tiivis, hiukan tryffelikakun oloinen. Koska tämä on parhaimmillaan vahvan kahvin kera, pieni pala riittää. Siispä yksi kakku riittä hyvin useammalle syöjälle. 


Granaattiomena-suklaakakku

Pirkka gluteenittomia vaniljatäytekeksejä
1/2dl maidotonta margariinia
2tlk Pirkka kookosmaitoa, käytä yhteensä 400g kookoskermaa
1/4dl maidotonta margariinia
145g Panda tummaa suklaata
2tl vanilja-aromia
250g granaattiomenan siemeniä


1. Hienonna keksit tehosekoittimessa, yleiskoneella tai käsin.
2. Voitele irtopohjavuoka tai piirakkavuoka margariinilla.
3. Sulata 50 g margariinia ja sekoita se kekseihin, painele vuoan pohjalle ja nosta jääkaappiin.
4. Sulata suklaa vesihauteessa, lisää joukkoon 25 g margariinia ja vanilja-aromi ja sekoita tasaiseksi.
5. Kaavi jääkaappikylmästä kookosmaitotölkistä päälle kohonnut kerma. Tarvitset 2 tölkkiä, jotta saat  yhteensä 4 dl kookoskermaa. Lämmitä kookoskerma ja sekoita tasaiseksi suklaaseoksen kanssa
6. Kaada suklaatäyte pohjan päälle ja nosta jähmettymään jääkaappiin 30-60 minuutiksi.
7. Ripottele päälle granaattiomenan siemenet ja anna kakun jähmettyä jääkaapissa vähintään 6 tuntia, mielellään yön yli.

4 kommenttia

  1. Hieno ja hyvin kuvainnollistava. :)

    VastaaPoista
  2. Ootko koskaan testannut näitä Pirkan keksejä pohjaksi ilman margariinia, pysyisköhän kasassa ilman margariinia?

    VastaaPoista
  3. Oi, pidän tästä suuresti. Hienosti kirjoitettu.:)

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top